Puikų ketvirtą kėlinį sužaidę šiauliečiai Citadele KMT turnyre parklupdė „Pieno žvaigždes“
Photo: BNS/LKL.lt

Puikų ketvirtą kėlinį sužaidę šiauliečiai Citadele KMT turnyre parklupdė „Pieno žvaigždes“

Author: LKL.lt
2021-11-04

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) dramatišką pergalę pasiekė „Šiaulių-7bet“ (2/4) komanda, kuri namuose vykusiose B grupės rungtynėse 95:90 (30:22, 18:26, 17:24, 30:18) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (1/4).

Pirmąją tarpusavio dvikovą Citadele KMT turnyre taip pat laimėjusi buvo „Šiaulių-7bet“ komanda (77:70), dabar turinti tarpusavio pranašumą.

„Pieno žvaigždžių“ komandos B grupėje dar lauks akistata su Alytaus „Dzūkija“ (2/3), kurią pirmajame mače pasvališkiai sutriuškino net 97:57. Dėl to šioje grupėje kol kas lieka neaišku, kas keliaus tiesiai į ketvirtfinalį, o kas dar turės dėl paskutinio bilieto kovoti su Prienų „Labas GAS“.

„Šiaulių-7bet“ komanda rodė galingesnio puolimo ženklus rungtynių pradžioje, kas leido įgauti persvarą – 30:22. Labiausiai prie to prisidėjo spurtas 7:0 pirmojo ketvirčio pabaigoje. Tiesa, greitai „Pieno žvaigždės“ ėmė artėti ir komandas skyrė jau vos du taškai (31:33), o rezultatą išlygino Marqueso Towneso dvitaškis – 44:44. Esant lygybei komandos iškeliavo ir į didžiąją pertrauką.

Po jos pasvališkiai siekė imti iniciatyvą į savo rankas (59:52), tačiau Donatas Sabeckis ir Nemanja Bezbradica neleido „Šiaulių-7bet“ ekipai stipriai atsilikti – 59:65. Paulius Petrilevičius skirtumą buvo padidinęs iki 9 taškų, bet dviženklės ribos „Pieno žvaigždės“ neperžengė (71:62), o prieš paskutinį kėlinį intriga buvo didelė.

Paulius Danusevičius ją dar labiau kurstė (73:76), tačiau atsaką paruošė jo bendravardis Petrilevičius – 78:73. Trapus pranašumas toliau buvo Pasvalio ekipos pusėje, bet svarstykles šiauliečių pusėn staiga pakreipė Giedrius Staniulis su Martynu Varnu – po pastarojo tritaškio „Šiauliai-7bet“ pirmavo 81:80. Simas Jarumbauskas ir G.Staniulis užsidirbo po techninę pražangą, tuo tarpu emociškai pakilime atsidūrė šiauliečiai, tolę nuo oponentų – 85:81.

Liko pustrečios minutės, Isaiah Armwoodas galėjo artinti prie pergalės savo ekipą, bet pataikė tik vieną baudą iš keturių (86:81), tačiau D.Sabeckio ranka taip nesudrebėjo – 90:81. Liko pusantros minutės ir pergalės šiauliečiai nepaleido, nors Ž.Skučo baudos metimai dar kurstė intrigą – 87:90.  

„Šiauliai-7bet“: Jonathanas Elmore’as 23 (7 atk. kam.), Nemanja Bezbradica, Giedrius Staniulis (8 atk. kam.) ir Martynas Varnas – po 13, Donatas Sabeckis 12 (7 atk. kam., 4 rez. perd.).

„Pieno žvaigždės“: Arnas Beručka 22, Markellis Johnsonas ir Marquesas Townesas – po 20, Žygimantas Skučas 10 (5 atk. kam., 6 rez. perd.).

„Sudėtinga turnyrinė padėtis įnešė nervų. Lyg gerai pradėjome, bet varžovai pagaudavo mūsų silpnesnes vietas, mes vaikiškai klydome ir leidome jiems veržtis. Nebuvome pasiruošę tam, kad jie draskys mūsų gynybą“, –  po mačo pripažino Antanas Sireika.

„Šiauliečiai nusipelnė pergalės. Jau ne pirmose rungtynės pralaimime mažu skirtumu, visada kažko pritrūksta, norėtųsi truputį ramesnio žaidimo, ypač iš veteranų 3–4 kėliniuose“, – apgailestavo pasvališkių treneris Mantas Šernius.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner