Galingas „Neptūno“ spurtas parbloškė „Dzūkiją“
M. Baranausko nuotr.

Galingas „Neptūno“ spurtas parbloškė „Dzūkiją“

Author: LKL.lt
2021-02-09

Slogiai startavęs Klaipėdos „Neptūnas“ (8-12) pabudo pirmojo kėlinio viduryje ir užsikūrė taip, kad pergalę užsitikrino sužaidus jau tris kėlinius.

Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai namuose 81:64 (15:10, 26:23, 22:16, 18:15) nugalėjo Alytaus „Dzūkijos“ (5-10) krepšininkus.

Alytaus ekipa šiame susitikime pataikė tik 1 tritaškį iš 12 (8 proc. taiklumas), kuomet „Neptūnas“ įmetė 10 tolimų metimų iš 27 (37 proc. taiklumas). Uostamiesčio klubas kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 45:34.

„Tai buvo nervingos rungtynės. Atsakingai ruošėmės, gerai dirbome gynyboje, todėl ir laimėjome. Skyrėme didelį dėmesį varžovų tritaškiams ir aukštaūgiams“, – po pergalės sakė T. Gaidamavičius.

„Varžovai žaidė geriau, o mes daug klydome. Nesilaikėme savo plano gynyboje. Mums nekrito metimai, bet kai nekrenta metimai, reikia žaisti gynyboje. Mums nepavyko“, – teigė „Dzūkijos“ strategas Nikola Vasilevas.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo alytiškiai, kurie pirmosiomis minutėmis išsiveržė į priekį 9:2, tačiau „Neptūnas“ netrukus spurtavo net 19:0 bei persvėrė rezultatą savo naudai 23:10.

Antrojo kėlinio viduryje klaipėdiečiai pirmavo jau 34:18, ir nors svečiai trumpam buvo sumažinę atsilikimą iki vienženklio skaičiaus, po pertraukos „Neptūnas“ vėl pabėgo į priekį 63:47.

Paskutinysis kėlinys tebuvo formulumas, kurio metu „Dzūkija“ priešintis jau nepajėgė ir susitaikė su pralaimėjimu.

„Neptūnas“: Matas Jogėla ir Benas Griciūnas (10 atk. kam.) po 15, Žygimantas Janavičius 14.

„Dzūkija“: Artūras Jomantas 23, Martynas Zigmantavičius ir Simas Jasaitis po 8.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner