Pergalingą seriją Jonavos ekipa pratęsė Alytuje
LKL nuotr.

Pergalingą seriją Jonavos ekipa pratęsė Alytuje

Author: LKL.lt
2022-02-17

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko drama Alytuje, kuri baigėsi antra šeimininkų nesėkme paeiliui. Jonavos „CBet“ (10/9) sunkiai 81:73 (18:18, 23:18, 23:19, 17:18) palaužė Alytaus „Dzūkiją“ (8/12).

Praeita komandų akistata „Betsafe-LKL“ baigėsi alytiškių pergale 86:62, o pirmą mačą 85:63 buvo laimėję Virginijaus Šeškaus auklėtiniai.

Šiuo metu Jonavos klubas, Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ir „Šiauliai-7bet“ turi vienodą pergalių ir pralaimėjimų balansą bei dalijasi 4–6 vietas. Ši pergalė V.Šeškaus komandai – trečioji paeiliui. 

Alytiškiai startavo geriau (15:9), nors Emmanuelis Lecomte’as tempė į priekį „CBet“, o po Lachlano Andersono dvitaškio ir Tomo Zdanavičiaus baudos metimo tvyrojo lygybė – 18:18. Vitalijus Kozys ir Juanas Palaciosas išvedė į priekį svečius (28:25), tačiau persvara jie džiaugėsi neilgai – ją naikinti ėmė Joshua Newkirkas ir Mindaugas Lukauskis – 32:28. Vis tik „CBet“ į ilgąją pertrauką nešėsi trapią persvarą (41:36), o trečiajame kėlinyje ją augino – 45:36.

Po V.Kozio metimo komandas pirmąkart skyrė dviženklis taškų skaičius (49:38), tačiau greitai skirtumas tirpo, kai „Dzūkija“ paleido kelis tritaškius – 44:50. Kuomet atrodė, jog intriga tik augs (51:57), per paskutines dvi kėlinio minutes „CBet“ buvo aktyvi puolime ir tik J.Newkirko tritaškis su sirena pagerino šeimininkų padėtį – 55:64.

Nors laiko buvo pakankamai, Jonavos ekipa laikė iniciatyvą savo rankose (69:59). Situacija kito po to, kai kėlinys įpusėjo.

Du tritaškius šovė M.Lukauskis, vieną D.Frye’us, tad ekipas skyrė jau tik 4 taškai – 68:72. Justas Furmanavičius tęsė gerą savo komandos atkarpą, pridėdamas dvitaškį (70:72), tuo tarpu kitoje aikštės pusėje „CBet“ taškų badą nutraukė J.Palaciosas, pataikęs baudos metimus – 74:70. E.Lecomte’as tiksliai užbaigė ataką, J.Newkirkas išnaudojo tik vieną baudą, tad laikas buvo jonaviškių sąjungininkas. E.Lecomte’as galiausiai tvirtino pergalę savo komandai – 78:71.

Vienas svarbiausių „Dzūkijos“ žaidėjų Vaidas Čepukaitis sužaidė vos 73 sekundes, nes patyrė kojos traumą.

Šeimininkai iš toli atakavo net 31 kartą ir pataikė 11 metimų, o „CBet“ klubas smeigė 5 iš 17 tritaškių.

„Dzūkija“: Joshua Newkirkas 15 (5 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis (4/8 trit.), Aleksandras Aranitovičius ir Justas Furmanavičius – po 14, Dylanas Frye’us 9 (3/9 trit., 4 rez. perd.).

„CBet“: Emmanuelis Lecomte’as 27, Juanas Palaciosas 18 (7 atk. kam.), Edvinas Šeškus 14 (7 atk. kam.), Laimonas Kisielius 9 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), Vitalijus Kozys 8 (7 atk. kam.).

„Buvo labai daug blogų epizodų iš mūsų pusės. Atrodo, smulkmenos. Pradžioje sekė Čepukaičio trauma. Jis gauna kamuolį ir, atrodo, turi pelnyti taškus, bet gauna traumą. Neturime nei taškų, nei žaidėjo“, – apgailestavo Ramūnas Cvirka.

„Gerai jaučiamės. Vyrai kovėsi gerai pagal galimybes. Kozys jaunas, bet žaidžia nemažai, Kisielius ir Palaciosas – veteranai, bet tą daro taip pat. Kiekvienai komandai svarbu, kaip žaidžia įžaidėjas ir centras, mes tai įrodėme pabaigoje. Lecomte’as ir Palaciosas sužaidė gerai“, – džiaugėsi Virginijus Šeškus.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner