Be sergančio V. Šeškaus ir traumuoto K. Thomaso žaidusi Jonavos ekipa laimėjo Klaipėdoje
LKL nuotr.

Be sergančio V. Šeškaus ir traumuoto K. Thomaso žaidusi Jonavos ekipa laimėjo Klaipėdoje

Author: LKL.lt
2022-01-24

Jonavos „CBet“ (8/9) komanda vertėsi be sergančio trenerio Virginijaus Šeškaus, prabėgus vos minutei prarado Kahlilą Thomasą, bet tai nesutrukdė pasiekti pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Pauliaus Malašausko auklėtiniai svečiuose 87:75 (21:7, 22:24, 25:20, 19:24) įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (6/9).

Klaipėdos komanda rungtynes pradėjo prastai, puolime niekaip nerado ginklų ir tik Klaido Metrikio dvitaškis bei Žygimanto Janavičiaus baudos kiek gerino situaciją – 7:21. Taip nutiko net nepaisant fakto, jog dar pirmąją minutę kojos traumą patyrė ir parketą paliko Kahlilas Thomasas.

Tomas Zdanavičius rodė solidų žaidimą ir leido „CBet“ jaustis tvirčiau (26:11), tiesa, prabilę Benas Griciūnas ir Deividas Gailius iniciavo „Neptūno“ sugrįžimą – 28:37. Vis tik labiau priartėti klaipėdiečiams nepavyko. Po pertraukėlės Jonavos ekipa išlaikė aukštą tempą (53:38), o šeimininkai vis klydo. Skirtumas tapo kone triuškinamas (59:40), nors M.Jogėla ir B.Griciūnas epizodiškai ir patempė į priekį „Neptūną“ – 47:62.

Liko paskutinis kėlinys, kuriame rankų „Neptūnas“ nenuleido (59:70), vis tik E.Lecomte’o rezultatyvumas bei L.Kisieliaus tritaškiai galutinai žlugdė klaipėdiečių viltis – 81:65. Pergalę jonaviečiai pasiekė be vargo.

Klaipėdos ekipa klydo net 20 kartų, kai svečiai – 9.

28 taškai – naujas E.Lecomte’o karjeros rekordas „Betsafe-LKL“.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 19 (6 atk. kam., 4/5 trit..), Žygimantas Janavičius 14 (6 rez. perd.), Benas Griciūnas 11 (7 atk. kam.), Matas Jogėla 9, Adomas Sidarevičius 7.  

„CBet“: Emmanuelis Lecomte’as 28, Evaldas Šaulys 15, Vitalijus Kozys 14, Edvinas Šeškus 12, Tomas Zdanavičius 11 (3/4 trit.).

„Rankas ir kepurę nulenkiu prieš savo žaidėjus, bravo, super darbas. Treneris geras tiek, kiek geri jo žaidėjai. Laukiame sugrįžtančio Šeškaus, kuris sakė, kad jei laimėsime, greičiau pasveiks. To ir tikimės. Taip pat su gimtadieniu sveikiname Laimoną“, – kalbėjo P.Malašauskas.

„Gėda. Gėda taip žaisti gynyboje. Antras rungtynes iš eilės žaidžiame tokiu pačiu stiliumi, su tomis pačiomis klaidomis. Atrodė, po rungtynių su dzūkais peržiūrėjome video, pakalbėjome, visi suprato, bet, deja, realybė yra kitokia. Nėra kito efektyvesnio dalyko nei darbas – turime dirbti, kai ką pakeisti. Ypač gynybos sistemoje“, – teigė D.Adomaitis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner