Citadele KMT pusfinaliui pasiruošę M. Girdžiūnas ir V. Lipkevičius: „Komandų pajėgumas bus lygus“
LKL nuotr.

Citadele KMT pusfinaliui pasiruošę M. Girdžiūnas ir V. Lipkevičius: „Komandų pajėgumas bus lygus“

Author: LKL.lt
2022-02-15

Lieka vos kelios dienos iki „Avia Solutions Group“ areną drebinsiančio Citadele KMT finalo ketverto turnyro.

Viename iš pusfinalių ginklus surems Vilniaus „Rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“. Šiame mače nusimato intriguojanti kova, o žaidėjų, turėsiančių patirties, čia netruks.

Tarp jų bus ir Vilniaus „Ryto“ senbuvis Mindaugas Girdžiūnas bei Panevėžio „Lietkabelio“ kapitonas Vytenis Lipkevičius. Jiems abiem tai bus ketvirtasis Citadele KMT finalo ketvertas karjeroje. Vyrai bendravo su LKL.lt svetaine ir pripažino, kad pusfinalyje lauks rimtas išbandymas, o vienerių rungtynių faktorius įtampą kels iki maksimumo.

Abu šiuos žaidėjus vienija ne tik patirtis, bet ir pastaruoju metu kamavusios problemos. „Ryto“ atstovas reabilitavosi po traumos ir iki šiol nesijaučia pilnų jėgų, tuo tarpu V.Lipkevičius susidūrė su koronavirusu, išmušusiu jį iš rikiuotės kelioms savaitėms.

„Aš traumų neturėjęs, tad man tai – kardinalus pasikeitimas. Kas turi traumų daugiau, jie pripranta, grįžta, atsistato. Man buvo truputį šokas. Iki šiol nesijaučiu geros formos, bet iki Citadele KMT turnyro liko kelios dienos, bus treniruočių, lyg viskas gerėja.

Per visą karjerą iki šiol esu turėjęs vieną traumą – kuomet žaidžiau „Neptūne“, buvau susilaužęs riešą ir nežaidžiau mėnesį. Iš tikrųjų tai turbūt yra retenybė šiais laikais, nežinau, kodėl taip, bet turbūt reikia džiaugtis. Kita vertus, reikia mokytis: gali būti, kad kuo daugiau metų, tuo labiau traumos dažnės“, – LKL.lt svetainei sakė M.Girdžiūnas.

„Jaučiuosi gerai, nes žinau, kad tikrai galėsiu sudalyvauti, koronavirusas prieš turnyrą turėtų nebepagauti. Tai vienas iš tų renginių, kuriuose dalyvauti norisi, ir tikiuosi iš jo išeiti su geromis emocijomis.

Turbūt jau Krasnodare žaidžiau su koronavirusu, tad užsiaštrino uždegiminiai procesai, reikėjo kiek daugiau dienų, kad grįžčiau, taip pat keleto dienų su mažesniu krūviu. Po savaitės namie forma tikrai krenta, bet jau pradėjau sportuoti su komanda, tad viskas turėtų būti gerai“, – progresu džiaugėsi V.Lipkevičius, jau spėjęs grįžti ant parketo „Betsafe-LKL“ rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“.

M.Girdžiūnas pripažįsta – jo atstovaujama ekipa pastarąjį mėnesį turėjo skaudžių nesėkmių, kurios privertė susimąstyti. Pamoka tapo ir pralaimėjimas Kauno „Žalgiriui“ namuose, kuomet vilniečiai buvo laikomi favoritais. Vis tik tai gali tapti papildoma motyvacija vilniečiams artėjančiose kovose.

„Yra tiesos, kad gal kažkiek atsipalaidavome. Vieną atkarpą žaidėme gerai ir lyg atleidome vadžias. Keli pralaimėjimai mums buvo kažkoks sukrėtimas, gal tai galime vadinti ir duobele, tačiau lyg viskas gerėja. Labai sunku išlaikyti formą visada ir važiuoti be nesėkmių“, – sako jis.

„Lietkabelio“ situacija buvo kiek kitokia: net nepaisant purčiusio koronaviruso bei traumų, pavyko siekti pergalių Europos taurėje, taip pat „Betsafe-LKL“ buvo nugalėtas ir tas pats „Rytas“. Iš šono visa tai stebėjęs V.Lipkevičius teigia, jog sunkumai privertė panevėžiečius tapti tik dar vieningesniais.

„Tokios sudėtingos situacijos mobilizuoja žaidėjus, daugiau laisvių gauna žaisdavę mažiau, spaudimas nukrenta. Manau, kad 1–2 rungtynes sužaisti su mažesne rotacija nėra didelė problema. Ilgesnėje distancijoje krūviai jau būtų dideli, tai atsilieptų, o dabar kelios rungtynės... Daugiau spaudimo yra priešininkams, jog jie turi laimėti, nes mes – silpnesni. Bet žaidžiama 5 prieš 5, o kad ant suolo sėdi 2 ar 7 – nelabai kas žiūri. Manau, iš tos situacijos išplaukėme neblogai ir bandysime grįžti.

„Šiauliams-7bet“ buvo geras variantas, kad visi vienu metu iškrito ir visi vienu metu grįžo po koronaviruso – iš duobės jie lipo visi kaip komanda. Pas mus gavosi, kad vienas iškrenta – kitas grįžta, du iškrenta – du grįžta“, – situacijas palygino „Lietkabelio“ kapitonas.

Per visus anksčiau sužaistus Citadele KMT finalo ketvertus vyrai yra prikaupę įvairių atsiminimų. M.Girdžiūnas nedvejodamas išskiria 2019 metus – tuomet „Rytas“ savo tvirtovėje tapo čempionu. Tuo tarpu V.Lipkevičiaus aukščiausias iškovotas trofėjus yra sidabras, pasiektas pernai, tačiau ne jis tapo ryškiausiu jo prisiminimu. Beje, teoriškai V.Lipkevičius Citadele KMT finalo ketverte dalyvavo ir pirmaisiais metais – gindamas Kauno „Žalgirio“ garbę, tiesa, tada buvo traumuotas.

„Labiausiai įsimintinas vienareikšmiškai yra tas, kurį su „Rytu“ laimėjome. Turėjome daug pralaimėtų finalų, kaip ir „Betsafe-LKL“, tad norisi kuo mažiau sidabro, kuo daugiau aukso. Tais metais kovos taip pat vyko Vilniuje, norėtųsi, kad grįžtų ne tik atsiminimai, bet ir scenarijus būtų toks pats“, – šypsojosi M.Girdžiūnas.

„Pirmas sezono tikslas, kurį komandos nori įgyvendinti, tai patekimas į Citadele KMT finalo ketvertą. Ten patekus norisi išspausti maksimumą, nes vienerios rungtynės – visko gali būti. Bent kartą atsidūrus Citadele KMT finalo ketverte, norisi tą jausmą pakartoti. Stengsimės ir mes kažkokį skonį pajusti.

Man labiau įsiminė 2020 metai. Tada prieš sezoną ekspertų buvome labiau nurašyti, lyg sudėtis nelabai kokia, bet mes žaidėme neblogai. Finalo ketverte prieš mus favoritai buvo klaipėdiečiai, tad smagu, kad atvykome kaip autsaideriai ir viršijome lūkesčius bei prognozes, likome treti. Pernai žaidėme namie, pusfinalyje prieš uteniškius, tad jautėme spaudimą. Žinojome, kad „Uniclub Casino – Juventus“ gera komanda, bet iš aplinkos jautei, kad turi laimėti. Finalo ketvertas juk vyko Panevėžyje, o ir nežaidėme su „Rytu“ ar „Žalgiriu“. Laimėjus prieš uteniškius, įtampa nukrito“, – sidabrinį kelią prisiminė V.Lipkevičius.

Abu žaidėjai yra vieningi – turėti bent menkiausių minčių apie finalą kol kas labai anksti, nes taip galima skaudžiai nudegti.

„Manau, kad finalo ketverte komandų jėgos susilygina. Laukia vienerios rungtynės – gali įvykti bet kas. Favoritams tenka šiokia tokia atsakomybė ir spaudimas, o autsaideriai visada žaidžia be spaudimo, nes ne tragedija, jei ir pralaimės. Grandams pralaimėjimas pusfinalyje būtų šiokia tokia tragedija.

Turėsime pusfinalyje rimtą varžovą, būtų per daug drąsu sakyti, kad žaisime finale. Motyvacijos tokiuose turnyruose ir taip netrūksta, pas visas komandas ji bus maksimali“, – neabejojo M.Girdžiūnas.

„Aš linkęs sakyti: mažiau kalbų, daugiau darbų. Dažniausiai, kas daugiausiai kalba, tas mažiausiai padaro. Manau, reikia svajoti tyliai ir dirbti, nes kalbos prideda spaudimo. Manau, pusfinalyje komandų pajėgumas panašus, daug kas priklausys nuo ekipų psichologinės būsenos. Viską lems smulkios detalės. Tiek „Rytas“ gali nugalėti mus, tiek mes juos. Svarbiausia – sekti planą, atiduoti jėgas ir žiūrėsime, kas gausis.

Tu stovi ant žemės ir nesvajoji, kad dabar ateisi ir užmėtysi „Žalgirį“. Taip nebus. Nors „Žalgiris“ nežaidžia geriausio krepšinio, jie vis tiek yra Eurolygos komanda. Bet supranti, kad laukia vienerios rungtynės. Jei teks kautis tarpusavyje, kauniečiai bus stipresni. Tu eini laimėti, bet jie irgi turės įrodyti, jog yra stipresni“, – svarstė „Lietkabelio“ puolėjas.

Abu vyrai ragina savo komandų sirgalius atvykti į šį savaitgalį vyksiantį Citadele KMT finalo ketvertą.

„Kviečiu visus atvykti, pasidžiaugti renginiu ir palaikyti mylimą komandą“, – kalbėjo M.Girdžiūnas.

„Žmonėms tai gera proga ateiti ir pamatyti kažką įdomaus, ypač, pavargus po visų COVID-19 ribojimų“, – antrino V.Lipkevičius.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner