Galingai finišavęs „Lietkabelis“ išvengė sensacingo pralaimėjimo Pasvalyje
LKL nuotr.

Galingai finišavęs „Lietkabelis“ išvengė sensacingo pralaimėjimo Pasvalyje

Author: LKL.lt
2021-12-11

Gera pradžia – tik pusė darbo. Šį posakį patvirtino rungtynės Pasvalyje.

Nors Panevėžio „Lietkabelis“ (8/5) prastai pradėjo „Betsafe-LKL“ rungtynes ir didžiąją jų dalį atsiliko, galiausiai po galingo paskutinio ketvirčio svečiuose 107:97 (22:29, 27:28, 23:22, 35:18) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (2/10) ir išvengė sensacijos.

Labiausiai prie to prisidėjo Džordže Gagičius, kuris per 24 minutes sukūrė karjeros pasirodymą „Betsafe-LKL“ – pelnė 31 tašką (13/17 dvit., 5/9 baud.), atkovojo 8 kamuolius, provokavo 9 pražangas bei surinko 40 naudingumo balų.

Pasvalio ekipa nuo rungtynių pradžios įjungė aukštą puolimo pavarą ir pabėgo 17:11. Baudas išnaudoję šeimininkai jau pirmajame ketvirtyje turėjo dviženklę persvarą (27:17), tik Kasparas Bėrzinis su Gabrieliumi Maldūnu pagerino „Lietkabelio“ situaciją – 22:27.

Nors „Pieno žvaigždžių“ žaidėjai paleido kelis tritaškius, Dž.Gagičiaus metimai leido „Lietkabeliui“ bent jau neįsivelti į didesnį deficitą – 57:68. Legionierius vien per šį ketvirtį pelnė 11 taškų, Kristupas Žemaitis pataikė svarbų tolimą metimą (67:72), bet čia panevėžiečių gera atkarpa buvo pristabdyta. Arnas Beručka, Paulius Danisevičius ir Kristapas Gluditis leido savo komandai jaustis kiek ramiau – 79:72.

Intriga nemažėjo: dominavęs Dž.Gagičius siekė gelbėti panevėžiečius, pataikė dar ir metimą su pražanga, tad ekipas skyrė vos taškas – 85:86. „Lietkabelio“ suolas gavo techninę pražangą, bet emocijos netrukdė – Dž.Gagičius tęsė dominavimą ir išvedė į priekį Panevėžio ekipą, beje, pirmąsyk rungtynėse – 90:89.

Pasvalio ekipa ėmė byrėti, o tuo naudojosi Nikola Radičevičius ir V.Lipkevičius – 94:89. Galiausiai iniciatyva visiškai buvo svečių rankose ir sužaidę geriausią savo kėlinį jie užtikrintai iškovojo pergalę.

Pasvalio ekipoje labiausiai išsiskyrė A.Beručka (27 taškai, 8 atkovoti kamuoliai ir 6 rezultatyvūs perdavimai) ir Simas Jarumbauskas (23 taškai bei 12 atkovotų kamuolių). Abu jie taip pat fiksavo geriausius karjeros pasirodymus.

„Pieno žvaigždės“: Arnas Beručka 27 (5/7 trit., 8 atk. kam., 6 rez. perd.), Simas Jarumbauskas 23 (12 atk. kam.), Paulius Petrilevičius 15, Kristapas Gluditis 10, Žygimantas Skučas 8, Paulius Danisevičius ir Markellis Johnsonas – po 7.

„Lietkabelis“: Džordže Gagičius 31 (8 atk. kam.), Vytenis Lipkevičius 17 (6 atk. kam.), Gabrielius Maldūnas ir Nikola Radičevičius (8 rez. perd.) – po 12, Kristupas Žemaitis 8.

„Džiaugiuosi už savo kovinguosius vyrukus, tris kėlinius dantimis kandome – to labai norėjau. Kartais krepšinis atrodė negražiai, bet, manau, papirkome sirgalius. Ketvirtame kėlinyje reikia šaltesnių nervų, norint įveikti Europos taurės patirties turinčią komandą“, – kalbėjo Mantas Šernius.

„Pirma pusė mums buvo gėdinga, turime kalbėti apie tai. Negalime vėl būti taip nusiteikę. Jie žaidė su 7 žaidėjais ir pelnė 57 taškus per du kėlinius – ne taip turime eiti tolyn“, – sakė Nenadas Čanakas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner