M.Kupšo šou neišgelbėjo „Juventus“ – „Lietkabelis“ išsiveža pergalę iš Utenos
Photo: BNS/LKL.lt

M.Kupšo šou neišgelbėjo „Juventus“ – „Lietkabelis“ išsiveža pergalę iš Utenos

Author: LKL.lt
2021-03-20

Panevėžio „Lietkabelio“ (17/8) komanda galingai pradėjo „Betsafe-LKL“ rungtynes, tačiau pranašumo neišlaikė ir dėl pergalės turėjo kautis iki paskutinių minučių.

Nenado Čanako auklėtiniai svečiuose 88:78 (29:19, 21:24, 19:25, 19:10) įveikė Utenos „Juventus“ (17/8) klubą.

„Juventus“ ekipa vertėsi be traumuoto vieno lyderių Vaido Kariniausko. Tuo tarpu Mindaugas Kupšas sužaidė geriausią sezono mačą ir kartojo karjeros rezultatyvumo rekordą (27 tšk., 35 n.b.).

„Lietkabelyje“ debiutavo Panagiotis Kalaitzakis, kuris per 21 minutę pelnė 5 taškus (2/2 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 perdavimus, tiek pat kartų klydo, išprovokavo 2 pražangas, 3 kartus pažeidė taisykles ir surinko 4 naudingumo balus.

Pirmajame ketvirtyje aikštės šeimininkai išleido iniciatyvą iš savo rankų. „Lietkabelis“ startavo atkarpa 9:0 ir įsibėgėjo tiek, kad skirtumas tavo dviženklis – 25:15. Maža to, „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas techninę pražangą užsidirbo dar pirmojo kėlinio pabaigoje.

„Lietkabelis“ stengėsi laikyti dviženklę persvarą, nors ją sumažinti kėsinosi Martynas Gecevičius ir Žygimantas Skučas, o Vytautas Šulskis spurtą tęsė – 32:36. Galiausiai komandas skyrė jau tik 2 taškai (43:45), bet Gytis Masiulis pataikė iš toli, Paulius Valinskas – dvitaškį, tad prieš ilgąją pertrauką panevėžiečiai įtampą pamažino – 50:43.

Vis dėlto Utenos ekipa M.Kupšo dėka toliau grėsmingai artėjo (51:52), o Ignas Vaitkus rezultatą persvėrė – 56:54. Nuo šio momento kova buvo maksimaliai karšta ir įtempta, o skirtumas svyravo į abi puses minimaliais atstumais.

P.Valinskas ir K.Vinalesas rinko svarbius taškus (78:73), bet po poros minučių pertraukos pataikė ir Marius Runkauskas – 76:78. Galiausiai I.Vaitkus baudomis lygino rezultatą (78:78), tačiau iškart dėjimu atsakė Džordže Gagičius, pataikė ir Kyle’as Vinalesas, o Vytenio Lipkevičiaus baudos galutinai artino prie pergalės „Lietkabelį“.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 27 (7 atk. kam.), Žygimantas Skučas 11, Ignas Vaitkus (2/8 trit.) ir Martynas Gecevičius (2/8 trit., 7 atk. kam., 6 kld.) – po 10, Marius Runkauskas 7.

„Lietkabelis“: Kyle’as Vinalesas 25 (7 rez. perd.), Gabrielius Maldūnas 14 (8 atk. kam.), Džordže Gagičius 13 (5 kld.), Gytis Masiulis 12 (7 atk. kam., 3/4 trit.), Vytenis Lipkevičius 9.

Žydrūnas Urbonas po rungtynių kaip įprastai pokštavo, tačiau kartu akcentavo bėdą, kad „Juventus“ pataikė vos 6 tritaškius per susitikimą.

„Gal Panevėžys bado vudu lėlę, kad mes taip negalime įmesti jiems tritaškių (Juokiasi). Jie turi fiziškumą, didelius žmones, stiprius, akcentavome, kad negalime pralaimėti kovos po krepšiu, bet tai padarėme. Gavosi, kad svarbiausių dalykų neišpildėme. Nesinori sakyti, kad pralaimėjome tik dėl puolimo. Pirmoje pusėje gynyba buvo ne tragiška, bet laimės varžovai turėjo“, – kalbėjo strategas.

„Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas pripažino, kad problemos gynyboje įstūmė jo ekipą į kampą.

„Kontroliavome rungtynes gynyboje pirmajame kėlinyje, bet vėliau pametėme savo taisykles, ėmėme sukčiauti gynyboje, o „Juventus“ yra patyrusi komanda, žino, kaip bausti tokiose situacijose“, – sakė jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner