Atsinaujinęs „Lietkabelis“ – koks Panevėžio klubas pasitinka naują sezoną?
Photo: kklietkabelis.lt

Atsinaujinęs „Lietkabelis“ – koks Panevėžio klubas pasitinka naują sezoną?

Author: LKL.lt
2021-08-31

Iki naujojo 2021-2022 m. „Betsafe-LKL“ čempionato sezono laiko lieka vis mažiau. Klubai atlieka paskutinius pasiruošimo sezonui darbus, baigia sudėties komplektacijas ir ruošiasi naujai kelionei Lietuvos čempionų titulo link.

LKL.lt apžvelgs visas vienuolika lygos komandų, svarbiausius jų vasaros darbus, didžiausius tarpsezonio laimėjimus, netektis ir galutinę sudėtį.

Komandos bus pristatomos pagal praėjusio sezono rezultatus, didėjančia tvarka, taip pat pagal tai, kurios komandos jau yra pabaigusios pilną komplektaciją. Šįkart – pažintis su bronzą praėjusiame sezone iškovojusiu Panevėžio „Lietkabeliu“.

Praėjęs sezonas. 3 vieta (23 pergalės, 13 pralaimėjimų).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl)

Be žiūrovų arenose vykusį sezoną „Lietkabelis“ pradėjo nestokodamas ambicijų prasibrauti iki pat finalo ir taip dar labiau įsitvirtinti Lietuvos krepšinio elite. Skambių pergalių ir netikėtų pralaimėjimų reguliariojo sezono metu patyrę panevėžiečiai paskutinėmis rungtynėmis garantavo sau trečiąją vietą. Tiesa, atkrintamųjų varžybų etapas „Lietkabeliui“ nesusiklostė – pusfinalio serijoje sausu rezultatu 0:3 buvo pralaimėta Vilniaus „Rytui“, o ilgą mūšį dėl trečiosios vietos panevėžiečiai rezultatu 3:2 laimėjo prieš Utenos „Juventus“.

Treneris. Nenadas Čanakas.

Panevėžio ekipos treneris iš Serbijos kasmet tampa vis ryškesniu „Lietkabelio“ simboliu ir veidu. „Betsafe-LKL“ čempionate serbas kaip treneris debiutavo dar 2018 metais, todėl lietuvišką krepšinį pažinti šis specialistas laiko turėjo tikrai pakankamai. „Lietkabelis“ rodo pasitikėjimą treneriu, o pats treneris – pasitikėjimą klubu. Tai jau ketvirtasis N. Čanako sezonas Panevėžyje.

Išvykę žaidėjai. Kyle‘as Vinalesas, Paulius Valinskas, Marius Valinskas, Gytis Masiulis, Paulius Poška, Erikas Venskus, Margiris Normantas.

„Lietkabelis“ šią vasarą neteko septynių žaidėjų. Nuo keturių iš jų – K. Vinaleso, P. Valinsko, M. Normanto ir G. Masiulio – stipriai priklausydavo visas komandos žaidimas, būtent šie keturi krepšininkai ir formavo Panevėžio ekipos veidą, kartu jie keturiese vidutinškai pelnydavo daugiau kaip pusę visų komandos pelnomų taškų. Taip pat komandą paliko jaunieji P. Poška, E. Venskus ir M. Valinskas. Pagal išvykusių žaidėjų skaičių ir jų svarbą tampa akivaizdu, kad šiame sezone žiūrovai matys stipriai atsinaujinusį „Lietkabelį“.

Atvykę žaidėjai. Nikola Radičevičius, Kristupas Žemaitis, Dovydas Giedraitis, Karolis Giedraitis, Gediminas Orelikas, Grantas Vasiliauskas, Kaspars Berzinš.

Į naujus klubus gausų būrį krepšininkų išlydėję „Lietkabelio“ treneriai ir vadovai kibo į darbus buriant naują sudėtį – teko ieškoti ir naujų, debiuto „Betsafe-LKL“ čempionate laukiančių žaidėjų iš užsienio, ir labiau patyrusių vietinių krepšininkų. Mažiausiai sirgaliams pažįstamas „Lietkabelio“ naujokas atvyko iš Serbijos – N. Radičevičius per savo karjerą yra žaidęs Ispanijoje, Serbijoje, Italijoje, Graikijoje, Lenkijoje, ir dabar nutūpė Lietuvoje. 2015 metais 57 šaukimu į NBA lygą N. Radičevičių pakvietė Denverio „Nuggets“. Kiti Panevėžio ekipos naujokai – geriau pažįstami „Betsafe-LKL“ sirgaliams. Tarp jų ir proveržio sezoną Alytuje sužaidęs K. Žemaitis, taip pat kur kas labiau patyręs G. Orelikas. Aukštaitijos ekipą papildė jaunieji K. Giedraitis ir G. Vasiliauskas, taip pat „Šiaulių“ gretose žaidęs latvis K. Berzinš.

Likę žaidėjai. Panagiotis Kalaitzakis, Vytenis Lipkevičius, Tadas Vaičiūnas, Gabrielius Maldūnas, Džordže Gagičius.

Permainos klube vasarą nepalietė tik penkių „Lietkabelio“ krepšininkų. Komandoje lieka vyriausias ekipos žaidėjas, kapitonas V. Lipkevičius, taip pat aukštaūgiai G. Maldūnas ir D. Gagičius, puolėjas T. Vaičiūnas. Panevėžio ekipoje lieka ir graikas P. Kalaitzakis.

Esminis klausimas. Ar užaugs „Lietkabelis“ iki „Betsafe-LKL“ finalo?

Atsinaujinęs „Lietkabelis“ naująjį „Betsafe-LKL“ sezoną vėl pasitinka kaip komanda, galinti nustebinti sirgalius ir kaip komanda, turinti galvoti apie aukščiausius tikslus – patekimą i finalą. Galvosūkių treneriui N. Čanakui tikrai neprituks – mat jo ekipa šiemet atsinaujino itin stipriai, iš praėjusio sezono komandoje liko vos penki tie patys žmonės, komandą vasarą paliko esminės figūros. Sirgaliams turėtų būti įdomu stebėti, kaip greitai N. Čanakas suformuos naują „Lietkabelio“ branduolį, o pats treneris su komanda turėtų bandyti pademonstruoti atkaklią kovą dėl čempionato medalių.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner