Istorinis vakaras Jonavoje: lygos debiutantai iškovojo pirmąją pergalę
LKL/BNS nuotr.

Istorinis vakaras Jonavoje: lygos debiutantai iškovojo pirmąją pergalę

Author: LKL.lt
2021-09-26

Jonavos sporto arenoje sekmadienio vakarą susirinkę krepšinio mylėtojai tapo istorinio įvykio liudininkais – šio miesto komanda pirmą kartą istorijoje laimėjo „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes.

Su trenksmu pergalių sąskaitą atsidariusi Jonavos „CBet“ (1-1) ekipa namuose 85:63 (20:11, 26:12, 22:24, 17:16) sutriuškino Alytaus „Dzūkijos“ (1-2) krepšininkus.

Virginijaus Šeškaus kariauna pamatus pergalei padėjo dar rungtynių pradžioje, o į priekį komandą vedė Kahlilas Thomasas, per 16 minučių pelnęs 18 taškų, atkovojęs 7 atšokusius kamuolius ir surinkęs 24 naudingumo balus.

Alytiškiai šiame mače nerado laimės atakuodami iš toli – tikslą pasiekė tik 6 iš 26 jų tritaškių (23 proc.). Kauno „Žalgiriui“ 25 taškus sumetęs Joshua Newkirkas šįkart prametė visus 4 tritaškius ir surinko 8 taškus.

„Prieš rungtynes sugalvojome tokią aferą, kurios dėka išmušdavome varžovus iš jų žaidimo ritmo. Dabar galima sakyti, kad gerai pasiruošėme, bet jei būtume praleidę laisvų taškų, būtų tekę prisiimti atsakomybę“, – po mačo šypsojosi V. Šeškus.

„Nusileidome varžovams kontaktu, pralaimėjome visas mikrodvikovas penktoje pozicijoje, neatsikovojome kamuolių ir padarėme dvigubai daugiau klaidų. Esu nusivylęs ir rezultatu, ir žaidimo kokybe“, – apgailestavo „Dzūkijos“ strategas Ramūnas Cvirka.

Jonavos ekipa nuo varžovų atsiplėšė pirmojo kėlinio pabaigoje, kai spurtavo 18:5 ir įgijo dviženklį pranašumą 27:13. „Betsafe-LKL“ debiutantai tuo neapsiribojo ir dar iki pertraukos pradėjo varžovų triuškinimą 44:19.

Svečiai iš Alytaus antroje susitikimo pusėje atsitiesti nesugebėjo. Kelių link varžovų krepšio neradę ir tik minimaliai atsilikimą sumažinę dzūkai buvo priversti susitaikyti su skaudžiu pralaimėjimu.

„Cbet“: Kahlilas Thomasas 18 (7 atk. kam.), Evaldas Šaulys ir Lachlanas Andersonas (7 atk. kam.) po 11, Edvinas Šeškus ir Laimonas Kisielius po 9, Juanas Palaciosas 8 (9 atk. kam.).

„Dzūkija“: Aleksandras Aranitovičius ir Justas Furmanavičius (9 atk. kam.) po 10, Dylanas Frye 9, Vaidas Čepukaitis (7 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis ir Joshua Newkirkas po 8.

Jonavos klubas kitas rungtynes spalio 2 d. žais namuose su Panevėžio „Lietkabeliu“ (1-0).

Alytaus ekipa spalio 4 d. namuose priims Prienų „Labas Gas“ (0-2) krepšininkus.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner