Th.Walkupo tritaškis išgelbėjo „Žalgirį“ nuo pralaimėjimo „Lietkabeliui“
Photo: BNS/LKL.lt

Th.Walkupo tritaškis išgelbėjo „Žalgirį“ nuo pralaimėjimo „Lietkabeliui“

Author: LKL.lt
2021-05-05

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) Kauno „Žalgiriui“ (31/3) šis mačas nereiškė nieko, o Panevėžio „Lietkabeliui“ (21/13) reiškė daug.

Vis tik čia „Žalgiris“ namuose 70:68 (19:18, 16:15, 14:12, 21:23) susitvarkė su „Lietkabeliu“, kuriam šiuo metu labai reikalingos pergalės.

Norint užimti trečią poziciją reguliariajame sezone „Lietkabeliui“ reikia turėti bent tiek pat pergalių, kiek turi Utenos „Juventus“ (22/13), nes tarpusavio pranašumas priklauso Nenado Čanako auklėtiniams. „Lietkabeliui“ dar liko rungtynės su Alytaus „Dzūkija“ ir Vilniaus „Rytu“, o uteniškiai kausis su Prienų „CBet“.

Jei „Juventus“ nugalės Prienų klubą, „Lietkabeliui“ reikės laimėti prieš abu likusius varžovus.

Nors „Lietkabeliui“ nepadėjo Kyle’as Vinalesas, rungtynių pradžia buvo pozityvi – 10:4. „Žalgiriui“ pavyko priartėti, tačiau komandos vis tai didino, tai mažino skirtumą, o atotrūkis buvo nedidelis – „Žalgiris“ po pirmo ketvirčio pirmavo 19:18, po antrojo – 35:33.

Intriga nemažėjo ir po pertraukos, nors „Žalgiris“ ir jautėsi kiek saugiau (49:43), bet tolimais metimais „Lietkabelis“ išliko artimoje kovoje – 48:49. Vis dėlto „Žalgiris“ ėmė judėti pirmyn užtikrinčiau: iš toli pataikė R.Jokubaitis, Artūras Milaknis, baudas pridėjo M.Grigonis, tad ekipas skyrė jau 9 taškai – 57:48.

Tai nebuvo viskas: G.Masiulis, P.Valinskas ir V.Lipkevičius viltį išlaikė (55:57) ir į rungtynes „Lietkabelis“ dar kabinosi. Liko 4 minutės, skirtumą vėl didino N.Hayesas (61:55), tačiau jam tritaškiu atsakė V.Lipkevičius – 60:63. Džordže Gagičius realizavo abi baudas, bet Joffrey Lauvergne’as smaginosi po krepšiu (65:62), tiesa, jau netrukus M.Normantas stojo mesti trijų baudų ir rezultatą lygino – 65:65.

Liko minutė, Thomasas Walkupas pridėjo baudas, bet V.Lipkevičius vėl šovė iš toli ir dabar „Lietkabelis“ buvo priekyje – 68:67. Po minutės pertraukėlės tuo pačiu atsakė Th.Walkupas (70:68), pataikęs kertinį mačo metimą, o G.Masiulio tolimas šūvis rezultato nebekeitė.

Th.Walkupas rodė labai universalų žaidimą ir per 30 minučių pelnė 11 taškų, atkovojo 5 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 11 perdavimų, surinko 27 naudingumo balus.

„Žalgiris“: Nigelas Hayesas ir Joffrey Lauvergne’as (6 atk. kam.) – po 12, Thomasas Walkupas (11 rez. perd.) ir Rokas Jokubaitis (3/4 trit.) – po 11, Marius Grigonis 9.

„Lietkabelis“: Margiris Normantas 19 (4/5 trit.), Paulius Valinskas 13, Gytis Masiulis (7 atk. kam.) ir Vytenis Lipkevičius – po 12, Gabrielius Maldūnas 6.

„Sunkios rungtynės, kokių ir tikėjomės, viskas sprendėsi paskutinių atakų metu, kurias surengėme gerai – esu patenkintas pergale. „Lietkabelis“ yra Europos taurės komanda, turinti talentingų žaidėjų – tai yra priežastis, kodėl visos ketverios rungtynės su šia ekipa buvo nelengvos“, – kalbėjo Martinas Schilleris.

„Intensyvios rungtynės, kuriose vienas kamuolys nulėmė viską. Jei nori laimėti prieš „Žalgirį“, turi vykdyti instrukcijas pagal planą. Bet tiek paskutinė puolimo ataka, tiek gynyba idealūs nebuvo“, – kalbėjo Nenadas Čanakas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner