V.Šeškaus sugrįžimas į Prienus paženklintas Jonavos ekipos pergale
Photo: BNS/LKL.lt

V.Šeškaus sugrįžimas į Prienus paženklintas Jonavos ekipos pergale

Author: LKL.lt
2021-10-07

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) pirmąją pergalę A grupėje pasiekė Jonavos „CBet“ (1/1) ekipa, kuri Prienuose 85:81 (27:22, 16:23, 20:17, 22:19) sunkiai įveikė „Labas GAS“ (1/1) klubą.

Nors Jonavos ekipos startas buvo geresnis (20:13), spurtu 13:0 Prienų klubas perėmė iniciatyvą ir antrajame kėlinyje įgijo pranašumą – 45:38. Tiesa, į ilgąją pertraukos komandos išžygiavo po Edvino Šeškaus metimo su sirena, kuris mažino skirtumą (43:45).

Po didžiosios pertraukos prasidėjo labai atkakli kova, kur nė viena ekipa neįstengė labiau pabėgti, o prieš lemiamas 10 minučių „CBet“ pirmavo minimaliai – 63:62. Virginijus Šeškus prieš pat baigiantis trečiam ketvirčiui dar spėjo užsidirbti techninę pražangą.

Emmanuelis Lecomte’as stengėsi padėti „CBet“ ekipai likti priekyje (69:67), bet atsakus vis ruošė Juwanas Durhamas. E.Lecomte’as baudų metimais atsilikimą rėžė iki minimalaus (71:72), J.Palaciosas pridėjo dar tašką ir dvitaškį, bet kitoje aikštės pusėje įspūdingo pasirodymo ėmėsi Mantvydas Staniulis – jis smeigė du tritaškius iš eilės – 78:74.

Likus kiek daugiau nei 2 minutėms svarbų metimą pataikė E.Šeškus (76:78), E.Lecomte’as pataikė vieną baudą, o V.Šeškaus sūnus vėl ėmėsi iniciatyvos – šįkart išvedė į priekį Jonavos klubą – 79:78. Kol J.Durhamas buvo netikslus, E.Lecomte’as pelnė dvitaškį, tiesa, likus 20 sekundžių J.Durhamas pataikė ir rėžė atsilikimą iki minimalaus – 80:81. E.Lecomte’as vėl stojo rinkti lengvų taškų ir tikslą įgyvendino (83:80), palikdamas „Labas GAS“ ekipai išsigelbėti tik 18 sekundžių. Kol I.Sargiūnas įmetė vieną baudą, E.Lecomte’as – abi, tad taip pergalę „CBet“ įtvirtino.

Jonavos ekipoje su 21 tašku rezultatyviausias buvo E.Lecomte’as, taip pat atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus, 17 taškų pridėjo E.Šeškus. Jiems abiems tai kol kas ryškiausi pasirodymai Citadele KMT turnyre.

Prienų komandoje lyderiai buvo keli: J.Durhamas pridėjo 20 taškų, I.Sargiūnas – 17, Isaiah Umipigas ir Rapolas Ivanauskas – po 15. Visi šie keturi žmonės pelnė 67 taškus iš 81.

„Labas GAS“: Juwanas Durhamas 20 (11 atk. kam.), Ignas Sargiūnas 17 (7 atk. kam.), Isaiah Umipigas (3/4 trit., 6 rez. perd.) ir Rapolas Ivanauskas – po 15, Mantvydas Staniulis 9 (3/4 trit.)

„CBet“: Emmanuelis Lecomte’as 21 (7 rez. perd.), Edvinas Šeškus 17, Laimonas Kisielius ir Juanas Palaciosas (6 atk. kam.) – po 13, Evaldas Šaulys 7.

„Labai smagu, kad sugebame su visais galynėtis, bet puikiai matosi, kad trūksta patirties pabaigti rungtynes solidžiau, nes esame jauniausia komanda lygoje“, – apgailestavo Marius Leonavičius, treniruojantis Prienų ekipą.

„Pradėjome rungtynes neblogai, bet kai prasidėjo keitimai – išsibalansavome. Pagrindiniai žmonės žaidė daug, nors to ir nenorėjome. Bet matėte: du keitimai – keturios klaidos. Nešneku net apie kovą dėl kamuolių, po kurių gavome lengvus taškus. Žaisti išvykoje tikrai sunkiau, nenustebino nei Prienų, nei mūsų žaidimas“, – kalbėjo Virginijus Šeškus.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner