V. Lipkevičius prieš sezono startą: „Laikas parodyti, ką išmokai ir kaip paruošei“
Photo: LKL/BNS

V. Lipkevičius prieš sezono startą: „Laikas parodyti, ką išmokai ir kaip paruošei“

Author: LKL.lt
2021-09-17

Šeštadienį prasideda ilgai lauktas naujasis 2021-2022 m. „Betsafe-LKL“ čempionato sezonas. Dvejomis rungtynėmis – Pasvalyje ir Panevėžyje – startuos jau 29-as sezonas, kuriame dėl Lietuvos čempionų titulo susikaus vienuolika klubų.

Šeštadienį 17 valandą akis į akį susitiks ir oficialiai sezoną atidarys Panevėžio „Lietkabelio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos. Šias rungtynes transliuos BTV televizija, taip pat naujos kartos televizija Go3.

Rungtynės tarp „Lietkabelio“ ir „Neptūno“ – tarsi savotiškas praėjusio sezono pakartojimas. Būtent šios dvi komandos pradėjo atkrintamųjų varžybų seriją, kurioje Panevėžio ekipa triumfavo 2:0.

Pasitikdamas dvikovą su gerai pažįstamu varžovu, „Neptūno“ gynėjas Žygimantas Janavičius prisiminė apmaudžiai susiklosčiusį praėjusio sezono finišą ir tikino, kad jo komanda gali surengti kur kas geresnį pasirodymą.

„Praėjusiame sezone matėme ir jautėme, kad galėjome daugiau. Tas atkrintamųjų etapas irgi taip susiklostė – vienas kitas metimas, viena kita išvengta klaida ir būtų kitaip viskas pakrypę. Ir dabar žinome, kad galime daugiau, tą ir stengsimės parodyti.

Krepšinis toks yra, kad geriausioje formoje komanda turi būti prieš pat atkrintamąsias. Bet tai toli gražu nereiškia, kad sezono pradžia yra nesvarbi ar nekokybiška – visiems, natūralu, prireiks laiko įsivažiuoti, bet tai ir yra šio sporto žavesys. Komanda turi išlikti komanda, kad ir kokia sezono stadija tai bebūtų“, – LKL.lt sakė Ž. Janavičius.

Tuo metu prieš pat pirmąsias rungtynes „Lietkabelio“ kapitonas Vytenis Lipkevičius kalbėjo apie sezono starto reikšmę krepšininkams ir pagarbiai įvertino būsimą varžovą.

„Pirmos sezono rungtynės visada būna įdomios. Jų visi laukia. Mums, žaidėjams, tai reiškia tikrai daug. Supranti, kad viskas, vasaros darbai pamiršti, o dabar lieka parodyti, ką gero išmokai ir kaip paruošei.

Varžovas gerai pažįstamas, mes jį tikrai gerbiame. Klaipėdoje išliko visas branduolys, jie neblogai susižaidę, turi talentingų žaidėjų. Bendrai Lietuvoje turi gerbti visus varžovus – kiekviena komanda turi ką pasiūlyti. Mes lygiai taip pat, todėl einame pasiruošę“, – sakė V. Lipkevičius.

Vienas labiausiai patyrusių Klaipėdos ekipos krepšininkų Ž. Janavičius užsiminė ir apie slogiai atrodžiusį pasiruošimą sezonui. Vis dėlto, tai nesumažina noro įrodyti sau ir komandos gerbėjams, kad šis sezonas gali ir turi atrodyti geriau.

„Labai laukiame starto. Norisi pradėti sezoną skambia nata, nes mūsų pasiruošimas nesusiklostė taip, kaip norėjome. Viskas bus gerai, o ir varžovą pažįstame – norime jiems atsirevanšuoti. Turime daug kur patobulėti, bet tai absoliučiai natūralu. Mes tą ir padarysime“, – sakė Ž. Janavičius.

Kitos rungtynės tuo pačiu metu, 17 valandą, vyks tarp Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Vilniaus „Ryto“. Dvikovą tiesiogiai galite stebėti naujos kartos televizijoje Go3.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner