G. Maldūnas: „Lietkabelyje“ esu trejus metus – mes dabar geriausioje formoje, kokioje tik esame buvę“
Photo: LKL

G. Maldūnas: „Lietkabelyje“ esu trejus metus – mes dabar geriausioje formoje, kokioje tik esame buvę“

Author: LKL.lt
2022-03-19

Šeštadieni „Betsafe-LKL“ čempionate – visada atkaklų mūšį ir intriguojančias rungtynes žadanti Utenos „Uniclub Casino–Juventus“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ akistata.

Kova dėl svarbių pozicijų turnyro lentelėje – tiesiogiai nuo 17 valandos per BTV televizija ir naujos kartos televiziją Go3.

Atitinkamai penktą ir trečią vietas turnyre užimančios Utenos ir Panevėžio komandos šiuo metu gyvena kiek skirtingomis nuotaikomis.

Štai uteniškiai šias rungtynes pasitinka pasiekę alinančią pergalę prieš Klaipėdos „Neptūną“ ir kiek anksčiau sugėrę skaudų pralaimėjimą prieš Prienų „Labas GAS“. O tuo metu „Liektabelio“ komanda tęsia įspūdingą seriją – Panevėžio ekipa čempionate iškovojo jau 11 pergalių iš eilės.

Tai jau trečioji Utenos ir Panevėžio klubų akistata. Pirmąsias dvi, tiek namuose, tiek išvykoje, laimėjo „Liektabelis“.

LKL.lt prieš artėjančią akistatą kalbėjosi su abejų komandų krepšininkais – Utenos ekipos senbuviu Vytautu Šulskiu ir „Lietkabelio“ vienu lyderių Gabrieliu Maldūnu.

Abu žaidėjai žadėjo tą patį – rungtynės Utenoje bus itin atkaklios, nepaisant to, kad komandų stovyklose nuotaikos šiuo metu tikrai skirtingos.

Žvelgiant į rezultatus, komandos išgyvena skirtingus laikotarpius. O kaip jūs pats apibūdintumėte savo komandos dabartinę sportinę formą?

V. Šulskis: Šis sezonas mums kaip amerikietiški kalneliai. Pradėjome tikrai galingai, bet vėliau pasipylė traumos ir žaidėjų kaitaliojimai. Bet šiuo metu manau, kad kylame iš duobės. Tikrai buvome duobėje, tenka pripažinti. Atrodo, kad dabar geriau suprantame vienas kitą, labiau palaikome, o tai labai svarbu. Ypač svarbu tokioje sezono stadijoje – juk jau galima sakyti, kad einame link lemiamų rungtynių maratono.

G. Maldūnas: Komandos sportinė forma labai, labai gera. „Lietkabelyje“ esu trejus metus, tai mes dabar geriausioje formoje, kokioje tik esame buvę. Tą įrodo ir rezultatai – šiais metais iš viso pralaimėjome tik tris kartus. Pralaimėjome prieš labai stiprius varžovus, dėl to nesigraužiame. Tikimės, kad tie keli pralaimėjimai mus tik motyvuos, nes viduje jaučiamės tikrai puikiai.

Kur pastaruoju metu yra jūsų komandos silpnosios pusės, kas sekasi sunkiausiai?

V. Šulskis: Silpnybių tikrai neišduosiu, nes varžovams bus lengviau ruoštis (juokiasi, – aut.). Bet silpnesnių pusių tikrai turime, labai daug prisidėjo traumos ir kelių žaidėjų atvykimas į komandą. Gal net ne kelių, o tiesiog Adreiano Payne‘o atvykimas čia ir sunkus įsitraukimas į komandą. Tokios dramos mus išblaško. O daugiau komandoje viskas tikrai gerai, tikime vienas kitu, turime ir papildymą priekinėje linijoje.

G. Maldūnas: Galbūt mums dabar trūksta tikro įžaidėjo. Turime Kristupą Žemaitį, kuris dabar labai gerai žaidžia ir tikrai mums daug padeda, bet jam reikia pasiilsėti, o Dovydas Giedraitis nėra tikras įžaidėjas, jam dėl to sunkiau. Gaila, kad iškrito Nikola Radičevičius – jis labai aukšto lygio žaidėjas, puikiai supranta krepšinį.

O kur yra jūsų komandos ryškiausios stiprybės ir pranašumas prieš kitus?

V. Šulskis: Mūsų komandos stiprybė yra tai, kad mes žaidžiame komandinį krepšinį. Taip, mes turime aiškiai išreikštą lyderį Patricką Millerį, bet daugiau tokių dominuojančių žaidėjų neturime. Mes šimtu procentų pasitikime Milleriu kaip mūsų lyderiu, o toliau kone kiekvienas žaidėjas komandoje gali iššauti skirtingose rungtynėse ir nutempti visą komandą paskui save į pergalę.

G. Maldūnas: Mūsų stiprybė – mūsų rūbinė. Visi labai vienas kitą palaikome, nėra jokių pykčių, visi žino, ką turi padaryti, kad prisidėtų prie komandos gerovės. Aišku, čia nuopelnai ir treneriui – mes puikiai treniruojami, esame, sakyčiau, jau labai gerai išnarplioję Nenado Čanako gynybos sistemas, visi dirbame ties tuo, todėl ir atsiranda užtikrintumas, vienybė.

Kokia jūsų nuomonė apie būsimą varžovą?

V. Šulskis: Jie tęsia 11 iš eilės pergalių seriją, tai tikrai yra įspūdinga. Matosi, kad Panevėžys yra geroje formoje, demonstruoja gerą, aukštos klasės krepšinį. Tai labai gerai treniruojama komanda. Treneris Nenadas Čanakas ten, panašu, tikrai išnaudoja kiekvieno žaidėjo stipriąsias puses, tai labai svarbu. Komanda brandi ir stipri.

G. Maldūnas: Pernai tikrai tarp mūsų buvo arši kova dėl trečios vietos, smagu net prisiminti. Šiemet jiems sekasi kiek sunkiau, bet tai krepšinio dalis – jie turėjo labai daug traumų, netekčių, tai išbalansuoja komandą. Nors problemų iš šono atrodo nemažai, bet tikrai tikiu, kad Utena yra galinga komanda, tokia, kokia ji visada ir buvo. Visos rungtynės su jais būna sunkios, o ypač išvykose, nes ten uteniškiai sukuria tikrai gerą palaikymą.

Kokių rungtynių tikitės jūs ir kokių jų gali tikėtis sirgaliai?

V. Šulskis: Tikrai bus kieta kova, „Lietkabelis“ turi stiprių vyrukų, mėgsta fizišką krepšinį. Aš tikiuosi, kad mūsų komanda išeis nusiteikusi pakovoti dėl pergalės. Juk žaidžiame namuose, labai reikia, kad ateitų sirgaliai palaikyti, nes mes tikrai norime pergalės. Mūsų ir „Lietkabelio“ dvikovos tapo jau savotišku derbiu, tos rungtynės visada būna labai atkaklios. Tikiuosi kietos kovos ir pergalės.

G. Maldūnas: Aišku, kad bus sunkios rungtynės. Kiek esame žaidę Utenoje, ten visada viskas sprendžiasi rungtynių pabaigoje, dvikova klostosi taškas į tašką. Utena turi gerų žaidėjų, jie spaudžia iš savęs maksimumą, kovoja iki galo. Mes eisime tik dėl pergalės, bet lengva nebus.

Iki reguliariojo sezono pabaigos laiko lieka nedaug – kaip jums atrodo, ką šiame sezone nuveiks jūsų komanda?

V. Šulskis: Šiauliai ir Jonava šį sezoną demonstruoja tikrai gražų krepšinį ir fiksuoja neblogus rezultatus. Manau, kad galime tikėtis intensyvios sezono pabaigos – visi nori iškovoti vietą geriausiųjų ketvertuke. Aš tikiu savo komanda, aš tikiu, kad mums pavyks tai padaryti

G. Maldūnas: Nuo pat sezono pradžios buvo aišku, kad mes kovosime dėl vietos finale. Dabar viskas tokia kryptimi ir eina – labai norime patekti į finalą, pakovoti dėl antros vietos Lietuvoje. Mums labai, labai reikia palaikymo namuose, nes kiekviena pergalė dabar reiškia vis daugiau, žiūrime į kiekvieną mačą kaip į galimybę pakilti aukščiau.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner