Ž. Urbonas prieš mūšį su „Rytu“: „Bus labai įdomu susitikti ir pačiupinėti šį varžovą“
Photo: LKL/BNS

Ž. Urbonas prieš mūšį su „Rytu“: „Bus labai įdomu susitikti ir pačiupinėti šį varžovą“

Author: LKL.lt
2021-03-27

„Betsafe-LKL“ čempionato sirgaliai paskutinį kovo mėnesio savaitgalį pasitinka intrigų nestokojančiomis nuotaikomis – centrinės turo rungtynės šeštadienį vyks Vilniuje, kur susikaus principiniais varžovais tampantys „Ryto“ ir Utenos „Juventos“ krepšininkai. Krepšinio aistruoliai šių komandų susitikimą galės stebėti tiesiogiai per BTV televiziją.

Tai bus trečioji šio 2020-2021 m. „Betsafe-LKL“ sezono dvikova tarp „Ryto“ ir „Juventus“. Pirmąsias dvi užtikrintai, didesne nei 20 taškų persvara, rezultatais 106:77 ir 100:79, laimėjo sostinės ekipa.

Citadele Karaliaus Mindaugo (Citadele KMT) taurėje šis scenarijus atrodė visiškai kitaip – taurės ketvirtfinalyje „Juventus“ per dvi rungtynes susikrovė 29 taškų persvarą ir sudavė smūgį „Rytui“ bei pateko į finalo ketvertą.

Tiesa, nuo pat šių 2021 metų pradžios „Rytas“ išgyveno rimtas permainas – vyriausiojo trenerio poste Donaldą Kairį pakeitė Giedrius Žibėnas, šiuo metu tęsiantis 12 iš eilės pergalių seriją.

Paskutinį kartą Vilniaus klubas „Betsafe-LKL“ čempionate pralaimėjimą patyrė dar praėjusių metų gruodžio 12 dieną, kai 59:78 išvykoje neprilygo Panevėžio „Lietkabeliui“.

„Juventus“ savo ruožtu dvikovą sostinėje pasitinka dvejopomis nuotaikomis – Žydrūno Urbono kariauna paskutines rungtynes dviženkle pralaimėjo tam pačiam „Lietkabeliui“, tačiau jau spėjo užtikrintai įsitvirtini geriausiųjų „Betsafe-LKL“ čempionato ketvertuke.

Nuo artimiausių persekiotojų, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“, Utenos ekipą jau skiria 7 pergalės.

„Nuotaika komandoje gera. Žaidėme su Panevėžiu, kovėmės iki paskutinės minutės, taip, trūko kelių elementų, jų nepadarėme, bet svarbiausia, kad patys žinome, ko nepadarėme. Ir Madrido „Real“, ir Maskvos CSKA patiria pralaimėjimus – nėra komandų, kurios vien laimėtų. Tai mes niekuo neišskirtiniai.

Šį sezoną dažniau laimime, nei pralaimime, tas yra gerai. Tuo reikia pasidžiaugti, reikia mokėti ir pasidžiaugti savimi. Pralaimėjimai turi būti dalis ateities pergalių, turime iš jų pasiimti reikiamą medžiagą“ – kalbėdamas apie laukiančią dvikovą Vilniuje kalbėjo Ž. Urbonas.

– Treneri, kaip bendrai įvertintumėte pastarąjį mėnesį jūsų komandai?

– Pagrindinės rungtynės visiems prasidės vėlyvą pavasarį. Aišku, norisi ir dabar kuo aukščiau lentelėje palypėti, kiekvienos rungtynės ir dabar yra svarbios. Bet mes, atsižvelgdami į sezono stadiją, truputį ir pataupome savo žaidėjus – štai ir su Panevėžiu galėjome forsuoti su Vaidu (Kariniausku – aut.), bet mes privalome jam leisti pasveikti. Ilgajame investiciniame projekte svarbiausia pamatyti visus žaidėjus sveikus ir gyvus lemiamose rungtynėse.

– „Betsafe-LKL“ čempionate prieš „Rytą“ du kartus patyrėte nesėkmę, o Citadele KMT dukart iškovojote pergalę. Kaip reaguojate į kalbas, kad „Rytas“ jums yra parankus varžovas?

– Visiškai netikiu tokiais dalykais – nėra parankių ir neparankių varžovų. Tegu taip galvoja kiti, aš taip negalvoju. Kiekvienos rungtynės yra iš dalies nauja istorija. Nauja diena – nauja energija. Aišku, tendencijos išlieka, prie konkrečių komandų prisitaikai greičiu, vienas komandas būna sunkiau išnarplioti, kitas kiek lengviau. „Rytas“ dabar yra stipriai pasikeitęs, mes visai su jais nežaidę. Gali apie juos spręsti tik iš vaizdo įrašų analizės. Bus labai įdomu susitikti ir pačiupinėti šį varžovą. Norisi iš arti pamatyti, ką varžovas mėgsta valgyti, ko nemėgsta. Bus įdomi dvikova.

– Kiek stipriai jūsų akimis pasikeitė G. Žibėno vadovaujamas „Rytas“?

– Aišku, kad pasikeitė. Juk pergalės atėjo. Galbūt tos pergalės nėra itin reikšmingos, vis tik reguliarus sezonas yra geros žvalgybos sezonas. Taip, jie nebežaidė Citadele KMT ir Čempionų lygoje, bet vienaip ar kitaip, pergalė yra pergalė. Jie su geru emociniu fonu dirba, treneris tikrai padarė savo darbą – tai yra stabilizavo situaciją. Matosi, kad tai įvyko – komanda atrodo stabiliau. Kiekviena komanda yra toje vietoje, kurios ji yra verti. Sporte niekur už nugaros nepasislėpsi, viską visi mato.

– Krepšinio bendruomenę pralinksmino nuotaikingas vaizdo įrašas, kuriame jūsų auklėtinis Žygimantas Skučas rungtynių metu dainavo lietuviškas dainas. Kaip jūs, kaip treneris, reaguojate į tokią nuotaiką aikštelėje?

– Kiekvienas turime savo filosofiją, aš tikrai neaiškinsiu kiekvienam žaidėjui, kad keistų kojines dažniau, ar dainuotų, ar šoktų. Man gal daina nepatiko – aš gal kitą pasirinkčiau, jei žaisčiau ir dainuočiau. Tai ties Žygio dainomis turbūt tik tiek galiu pasakyti.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner