Šiaulių komanda užtikrintai nugalėjo „Pieno žvaigždes“
Photo: BNS/LKL.lt

Šiaulių komanda užtikrintai nugalėjo „Pieno žvaigždes“

Author: LKL.lt
2021-09-22

Naujajame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezone pirmąją pergalę iškovojo „Šiauliai-7bet“ (1/1).

Antano Sireikos auklėtiniai namų teritorijoje 84:62 (21:17, 24:15, 17:21, 22:9) atsilaikė prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (0/2).

Pasvalio klubas startavo sėkmingai ir atitrūko 6:0, tiesa, šiauliečiai greitai priartėjo ir pirmavo 14:13 po Jonathano Elmore’o tritaškio. Skirtumas tarp komandų augo, o labiausiai prie to prisidėjo šeimininkų tolimi metimai – 43:30. Tik po didžiosios pertraukos „Pieno žvaigždės“ tuo pačiu ginklu artėjo: pataikė Žygimantas Skučas, Arnas Beručka, Vladimiras Konievas – 43:50.

Likus paskutiniam kėliniui „Šiauliai-7bet“ toliau pirmavo (62:53), dar pataikė Arminas Urbutis ir Giedrius Staniulis, tad šeimininkai artėjo prie pergalės – 70:55. Kuomet pasvališkiams labai reikėjo taškų ir liko tik kiek daugiau nei 6 minutės, jie ėmė klysti, o skirtumas tapo triuškinamas – 75:55.

A.Urbutis dar spėjo pasismaginti po krepšiu, į aikštę trumpam išbėgo Jonas Paukštė ir pergalę šiauliečiai įtvirtino, nes puolime taip ir neužsikūrė.

A.Beručkai tai buvo karjeros rungtynės „Betsafe-LKL“: jis žaidė net 34 minutes, pelnė 17 taškų (5/7 dvit., 2/4 trit., 1/2 baud.), atkovojo 8 kamuolius, 4 – perėmė, 3 – prarado, atliko 2 perdavimus bei surinko 23 naudingumo balus.

„Prieš kiekvieną mačą širdis dreba. Visada jaudiniesi, kai reikia dirbti, kalbėti, ką sakyti žaidėjams. Aš jiems sakau: aš būsiu tik pagalbininkas, o jūs – pagrindiniai atlikėjai. Per tas dvi dienas reikia pasakyti kažką, kas nuimtų įtampą, duotų naudą, skatintų nedaryti klaidų. Džiaugiesi, kad kažkas pasikeitė“, – sakė A.Sireika spaudos konferencijoje.

„Jautėsi varžovų laisvumas. Mes abi ekipos atvykome po pralaimėjimų, bet rungtynių pradžioje jautėsi, kad esame lyg po laimėtų rungtynių. Turbūt man reikėjo atlikti didesnį darbą nuteikiant komandą. Jautėsi, kad užsieniečiams tai buvo „sveiki atvykę į LKL“. Aš rinkau komandą, kad ji būtų kovinga, bet daug tokiose vietose pralaimėjome“, – pripažino „Pieno žvaigždžių“ strategas Mantas Šernius.

„Šiauliai-7bet“: Arminas Urbutis 20 (8 atk. kam.), Jonathanas Elmore’as 18 (4/10 trit., 7 rez. perd.), Eimantas Stankevičius ir Paulius Danusevičius (5 atk. kam.) – po 10, Giedrius Staniulis 9 (7 atk. kam.).

„Pieno žvaigždės“: Arnas Beručka 17 (8 atk. kam.), Žygimantas Skučas ir Vladimiras Konievas – po 11, Joshua Selby 8 (9 rez. perd.), Paulius Petrilevičius 6.

Kitos rungtynės pasvaliečių lauks rugsėjo 26 dieną Klaipėdoje prieš „Neptūną“, o šiauliečiai diena anksčiau susitiks su Vilniaus „Rytu“.  

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner