Balandžio MVP laurus nuskynęs J. Palaciosas kabinti sportbačių ant vinies neketina: „Jaučiuosi nuostabiai“
Photo: LKL

Balandžio MVP laurus nuskynęs J. Palaciosas kabinti sportbačių ant vinies neketina: „Jaučiuosi nuostabiai“

Author: LKL.lt
2022-04-29

„Betsafe-LKL“ čempionate praūžė dar vienas mėnuo, per kurį buvo sužaista daugybė mačų bei netrūko puikių individualių pasirodymų. Prieš prasidedant atkrintamosioms buvo išrinktas geriausias mėnesio krepšininkas.

Naudingiausiu balandžio „Betsafe-LKL“ žaidėju šįkart tapo Jonavos „CBet“ aukštaūgis Juanas Palaciosas.

Po poros savaičių 37-ąjį gimtadienį minėsiantis veteranas per penkis balandį sužaistus susitikimus fiksavo įspūdingus skaičius. Jis ant parketo praleisdavo net po 33 minutes, per kurias vidutiniškai pelnydavo 23,2 taško, atkovodavo 8,6 kamuolio, atlikdavo 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 27,6 naudingumo balo.

Mačuose prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir Prienų „Labas GAS“ kolumbietis buvo nesustabdomas – surinko atitinkamai 41 ir 46 naudingumo balus.

Negana to, pastarasis mėnuo dar buvo itin sėkmingas ir legionieriaus ekipai. J. Palaciosos vedamas Jonavos klubas įspūdingu būdu tėškė antausį Kauno „Žalgiriui“, iš viso nuskynė keturias pergales iš penkių, o to užteko, kad reguliariajame sezone būtų užimta ketvirtoji vieta ir užsitikrintas namų aikštės pranašumas ketvirtfinalio etape.

„Esu labai laimingas, ypač dėl to, kad asmeninė sėkmė yra nieko verta, jei nėra ir komandinės sėkmės, – portalui LKL.lt teigė naudingiausias balandžio krepšininkas. – Manau, viską darėme gerai, reguliarųjį sezoną baigėme aukšta nata, komanda atrodo puikiai, laimėjome svarbių rungtynių. Nemanau, kad daug žmonių galvojo, jog užsitikrinsime ketvirtąją vietą.“

Demonstruoti nuostabią sportinę formą J. Palaciosui netrukdo ir sezono metu patirta trauma, kuri privertė vieną Jonavos komandos lyderių reabilitacijoje praleisti net kelis mėnesius. Tuo laikotarpiu žaidėją supo gandai net apie galimą karjeros pabaigą, tačiau galiausiai sportininkas įveikė jį užklupusius sunkumus ir ėmė artėti link tokio žaidimo, kokį rodo dabar.

„Jaučiuosi nuostabiai. Kai turėjau traumą, buvo sunkus laikotarpis. Buvo gandų, kad čia atvykau tik pabaigti karjeros ir žaisti man neįdomu. Visa tai nustūmiau į šoną ir tęsiau darbą. Traumas gauna kiekvienas, svarbu kaip į tai sureaguoji. Esu laimingas, kad atlikau savo darbą ir tikėjau tuo, ką darau, per daug nemąstydamas, ką žmonės apie mane galvoja. Tai gyvenimas, tai krepšinis – bus pakilimų ir nuopuolių, blogų ir gerų rungtynių. Mėginu išlikti neutralus ir sunkesniu laikotarpiu pernelyg neabejoti savimi, o geresniu – neužriesti nosies, toliau dirbti. Dabar darbas atsiperka“, – mintimis dalinosi vidurio puolėjas.

Šiuo metu J. Palaciosas kartu su komanda ruošiasi pradėti§ ketvirtfinalio seriją iki 3 pergalių prieš „Šiaulius-7bet“. Kalbėdamas apie savo maksimalistinį nusiteikimą atkrintamosioms, legionierius užsiminė apie 2015 m. su Izmiro „Pinar Karsiyaka“ iškovotą Turkijos lygos trofėjų. Tuomet ryškiausių žvaigždžių neturėjusi jo ekipa atkrintamosiose sensacingai parklupdė kur kas turtingesnius Stambulo klubus – „Fenerbahce“ ir „Anadolu Efes“.

„Kai esi atkrintamosiose, nėra lengvų rungtynių, bet tuo pačiu nėra ir neįmanomų dalykų. Jei kuri nors komanda iš tų, kurios pateko į atkrintamąsias, negalvoja, kad gali kažką nuveikti – ji turi blogą mentalitetą. Esu laimėjęs čempionatą, kai žmonės galvojo, kad tai neįmanoma. Turime žaisti atkakliai, prisitaikyti prie rungtynių plano, reikės laimėti daug mačų. Šioje serijoje nebus lengva, bet turime pilnai tam atsiduoti“, – prieš prasidedant svarbiausioms sezono kovoms teigė balandžio MVP.

Paklaustas apie tai, ar dabar jo demonstruojamas krepšinis veja iš galvos mintis apie karjeros pabaigą, J. Palaciosas buvo pozityvus – sportbačių kabinti ant vinies kol kas neketina. Kolumbietis išvardino ir eilę faktorių, kurie leidžia jam pasirodyti ne prasčiau nei tuomet, kai Lietuvoje žaidė pirmą kartą ir 2013-14 m. tapo sezono MVP.

„Jaučiuosi nuostabiai, puikiai, vertinu tai. Jaučiuosi geriau nei prieš 7-8 metus (juokiasi). Dėl to planuoju žaisti ir toliau, nes būčiau labai nedėkingas, jei sustočiau taip besijausdamas. Ši lyga turi labai gerų žaidėjų ir būti stabiliu čia nėra lengva. Yra daug kintamųjų. Padeda tai, kad nevartoju alkoholio, nerūkau, išlieku sveikas, nevalgau saldumynų, turėdamas progą naudojuosi SPA paslaugomis. Ilgaamžiškumas susideda iš visų šių dalykų, bet tai nėra lengva, o ir pati situacija turi būti palanki, nes jei nebūtume laiminti komanda, viskas nebūtų taip gerai“, – pokalbį užbaigė krepšininkas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner