Ž. Urbonas: „Fizinį pasiruošimą ir traumų prevenciją prilyginčiau telefonų industrijai“

Ž. Urbonas: „Fizinį pasiruošimą ir traumų prevenciją prilyginčiau telefonų industrijai“

Author: LKL akademikas D. Šablinskas
2021-04-02

Šią savaitę Lietuvos krepšinio lyga (LKL) kartu su draudimo bendrove „Compensa Viena Insurance Group“ pristatė jau ketvirtus metus vykstantį socialinį projektą „Svajonių diena – saugi diena“. Šio projekto tikslas yra prisidėti prie visuomenei svarbių klausimų sprendimo ir iniciatyvų įgyvendinimo.

Renginys vyko virtualioje erdvėje, siekiant supažindinti sporto ir krepšinio mokyklų moksleivius bei jų tėvelius su taisyklingu sportavimu, traumų prevencija. Renginio dalyviai turėjo galimybę išvysti, kaip Pasvalio „Pieno žvaigždžių“, Panevėžio „Lietkabelio“, Prienų „Cbet“ ir „Šiaulių“ komandų žaidėjai bei fizinio rengimo treneriai demonstravo taisyklingo apšilimo bei traumų prevencijos pratimus, siekiant išvengti sužeidimų treniruočių bei rungtynių metu.

Savo patirtimi dalinosi ir Utenos „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas bei proveržio sezoną žaidžiantis Žygimantas Skučas.

„Fizinį pasiruošimą ir traumų prevenciją prilyginčiau telefonų industrijai. Ankščiau telefonai būdavo tik laidiniai, tekdavo sukti spiralę, norint surinkti numerį ir paskambinti. Dabar telefonas daro beveik viską: ir skambina, ir žinutes rašo, ir fotografuoja. Sakyčiau, jog taip pat sparčiai, kaip ir telefonas, tobulėja ir traumų prevencija bei fizinis pasiruošimas“, – apie tai, kaip keitėsi traumų prevencija bei požiūris į ją, pasakojo Žydrūnas Urbonas.

„Kaip krepšininkas privalai investuoti į savo kūną ir jį prižiūrėti viso sezono metu. Krepšinyje traumų tikimybė padidėja nuo krūvio bei nuovargio, todėl tinkama organizmo priežiūra bei poilsis yra labai svarbūs komponentai, siekiant išvengti traumų“, – kalbėjo Ž. Skučas.

Virtualioje pamokoje žiūrovai turėjo galimybę ne tik gauti asmeninius patarimus iš krepšinio profesionalų, bet ir sudalyvauti protmūšyje, kurio pagrindinį prizą įsteigė draudimo bendrovė „Compensa Viena Insurance Group“.

Nugalėtojas buvo apdovanotas draudimu nuo nelaimingų atsitikimų, kurį įteikė draudimo bendrovės Šiaulių regiono vadovas Gediminas Trijonis.

„Džiaugiamės jau ne vienerius metus sėkmingai bendradarbiaudami su Lietuvos krepšinio lyga. Norime suteikti galimybę vaikams iš arti susipažinti su krepšininkais bei prisidėti prie vaikų ugdymo tobulinant žinias.“, – sakė G. Trijonis.

Projektą „Svajonių diena – saugi diena“ organizavo LKL akademijos nariai. Jie buvo pagrindiniai renginio organizatoriai, kurie kūrė bei vystė projekto idėją nuo programos sudarymo iki renginio viešinimo. 

Sekti LKL akademijos veiklą galite projekto INSTAGRAM paskyroje @lklakademija.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner