Įspūdingai startavęs „Lietkabelis“ neturėjo vargo Šiauliuose
LKL/BNS nuotr.

Įspūdingai startavęs „Lietkabelis“ neturėjo vargo Šiauliuose

Author: LKL.lt
2021-11-21

Panevėžio „Lietkabelis“ (6-4) pirmąjį kėlinį laimėjo net 30:13 ir taip padėjo pamatus lengvai pergalei Saulės mieste – Nenado Čanako auklėtiniai svečiuose „Šiaulius-7bet“ (3-9) sutriuškino 97:74 (30:13, 18:15, 19:23, 30:23).

Panevėžio ekipą į priekį vedė puikią formą pastaruoju metu demonstruojantis Gediminas Orelikas, kurio sąskaitoje – 18 taškų, surinkti pataikius 6 tritaškius iš 9. Sezono rungtynes sužaidęs Vytenis Lipkevičius pelnė 16 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 18 taškų įmetęs ir 6 kamuolius atkovojęs Giedrius Staniulis.

Kovą dėl atšokusių kamuolių 40:31 laimėjęs „Lietkabelis“ dvigubai taikliau atakavo iš toli: pataikė 45 proc. tritaškių (15/33), kuomet šiauliečiai – tik 23 proc. (6/26).

Svečiai iš Panevėžio mačą pradėjo spurtu 8:0, o kėlinio viduryje jau turėjo dviženklį pranašumą 19:8. Nesustabdomai puolime žaidę panevėžiečiai atgal nesigręžiojo, kėlinio pabaigoje pridėjo dar vieną spurtą 9:2 bei atitrūko 30:13.

Antrajame kėlinyje „Lietkabelis“ apsukų nesumažino ir įpusėjus susitikimui varžovus triuškino 48:28. Po pertraukos Antano Sireikos kariauna kiek sušvelnino atsilikimą, tačiau Panevėžio klubas ketvirtajame kėlinyje vėl įjungė aukštesnę pavarą ir iškovojo triuškinančią pergalę.

„Pradėjome rungtynes labai gerai – ir puolime, ir gynyboje. Sustabdėme pagrindinius varžovų žaidėjus, o tai užtikrino mums pergalę. Šiandien esu patenkintas, turime su tokia energija žaisti visada“, – po rungtynių džiaugėsi N. Čanakas.

„Norint laimėti prieš „Lietkabelį“, turėtume nenusileisti bent metimų taiklumu. Su savo šios dienos rodikliais neturėjome šansų. Šiandien niekuo nesu nepatenkintas. Šiandien nebuvo nieko, ką aš norėčiau matyti“, – spaudos konferenecijoje apgailestavo A. Sireika.

„Šiauliai-7bet“: Giedrius Staniulis 18 (6 atk. kam.), Nemanja Bezbradica 15, Eimantas Stankevičius ir Jonathanas Elmore'as (8 rez. perd.) po 9, Donatas Sabeckis 8.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 18, Vytenis Lipkevičius 16 (8 atk. kam.), Karolis Giedraitis 14, Kristupas Žemaitis (7 rez. perd.) ir Djorde Gagičius po 12, Panagiotis Kalaitzakis ir Grantas Vasiliauskas po 8.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner