Triuškinama pergalė: „Lietkabelis“ neturėjo vargo su svečiais iš Alytaus
LKL nuotr.

Triuškinama pergalė: „Lietkabelis“ neturėjo vargo su svečiais iš Alytaus

Author: LKL.lt
2022-02-14

Panevėžio „Lietkabelio“ (15/5) klubas atitrūko antrojo kėlinio pabaigoje ir iki pat mačo galo nepaleido kontrolės iš rankų.

Nenado Čanako auklėtiniai „Betsafe-LKL“ rungtynėse 94:63 (27:22, 22:14, 25:14, 20:13) apgynė namų teritoriją nuo Alytaus „Dzūkijos“ (8/11) vyrų.

Panevėžiečiams tai aštuntoji pergalė paeiliui „Betsafe-LKL“ pirmenybėse. Tuo tarpu alytiškių trijų sėkmingų mačų atkarpa – baigta.

Svečiai buvo netoli nuo nerezultatyviausio savo sezono pasirodymo, kuomet buvo pelnytas 61 taškas prieš Vilniaus „Rytą“.

Tritaškių dėka „Lietkabelis“ gerai pradėjo mačą (15:11), tiesa, per pirmą ketvirtį nepavyko susikrauti labiau apčiuopiamos persvaros. Vis tik jau greitai Karolis Giedraitis, Kasparas Bėrzinis ir Kristupas Žemaitis inicijavo spurtą (33:24), tačiau po Mindaugo Lukauskio tolimo šūvio bei Vaido Čepukaičio baudų „Dzūkija“ atsiliko jau tik 36:39.

Antrojo kėlinio pabaiga „Lietkabeliui“ buvo palanki: šeimininkai be atsako pelnė 10 taškų ir taip į pertrauką nešėsi gana saugią persvarą – 49:36. Po pertraukos panevėžiečiai neprarado kontrolės (58:39), visiškai sustabdė dzūkų puolimą ir ėmė juos triuškinti – 63:41.

Justas Furmanavičius galingu dėjimu siekė žadinti „Dzūkiją“, o Dylanas Frye’us pridėjo dar tris taškus (46:67), bet tai buvo tik mažas optimizmo pliūpsnis. Paskutiniame ketvirtyje situacija nekito ir panevėžiečiai tvirtai žengė pergalės link.

Po beveik mėnesio pertraukos ant „Betsafe-LKL“ parketo grįžo po koronaviruso atsigavęs Vytenis Lipkevičius, kuris pasižymėjo 8 taškais ir 14 naudingumo balų.

Naudingiausiai „Lietkabelio“ gretose atrodė latvis K.Bėrzinis, pelnęs 13 taškų, atkovojęs 6 kamuolius ir rinkęs 22 naudingumo balus per 16 minučių.

Panevėžiečiams tai buvo paskutinės rungtynės prieš Citadele KMT finalo ketverto kovas. 

„Lietkabelis“: Kasparas Bėrzinis 13 (6 atk. kam.), Kristupas Žemaitis 11 (6 rez. perd.), Džordže Gagičius 10, Gediminas Orelikas, Panagiotis Kalaitzakis ir Gabrielius Maldūnas – po 9.

„Dzūkija“: Justas Furmanavičius (8 atk. kam.) ir Dylanas Frye’us (3/6 trit.) – po 12, Aleksandras Aranitovičius 7 (6 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis ir Artūras Jomantas (6 atk. kam.) – po 6.

„Mintys liūdnos. „Lietkabelis“ žaidė gerai, o mes kaip pradėjome pirmą kėlinį su bloga gynyba, taip ir nusinešėme ją iki mačo pabaigos. Klydome labai daug, jei ne visur“, – kalbėjo Ramūnas Cvirka.

„Kiek nerimavau, ar būsime susikoncentravę, tačiau tokie išlikome. Rodėme solidžią gynybą, dalijomės kamuoliu puolime ir tai mums – gera pergalė. Žinoma, vis dar norime būti geresnėje pozicijoje „Betsafe-LKL“, tad kiekviena pergalė mums svarbi“, – džiaugėsi Nenadas Čanakas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner