Sausio MVP laurus nuskynęs E. Lecomte‘as apie V. Šeškų: „Jis vienintelis toks“
Photo: LKL

Sausio MVP laurus nuskynęs E. Lecomte‘as apie V. Šeškų: „Jis vienintelis toks“

Author: LKL.lt
2022-02-02

„Betsafe-LKL“ čempionate prabėgo pirmasis 2022-ųjų mėnuo – sausis, todėl tradiciškai yra paskelbiamas naudingiausias mėnesio žaidėjas. Šįkart juo tapo Jonavos „CBet“ gynėjas Emmanuelis Lecomte‘as.

Legionierius iš Belgijos per dvi sužaistas rungtynes demonstravo nuostabią sportinę formą – rinko po 27,5 taško, 5 rezultatyvius perdavimus ir 28 naudingumo balus.

180 cm ūgio vijurkas jonaviškiams atnešė vieną pergalę iš dviejų – Vilniaus „Rytui“ priešintasi tik pusę mačo, tačiau išvyka į Klaipėdą buvo kur kas sėkmingesnė – užtikrintai įveiktas „Neptūnas“.

26-erių krepšininkas, Lietuvoje rungtyniaujantis jau beveik metus, su džiaugsmu pasitiko pirmąjį savo mėnesio MVP apdovanojimą.

„Tai didelė garbė. Jei tinkamai atlieki tiek komandinį, tiek individualų darbą, apdovanojimai ateina patys, todėl visada smagu sulaukti tokio pripažinimo, – mintimis dalinosi Jonavos klubo lyderis. – Tai mums, kaip komandai, buvo sunkus mėnuo. Metų pradžioje keli vaikinai užsikrėtė Covid-19. Rungtynėse su „Rytu“ žaidėme vos septyniese. Tai buvo sunku, mes turėjome žengti žingsnius į priekį. Aš taip pat turėjau būti geresnis ir komandai suteikti daugiau naudos nei įprastai. Nebuvome labai stabilūs, bet stengėmės iš visų jėgų ir žaidėme daug minučių.“

Paklaustas, kurie komandos nariai daugiausiai prisidėjo prie jo asmeninės sėkmės, belgas teigė, kad savo indėlį šioje vietoje įnešė visi, o atskiri laurai buvo skirti trenerio asistentui Pauliui Malašauskui. Šis specialistas atvedė komandą į pergalę uostamiestyje, kai už ekipos vairo negalėjo stovėti Virginijus Šeškus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl)

„Esame komanda, žaidėjai aikštėje darė gerą darbą suteikdami man progas. Treneris naudoja man palankias žaidimo schemas. Visa tai susideda – mūsų stiprybė yra komandoje, mes gebame vieni kitus paversti geresniais. Nepamirškite, prieš „Neptūną“ mus treniravo trenerio asistentas, kuris daugiau neturėjo jokių asistentų ant suoliuko ir mes sužaidėme vienas geriausių sezono rungtynių“, – P. Malašausko darbą įvertino E. Lecomte‘as

Gražių žodžių naudingiausias sausio krepšininkas negailėjo ir vyriausiajam savo komandos treneriui – V. Šeškui. Pasak jo auklėtinio, tokio tipo strategus žaidėjai per savo karjeras sutinka retai.

„Taip, jis tikrai yra vienintelis toks, turi savo stilių. Metų pradžioje tiek aš, tiek visa komanda labai gerai prisitaikė ir sezoną pradėjome gerai. Tuomet buvo keletas traumų, kurias patyrė svarbūs žaidėjai, taip pat ir aš. Svarbu tai, kad prie jo žaidimo stiliaus galima prisitaikyti ir mes tai padarėme“, – apie žaidimą pas V. Šeškų pasakojo gynėjas.

Į Lietuvą E. Lecomte‘as atvyko beveik prieš metus, kai pasirašė sutartį su tuometine Prienų „CBet“ ekipa. Vasarą persikėlęs į už 70 kilometrų įsikūrusią Jonavą, belgas jau susidarė įspūdį apie šalį, kurioje rungtyniauja.

„Tai kitokia šalis nei daugelis Europos valstybių ar JAV. Man tai buvo nemažas pokytis. Šalį irgi galima vadinti vienintele tokia. Jonava yra labai mažas miestas, kuriame nėra daug ką veikti, bet žmonės yra malonūs, kiekvieną dieną matai tuos pačius žmones. Sirgaliai irgi čia yra puikūs, prisimenu rungtynes su „Žalgiriu“, kai buvo sausakimša arena ir sužaidėme geras rungtynes. Jonavos stiprybė yra žmonės – tai yra geriausias dalykas. Krepšinio prasme tai yra gera lyga, joje negalima atsipalaiduoti“, – teigė krepšininkas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner