„Rytas“ paliko be pergalių Prienų ekipą
Photo: BNS/LKL.lt

„Rytas“ paliko be pergalių Prienų ekipą

Author: LKL.lt
2021-10-23

Vilniaus „Rytas“ (5/1) papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir svečiuose 82:68 (16:7, 23:17, 18:22, 25:22) palaužė Prienų „Labas GAS“ (0/6) klubą.

Nors kovą prieniškiai ir rodė, jie lieka vienintele komanda, dar nepasiekusia pergalių „Betsafe-LKL“.

Rungtynės prasidėjo labai nerezultatyviai, o prabėgus daugiau nei pusei kėlinio „Rytas“ pirmavo vos 5:2. Kėlinys taip ir baigėsi nerezultatyviai, o vėliau Rokas Gadiliauskas ir Ignas Sargiūnas ėmė mažinti skirtumą (13:19), tačiau neilgam: po Kennetho Smitho baudų vilniečiai turėjo dviženklę persvarą – 25:15. Gerą atkarpą galiausiai tęsė ir Vaidas Kariniauskas su Arnu Butkevičiumi – 39:24.

Nors atrodė, kad „Rytas“ pirmauja gana užtikrintai, „Labas GAS“ trečiame ketvirtyje ėmė artėti (46:55), o Giedrius Žibėnas gavo techninę pražangą prieš pat kėlinio pabaigą. Paskutinių 10 minučių metu „Labas GAS“ dar turėjo vilčių, tačiau jos ėmė sparčiai sekti. Tolimais K.Smitho ir M.Normanto metimais „Rytas“ žudė varžovus ir taip įtvirtino pergalę be didesnių problemų.

„Ryto“ komandoje ryškiausias buvo M.Normantas, pelnęs 18 taškų, pataikęs 4 tritaškius iš 7, atkovojęs 4 kamuolius ir surinkęs 19 naudingumo balų.

Kennethas Smithas taip pat buvo pastebimas ir surinko 15 taškų.

„Labas GAS“: Isaiah Umipigas 13, Rapolas Ivanauskas 12 (10 atk. kam.), Rokas Gadiliauskas 11, Ignas Sargiūnas 10, Justinas Jogminas 9.

„Rytas“: Margiris Normantas 18 (4/7 trit., 4 atk. kam.), Kennethas Smithas 15, Vaidas Kariniauskas (6 rez. perd., 3 kld.) ir Ivanas Buva – po 10, Arnas Butkevičius 9 (5 atk. kam.).

„Atsibodo teisintis, kad esame jauni ir nepatyrę. Kaip maži vaikai išsigandome Vilniaus komandos. Nematau čia ko bijoti. Išnaudojome pasiteisinimų limitą, jei esame jauni ir nepatyrę, turime kompensuoti kažkuo kitu. Jei ne mačo pradžia, galėjome jas laimėti“, – piktas buvo Marius Leonavičius.

„Rungtynes kontroliavome dėl geros gynybos. Tokių mačų, kur nesimesime metimų, bus. Trečiame kėlinyje prametėme savo metimus, Ivanas prametė iš savo padėčių, metikai – iš kampų. Gal perdavimų daug nepadarėme, bet nes paprasčiausiai prametėme. Net ir taip pelnėme 82 taškus, tai mintys pozityvios“, – pridėjo Giedrius Žibėnas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner