„Žalgiris“ išvargo pergalę Panevėžyje
Photo: BNS/LKL.lt

„Žalgiris“ išvargo pergalę Panevėžyje

Author: LKL.lt
2021-09-27

Kauno „Žalgirio“ (3/0) išgyveno dar vieną sunkų mačą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir šįkart jis vėl baigėsi teigiama nata. Martino Schillerio auklėtiniai svečiuose 73:69 (16:17, 20:20, 11:17, 26:15) palaužė Panevėžio „Lietkabelį“ (1/1).

Rungtynių pradžia buvo labai lygi, o kiek labiau svečiai nutolo po Emmanuelio Mudiay metimo, kuris antrame kėlinyje skirtumą didino iki keturių – 28:24. Vis tik Panagiotis Kalaitzakis ir Kristupas Žemaitis atsakė tritaškiais į Janio Strelnieko metimą ir komandas vėl skyrė tik taškas – 31:30.

„Žalgirio“ lyderis E.Mudiay buvo suvaržytas puolime, kas galiausiai leido „Lietkabeliui“ perimti iniciatyvą – 43:38. Kasparas Bėrzinis pataikė tritaškį, tuo tarpu žalgiriečius kiek gelbėjo baudų metimai, bet į paskutinį ketvirtį „Betsafe-LKL“ daugkartiniai čempionai keliavo atsilikdami 47:54, nes Nikola Radičevičius dar pataikė su sirena.

„Lietkabelio“ persvara pirmąsyk rungtynėse tapo dviženklė, kai vos prasidėjo ketvirtas kėlinys – 57:47. Tiesa, tuo šeimininkai džiaugėsi neilgai: J.Strelniekas metė tris baudas, o po K.Žemaičio klaidos Artūras Milaknis smeigė tritaškį – 53:57. Maža to, L.Lekavičius taip pat pridėjo tritaškį – 56:57. Spurtas 9:0 skirtumą mažino iki minimalaus.

„Žalgirio“ komandą į priekį toliau tempė L.Lekavičiaus tolimi metimai, bet klaidomis „Lietkabelis“ naudojosi ir D.Giedraitis pelnė taškus – 67:65. Kertiniu momentu pelnyti Džordže Gagičiaus taškai „Lietkabeliui“ padėjo pirmauti 69:67, tačiau L.Lekavičius pridėjo dvitaškį ir likus minutei buvo lygu – 69:69.  

Rungtynėse pirmąkart „Betsafe-LKL“ sezone buvo panaudota ir nauja iššūkio taisyklė – jos ėmėsi Martinas Schilleris, o teisėjai nusprendė, kad pražanga D.Gagičiui yra paprasta. Likus 48 sek. J.Strelniekas sumetė svarbiausias savo baudas šiame mače (71:69), o L.Lekavičius po G.Oreliko pražangos tvirtino pergalę „Žalgiriui“ – 73:69.

L.Lekavičius po dviejų kėlinių buvo nepelnęs taškų, o vėliau surinko 14 ir taip tapo pagrindiniu vedliu į pergalę.

Lietuvį rezultatyvumu pranoko tik J.Strelniekas, kurio sąskaitoje 18 taškų. Jam tai kol kas geriausios rungtynės „Žalgirio“ gretose. Latvis taip pat atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Lietkabelio“ gretose dviženklį rezultatyvumą fiksavo taip pat tik du žmonės: K.Žemaitis (12 tšk.) ir Vytenis Lipkevičius (11 tšk.).

Rungtynes praleido blauzdos traumą patyręs „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

„Žalgiris“: Janis Strelniekas 18 (7 rez. perd.), Lukas Lekavičius 14, Joffrey Lauvergne’as (7 atk. kam.) ir Nielsas Giffey (6 atk. kam.)– po 9, Joshas Nebo 8 (6 atk. kam.).  

„Lietkabelis“: Kristupas Žemaitis 12, Vytenis Lipkevičius 11, Džordže Gagičius (7 atk. kam.), Nikola Radičevičius (4 rez. perd.) ir Kasparas Bėrzinis – po 8.

„Paleidome šansą. Jei norime nugalėti „Žalgirį“, turime viską daryti tobulai. Ypač paskutiniame kėlinyje gynyboje visi žaidė su savo taisyklėmis, man belieka pasveikinti „Žalgirį“ su pergale“, – pripažino po mačo Nenadas Čanakas.

„Džiaugiuosi pergale. Svarbiausias dalykas buvo gynyba, kai ėmėme atsilikti, vėliau padidinome intensyvumą, atkovojome kamuolius puolime, kas buvo reikšminga.  Nežinau, kodėl negalėjome rodyti nuo pradžių tokio žaidimo, kokį rodėme ketvirtame kėlinyje“, – svarstė „Žalgirio“ treneris.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner