Prienuose dominavę šiauliečiai užėmė paskutinę vietą Citadele KMT ketvirtfinalyje
LKL nuotr.

Prienuose dominavę šiauliečiai užėmė paskutinę vietą Citadele KMT ketvirtfinalyje

Author: LKL.lt
2021-11-18

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) aiškios visos ketvirtfinalio dalyvės.

Paskutinį bilietą pačiupo „Šiaulių-7bet“ ekipa, kuri atsakomosiose rungtynėse svečiuose 90:56 (20:18, 28:13, 21:16, 21:9) sutriuškino Prienų „Labas GAS“ klubą.

Citadele KMT ketvirtfinalyje vietas jau turėjo Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“, Klaipėdos „Neptūnas“, Jonavos „CBet“, Utenos „Uniclub Casino – Juventus“, Alytaus „Dzūkija“.

Priminsime, kad pirmasis tarpusavio mačas tarp šių ekipų buvo pasibaigęs prieniškių pergale 100:94, tad jie sau galėjo leisti klupti ne didesniu nei 5 taškų skirtumu.

Jei pirmajame kėlinyje nė viena ekipa labiau neišsiveržė į priekį, tai antrajame iniciatyvą į savo rankas ėmė šiauliečiai. 9:0 – tokiu spurtu svečiai pradėjo ketvirtį, o Nemanja Bezbradica persvarą tik augino – 33:20. Donatas Sabeckis, Giedrius Staniulis ir Jonathanas Elmore’as varė į neviltį „Labas GAS“ ekipą, tuo tarpu skirtumas jau balansavo ant triuškinimo ribos – 48:39.

Po didžiosios pertraukos „Labas GAS“ puolimas toliau išgyveno ne geriausius laikus, tad skirtumas niekaip nemažėjo (47:66), o galiausiai svečiai tritaškiais žudė prieniškius.

Tritaškį smeigė J.Elmore’as, vėliau – N.Bezbradica ir Paulius Danusevičius, o po J.Elmore’o dvitaškio „Šiauliai-7bet“ pirmavo jau 80:50. Tai buvo taškas, kurį šiame mače padėjo Antano Sireikos auklėtiniai.

Prienų komanda šiame mače pataikė viso labo 1 tolimą metimą iš 21, fiksuodama 4,8 proc. taiklumą. Šio tritaškio autorius – Ignas Sargiūnas. Daugiausiai – 6 – prametė Jovanas Kljajičius. Palyginimui, šiauliečiai smeigė 13 tritaškių iš 33, iš jų 5 pataikė J.Elmore’as.

Prienų ekipos naujokas Stefanas Peno debiutiniame mače pelnė 11 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus per 28 minutes, surinkdamas 15 naudingumo balų.  

„Labas GAS“: Juwanas Durhamas 16 (6 atk. kam.), Stefanas Peno 11 (8 rez. perd.), Jovanas Kljajičius 10 (0/6 trit.), Ignas Sargiūnas 5, Rapolas Ivanauskas ir Justinas Jogminas (8 atk. kam.) – po 4.

„Šiauliai-7bet“: Jonathanas Elmore’as 27 (5/7 trit., 5 rez. perd.), Nemanja Bezbrabica 15, Giedrius Staniulis 12, Eimantas Stankevičius 10.

„Turbūt pirmąkart gyvenime susiduriu su situacija, kai komanda taip nepataiko iš toli. Atsakymo tam neturiu. Ar fiziškai, ar psichologiškai pavargęs esi, bet toks pataikymas yra nebent vaikų krepšinyje. Nieko nekaltinu, tiesiog man pačiam įdomu, kas čia buvo“, – po rungtynių pripažino „Labas GAS“ treneris Marius Leonavičius.  

„Mūsų komanda žaidė geriau ir tiek. Gal pralaimėjimas namie buvo net labiau netikėtas nei ši pergalė. Dabar vyrai daro išvadas, jie supranta, kad tai taurės rungtynės – jei nepateksi į kitą etapą, skaudulys liks visam sezonui“, – kalbėjo Antanas Sireika.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner