Rugsėjo MVP tapęs šiauliečių vedlys J. Elmore‘as: „Kažkada noriu žaisti Eurolygoje arba NBA“
Photo: LKL/BNS

Rugsėjo MVP tapęs šiauliečių vedlys J. Elmore‘as: „Kažkada noriu žaisti Eurolygoje arba NBA“

Author: LKL.lt
2021-10-02

„Betsafe-LKL“ čempionate prabėgus rugsėjo mėnesio kovoms, atėjo metas išrinkti labiausiai individualiais pasirodymais išsiskyrusį žaidėją – mėnesio MVP.

LKL.lt portale esant statistikos trikdžiams, geriausias rugsėjo krepšininkas buvo išrinktas naudingumą skaičiuojant pagal žemiau pateiktą formulę:

Pelnyti taškai + atkovoti kamuoliai + rezultatyvūs perdavimai + perimti kamuoliai + blokuoti metimai – klaidos + išprovokuotos pražangos - asmeninės pražangos - gauti blokai - (mesti tritaškiai - pataikyti tritaškiai) - (mesti dvitaškiai - pataikyti dvitaškiai) - (mesti baudų metimai - pataikyti baudų metimai).

Pagal šią formulę suskaičiavus žaidėjų naudingumo balus, paaiškėjo, kad daugiausiai jų rinkdavo „Šiaulių-7bet“ amerikietis Jonathanas Elmore‘as. Po 17,3 taško ir 5,3 rezultatyvaus perdavimo per trejas rungtynes rinkęs krepšininkas fiksavo 19,7 balų naudingumą ir pagal tai buvo nepralenkiamas „Betsafe-LKL“ primenybėse.

„Tai – garbė, – sužinojęs apie apdovanojimą sakė J. Elmore‘as. – Ties savo žaidimu dirbu tikrai sunkiai, bet esu dėkingas, kad turiu tokius komandos draugus ir tokį trenerių štabą. Jie man sudaro puikias sąlygas, kad demonstruočiau gerą žaidimą. Sekasi juos turėti. “

25-erių 191 cm ūgio gynėjas neneigia – prisitaikymo laikotarpis Lietuvoje jam neužtruko. Dėl to didelę dalį nuopelnų jis suteikia ir kitiems klubo nariams.

„Manau, kad ši lyga dažnai negauna pripažinimo, kurio nusipelnė, bet tai puiki lyga su daug gerų komandų. Turiu dėkoti savo komandos draugams ir trenerių štabui, nes jie daro puikų darbą įvesdami mane tiek į lygą, tiek į komandą“, – pasakojo amerikietis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl)

Vis tik žvelgiant per komandos prizmę, „Šiaulių-7bet“ sezono startas nėra pernelyg sėkmingas. Nusileista Alytaus „Dzūkijai“ ir Vilniaus „Rytui“, bet įveiktos Pasvalio „Pieno žvaigždės“. J. Elmore‘as tai aiškina šiauliečius užklupusiomis sveikatos problemomis.

„Tai mokymosi laikas mums. Turime naują komandą su daug naujų žaidėjų, taip pat mus kamuoja traumos. Laukiame, kada visi būsime sveiki ir toliau tobulinsime žaidimą ir tarpusavio ryšius tęsiantis sezonui“, – vylėsi žaidėjas.

Naudingiausias rugsėjo krepšininkas papasakojo ir apie savo ryšį su vyr. treneriu Antanu Sireika. Ne vieną sezono MVP išugdęs strategas amerikiečiui kol kas palieka puikų įspūdį.

„Jis žaidėjams duoda daug laisvės, – vieną savo sėkmingo žaidimo priežasčių įvardino J. Elmore‘as. – Yra taisyklių tiek puolime, tiek gynyboje, bet jis daro puikų darbą pastatydamas žaidėjus į tinkamas pozicijas. Trenerio suteikta laisvė leidžia man išnaudoti savo stipriąsias puses, tą kol kas pavyksta neblogai daryti. Jis turi daug treniravimo aukštame lygyje patirties. Noriu iš jo mokytis ir tobulėti.“

Paklaustas apie tai, koks sezonas jį tenkintų tiek individualiai, tiek komandiškai, žaidėjas atskleidė siekiantis nuo Šiaulių atsispirti į aukščiausią lygį Europoje arba visame pasaulyje.

„Tikslas yra finišuoti kaip įmanoma aukščiau turnyrinėje lentelėje. Vis dar turime tobulėti, bet norime būti kuo aukščiau ir patekti į atkrintamąsias, tada laimėti mačus atkrintamosiose. Asmeniškai noriu padaryti viską, kad laimėtume ir turėti puikius metus. Kažkada noriu žaisti Eurolygoje arba NBA, todėl turiu tobulėti“, – pokalbį užbaigė „Šiaulių-7bet“ legionierius.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner