„Pieno žvaigždės“ pralaimėjimų seriją nutraukė prieš koronaviruso papurtytus šiauliečius
LKL nuotr.

„Pieno žvaigždės“ pralaimėjimų seriją nutraukė prieš koronaviruso papurtytus šiauliečius

Author: LKL.lt
2022-01-31

„Šiaulių-7bet“ (10/7) komanda po dviejų savaičių priverstinės pertraukos grįžo ant parketo. Nuo koronaviruso pasveikę Antano Sireikos auklėtiniai svečiuose vykusiose „Betsafe-LKL“ rungtynėse 90:108 (30:24, 14:29, 19:24, 27:31) neturėjo jėgų atsilaikyti prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (3/14).

Taip pasvališkiai nutraukė šešių pralaimėjimų seriją „Betsafe-LKL“ ir iškovojo pirmą namų pergalę.

Mačas startavo apylygiai ir puolimo apsukas padidinę „Šiauliai-7bet“ į pirmo kėlinio pabaigą atitrūko labiau – 24:18. Spurtu „Pieno žvaigždės“ lygino rezultatą (30:30), legionieriai ėmė pataikyti ir pranašumas augo – 39:32. Antano Sireikos paprašyta minutės pertraukėlė rezultato nedavė – dabar jau šeimininkai ėmė kontrolę į savo rankas, skirtumas tik didėjo ir tapo dviženklis – 50:37.

Po didžiosios pertraukos „Šiauliai-7bet“ grįžo ant parketo su didesne energija (54:57), tiesa, ji sparčiai seko. „Pieno žvaigždės“, vedamos Pauliaus Petrilevičiaus ir Randy Culpepperio, tolo (71:57) ir galiausiai turėjo gana solidų pranašumą prieš paskutinį ketvirtį – 77:63.

Iniciatyvą savo rankose turėję pasvališkiai pergalės iš rankų nebepaleido, nors tolimais metimais Ernestas Jonkus, Jonathanas Elmore’as ir Paulius Danusevičius intrigą išlaikė gyvą, o emocijų netrūko iki paskutinės akimirkos.

Beje, iki šiol Pasvalio ekipos rezultatyviausias sezono pasirodymas buvo 97 taškai, šis rekordas buvo pagerintas. „Pieno žvaigždėms“ nedaug trūko ir iki geriausio „Betsafe-LKL“ sezono pasirodymo, nes taškų rekordas (111) priklauso Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ klubui. 

Kovą dėl kamuolių šeimininkai laimėjo net 44 prieš 24.

„Pieno žvaigždės“: Randy Culpepperis 24 (4/6 trit.), Markellis Johnsonas 17 (5 rez. perd.), Paulius Petrilevičius ir Simas Jarumbauskas – po 16, Arnas Beručka 12, Žygimantas Skučas 11.

„Šiauliai-7bet“: Isaiah Armwoodas 17, Jonathanas Elmore’as 15, Paulius Danusevičius 14 (5 atk. kam.), Donatas Sabeckis (6 rez. perd.) ir Nemanja Bezbradica – po 10.

„Pergalė svarbi, šiemet kiekviena iš jų – aukso vertės. Iki tokio žaidimo, kad laimėtume prieš „Šiaulius-7bet“ tokiu skirtumu – dar toli. Žinome situaciją, varžovai nebuvo geriausios formos, vos grįžę po koronaviruso. Džiaugiuosi, kad vyrai stengėsi, kovojo, nors ne viskas gavosi, bet atstovėjome, sugrįžome ir pabėgome“, – džiaugėsi Mantas Šernius.

„Sveikinimai Pasvalio komandai, ji sužaidė geriau. Apie savo komandą neturiu ką pridurti – visi išskyrus du žaidėjus prasirgo koronavirusu, turėjome vieną treniruotę, todėl rūbinėje nieko daugiau ir nepasakiau. Nei fizinėmis galimybėmis, nei taiklumu jokiu būdu negalėjome pasipriešinti“, – kalbėjo Antanas Sireika.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner