„Pieno žvaigždės“ baudos metimu nutraukė įspūdingą „Ryto“ pergalių seriją
Photo: BNS/LKL.lt

„Pieno žvaigždės“ baudos metimu nutraukė įspūdingą „Ryto“ pergalių seriją

Author: LKL.lt
2021-04-07

„Betsafe-LKL“ čempionate nutraukta Vilniaus „Ryto“ (21/6) komandos įspūdinga 14-os pergalių seriją. Tai padaryti svečiuose sugebėjo Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (11/16), kurios Po Jahennso Manigat baudos metimo 88:87 (21:24, 20:28, 26:18, 21:17) palaužė „Rytą“.

Pastarąjį sykį vilniečiai buvo pralaimėję dar gruodžio 12 dieną Panevėžyje. Giedriui Žibėnui tai yra pirmasis pralaimėjimas prie „Ryto“ vairo.

Rungtynes vilniečiai atidarė galingu spurtu 14:0 ir juodą atkarpą tik prabėgus 4 minutėms nutraukė Edgaras Želionis. Tai buvo sunkaus „Pieno žvaigždžių“ kelio pradžia. Svečiai skirtumą sparčiai mažino (21:24), po antrojo ketvirčio atsiliko kiek labiau (41:50), tačiau po ilgosios pertraukos vėl kilo kovon.

Karolis Giedraitis tolimu metimu skirtumą rėžė iki minimalaus (64:65), o į vilniečių atakas atsakė Arvydas Šikšnius. 3 taškai – tiek komandas skyrė prieš lemiamą ketvirtį (67:70) ir jau netrukus A.Šikšnius su Pauliumi Petrilevičiumi antrąsyk persvėrė rezultatą Pasvalio ekipos naudai – 75:74.

Arnas Butkevičius dėjo pastangas, kad „Rytas“ vėl pirmautų (81:79), tuo tarpu pasvališkių ataka baigėsi pražanga puolime, o treneris Gediminas Petrauskas neslėpė emocijų. K.Giedraitis vėl suteikė minimalų pranašumą „Pieno žvaigždėms“, E.Želionis jį didino (85:82), tačiau baudas pataikė M.Echodas. Liko minutė, A.Šikšnius smeigė labai svarbų metimą (87:84), bet A.Butkevičius lygino rezultatą – 87:87. J.Manigat, likus 2,5 sekundės, provokavo Andrew Goudelocko pražangą ir pataikęs vieną baudą išplėšė pergalę Pasvalio ekipai.

Tai buvo paskutinioji reguliaraus „Betsafe-LKL“ sezono šių komandų tarpusavio akistata. Du kartus prieš tai triumfavo vilniečiai, pergalę iškovojo ir pasvališkiai.

„Rytas“: Andrew Goudelockas 19, Mindaugas Girdžiūnas 15 (5/9 trit., 8 rez. perd.), Martynas Echodas 14, Arnas Butkevičius 11 (10 atk. kam., 8 rez. perd., 5 per. kam.), Ivanas Buva 10.

„Pieno žvaigždės“: Karolis Giedraitis 19, Paulius Petrilevičius 18, Edgaras Želionis 15, Arvydas Šikšnius 13 (5 rez. perd., 6 kld.), Yannickas Franke 11.  

G.Žibėnas priekaištavo komandai, kad ši neišlaikė komandiškumo ir tinkamo nusiteikimo.

„Pelnyta „Pieno žvaigždžių“ pergalė, jie žaidė kaip komanda. Jei mes nežaisime kaip komanda, tokios konferencijos bus dažnesnės. Mums kažkodėl nepatinka solidžiai žaisti visas rungtynes, kažkokių ego buvo per daug“, – sakė treneris.

Gediminas Petrauskas pasidžiaugė pergale.

„Nuotaika gera. Jei kalbėtume apie rungtynes, pirmos 5 minutės buvo labai prastos, dar išskirčiau antro ketvirčio 3 minutes pabaigoje. Ten sužaidėme taip, kaip Pasvalyje prieš kelias dienas – padrikai, be minties. Atrodė, esame patyrę, bet rungtynės slysta. Džiaugiuosi, kad duobės išvengėme ir kvėpavome varžovams į nugaras“, – sakė strategas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner