Atkakliose rungtynėse Jonavoje „Rytas“ savo pranašumą įrodė paskutiniame ketvirtyje
LKL nuotr.

Atkakliose rungtynėse Jonavoje „Rytas“ savo pranašumą įrodė paskutiniame ketvirtyje

Author: LKL.lt
2022-03-20

Įdomios ir permainingos Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynės vyko Jonavoje, kur Vilniaus „Rytas“ (20/3) rezultatu 91:67 (18:18, 23:23, 20:16, 30:10) palaužė vietos „CBet“ (10/13) krepšininkus.

Jonavos ekipa klupo ketvirtą sykį iš eilės.

Prieš tai „Rytas“ yra įveikęs Jonavos klubą 94:79 ir 76:60, tad ši pergalė – didžiausia „Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone.

Pirmieji du kėliniai klostėsi labai lygiai. Vos tik vilniečiai pabandydavo pabėgti, tritaškį smeigdavo Lachlanas Andersonas, Vitalijus Kozys ar Emmanuelis Lecomte’as – 27:27. Šiuo ginklu jonaviškiai ir išsilaikė kovoje, tuo tarpu vilniečiai išnaudojo ne visas lengvas progas nuo baudų metimo linijos ir po dviejų kėlinių buvo lygu – 41:41.

Po pertraukos situacija kito: „Rytas“ rengė spurtą 10:0, o šeimininkai negalėjo pelnyti taškų beveik pusę ketvirčio, kol iš toli nepataikė Edvinas Šeškus – 44:51. Nepaisant to, kad „CBet“ bandė atgyti, Gytis Radzevičius ir Jarvisas Williamsas tempė į priekį savo ekipą – 61:49.

Vis tik šįkart sustojo vilniečiai: E.Lecomte’as ir V.Kozys sumetė baudas, E.Šeškus ir L.Andersonas po dvitaškį, tad skirtumas sparčiai tirpo – 57:61.

E.Šeškus taikliu šūviu atidarė ketvirtąjį kėlinį, tačiau vėliau svarstyklės vėl krypo svečių naudai. 16:2 – tokia buvo vilniečių atkarpa, leidusi artėti prie pergalės – 77:61. Galiausiai tvirtai finišavęs „Rytas“ išsivežė pergalę iš Jonavos.

„Ryto“ gretose išsiskyrė Ivanas Buva, trečiąkart sezone pasiekęs arba viršijęs 30 naudingumo balų ribą. Šįkart jo sąskaitoje – 22 taškai, 7 atkovoti kamuoliai bei 30 naudingumo balų.

„CBet“: Juanas Palaciosas 14 (8 atk. kam.), Emmanuelis Lecomte’as (5 rez. perd.) ir Edvinas Šeškus – po 12, Evaldas Šaulys ir Vitalijus Kozys (3/7 trit.) – po 11.

„Rytas“: Ivanas Buva 22 (7 atk. kam.), Kennethas Smithas 15 (6 rez. perd.), Margiris Normantas ir Jarvisas Williamsas (7 atk. kam.) – po 11, Arnas Butkevičius 10.

„Mėnesį žaidėme su pirmo ketverto komandomis. Tik su „Lietkabeliu“ rungtynes paleidome, o visos kitos buvo tokios pačios. Galima daryti tokias išvadas: mūsų atsarginiai nieko neduoda, o išsimetus apie 30 tritaškių neturime net 30 proc. pataikymo. Nors išsimetame laisvi. Reikia pataikyti“, – sakė Virginijus Šeškus.

„Įėjome su gera energija, gerais veidais, geru susitelkimu gynyboje, geromis rankomis. Tris kėlinius „CBet“ žaidė gerai, bet užtekdavo mažytės mūsų klaidelės, kad jie nubaustų. Antroje pusėje jie pelnė tik 26 taškus, o tai buvo raktas į pergalę“, – teigė Giedrius Žibėnas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner