Apkartęs D. Adomaičio gimtadienis: „Dzūkija“ užtikrintai laimėjo Klaipėdoje
LKL nuotr.

Apkartęs D. Adomaičio gimtadienis: „Dzūkija“ užtikrintai laimėjo Klaipėdoje

Author: LKL.lt
2022-01-19

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nutrūko Klaipėdos „Neptūno“ (6/8) keturių pergalių serija.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai stratego gimtadienio dieną 70:85 (20:23, 19:18, 13:23, 18:21) namie turėjo pripažinti Alytaus „Dzūkijos“ (6/10) pranašumą. Dzūkai nutraukė savo keturių nesėkmių atkarpą.

Šių ekipų akistata prieš Naujuosius metus baigėsi „Neptūno“ pergale 79:67, trečiasis tarpusavio mačas vyks balandžio 9 dieną.  

Dzūkų startas buvo pozityvesnis (7:2), o „Neptūno“ bandymai lyginti rezultatą vis buvo malšinami, prie to stipriai prisidėjo Aleksandras Aranitovičius – 20:14. Nors Benas Griciūnas buvo trumpam išlyginęs rezultatą (20:20), bet užteko geresnės atkarpos ir svečiai vėl turėjo solidesnę persvarą – 32:22. Tolimi metimai buvo dzūkų ginklas – jų pataikyta buvo šeši per du kėlinius, tad į ilgąją pertrauką alytiškiai išsinešė trapią persvarą – 41:39.

Tritaškiai leido „Dzūkijai“ didinti pranašumą, kuris galiausiai tapo dviženklis – 54:42. „Neptūno“ padėtį gerino baudos metimai ir D.Gailiaus šūvis (49:56), tiesa, šeimininkų pozityvumą malšino Joshua Newkirko ir Justo Furmanavičiaus taiklūs metimai – 69:53. Galiausiai „Dzūkija“ visiškai perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas (74:57) ir pergalės iš rankų nepaleido.

19 taškų pelnęs M.Zigmantavičius žaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes „Betsafe-LKL“.

Dzūkai šiame mače klydo vos 5 kartus, „Neptūnas“ – 10.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 18, Julius Jucikas 16 (8 atk. kam.), Žygimantas Janavičius (8 rez. perd.) ir Benas Griciūnas (7 atk. kam.) – po 8, Edgaras Želionis 7.  

„Dzūkija“: Martynas Zigmantavičius 19 (7 atk. kam.), Joshua Newkirkas 15, Aleksandras Aranitovičius 13 (7 atk. kam.), Dylanas Frye’us 12 (6 rez. perd.).

„Turėjome geras, solidžias rungtynes, neatsimenu, ar šį sezoną dar kada esame padarę tik 5 klaidas. Svarbiausia, kad gerai gynėmės – išpildėme, ką planavome. Problemos buvo tik pirmoje pusėje, kai jų gynėjai per daug taškų įmetė per mūsų centrą arba kartojo metimus, bet antroje pusėje su tuo susitvarkėme“, – kalbėjo Ramūnas Cvirka.

„Sunku kažką komentuoti ir rasti pozityvaus. Nuo pačios pradžios mes išėjome su neteisingu mentalitetu, tai buvo didžiausia problema. Sportinės emocijos šiandien trūko, gynyboje vienas prieš vieną varžovai sumetė ir sunkesnius metimus, ir tritaškius, kuriuos leidome mesti dar galėdami prasižengti“, – teigė Dainius Adomaitis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner