Šiaulių klubas atsidarė pergalių sąskaitą Citadele KMT turnyre
LKL/BNS nuotr.

Šiaulių klubas atsidarė pergalių sąskaitą Citadele KMT turnyre

Author: LKL.lt
2021-10-13

Savaitgalį pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate iškovojusi „Šiaulių-7bet“ (1-2) ekipa sėkmingą spalio atkarpą pratęsė Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyre.

B grupės rungtynėse Antano Sireikos auklėtiniai svečiuose 77:70 (19:14, 16:21, 16:15, 26:20) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (1-2).

Į pergalę šiauliečius vedė 17 taškų pelnęs Jonathanas Elmore'as. 16 taškų pridėjo Eimantas Stankevičius, jis visus savo taškus surinko per antrąją rungtynių pusę.

„Eimantas ir Johnas pataikė kai reikėjo, todėl ir laimėjome. Vyrai surado jėgų, „Pieno žvaigždės“ turėjo viena diena mažiau poilsio, galbūt jiems jėgų pritrūko. Mes žaidėme blogai, bet labai gerai, kad laimėjome“, – po rungtynių sakė A. Sireika.

„Klaidų buvo, iš jų ir mokomės, bet bendrai paėmus... Tikrai kovėmės ir neturiu priekaištų savo komandai. Metėme metimus tuos, kuriuos turėjome išsimesti. Pritrūko šiek tiek sėkmės“, – apgailestavo pralaimėtojų treneris Mantas Šernius.

Atkakliame susitikime likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes rezultatas dar buvo lygus (65:65), bet tuomet E. Stankevičius smeigė tritaškį, o tris taškus pridėjo ir Giedrius Staniulis (71:67).

Pasvalio ekipa lemiamu metu mėtė pro šalį, o prieš prasidedant paskutinei minutei svarbų dvitaškį pataikė Paulius Danusevičius (73:67).

Prasidėjus paskutinei minutei Karolis Guščikas įmetė dvitaškį su pražanga (70:73), o G. Staniulis suklydo, bet rezultatą išlyginti galėjęs Marqueso Towneso tritaškis skriejo pro šalį.

E. Stankevičius likus žaisti 18 sekundžių realizavo baudų metimus, o rungtynes pabaigė ir Šiaulių klubo pergalę įtvirtino galingas P. Danusevičiaus dėjimas.

Kitame ture šiauliečiai spalio 20 d. susitiks su Alytaus „Dzūkija“, o Pasvalio komanda tą pačią dieną kovos su Utenos „Juventus“.

„Pieno žvaigždės“: Arnas Beručka 13, Marquesas Townesas 11 (6 atk. kam., 7 rez. perd.), Volodymyras Konievas 10, Simas Jarumbauskas ir Karolis Guščikas po 9.

„Šiauliai“: Jonathanas Elmore'as 17 (5 atk. kam.), Eimantas Stankevičius 16, Giedrius Staniulis 13 (5 atk. kam.), Paulius Danusevičius 11 (6 atk. kam.), Donatas Sabeckis 7 (10 rez. perd.).

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner