LKL akademiko dienoraštis. Sporto renginių organizavimo užkulisiai

LKL akademiko dienoraštis. Sporto renginių organizavimo užkulisiai

Author: LKL.lt
2021-02-05

Esu LKL akademijos narė Lina Bernotaitė ir toliau pildau LKL akademiko dienoraštį. Prasidėjus antrajam naujųjų metų mėnesiui veiklos LKL akademijoje daugėja, o kad darbai vyktų dar sklandžiau ir tikslingiau, labai svarbu pasisemti žinių iš profesionalų. 

Nenumaldomai artėjant Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) turnyro savaitgaliui, pirmąją vasario savaitę akademikai turėjo galimybę susipažinti su sporto renginių organizavimo užkulisiais, ypatumais bei iššūkiais. Šia patirtimi su akademikais pasidalino Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) atstovai –  užsienio ryšių direkcijos projektų vadovė Agnė Vanagienė bei Lietuvos olimpinio fondo direktorius Mantas Marcinkevičius.

Paskaitos metu A. Vanagienė mus supažindino su aktualiausia informacija apie LTOK Olimpinio sporto direkcijos veiklas, planuojant, rengiantis ir dalyvaujant kompleksiniuose sporto renginiuose.

„Lietuvos delegacijos dalyvavimo kompleksiniuose renginiuose, ar tai būtų Europos žaidynės, Jaunimo olimpiniai festivaliai, Jaunimo olimpinės žaidynės, ar pačios Olimpinės žaidynės yra daugiasluoksnis ir kruopštaus bei ilgo planavimo reikalaujantis procesas. Kompleksiniame renginyje nėra vienos sporto šakos, ar disciplinos, yra daugybę sportininkų, trenerių, medikų, kito aptarnaujančio personalo, kurių poreikiai privalo būti maksimaliai patenkinti“, – mintimis dalinosi A. Vanagienė.

Buvo įdomu išgirsti Olimpinių žaidynių organizavimo detales, apie kurias nepagalvoja žiūrovas, stebintis šį renginį: koks svarbus kiekvienos federacijos ir sportininkų poreikių išpildymas, kaip organizavimą apsunkina kultūriniai skirtumai, kokios griežtos taisyklės galioja rinkodaros ir komunikacijos srityse.

Paskaitą tęsė M. Marcinkevičius, kuris papasakojo apie LTOK organizuojamus masinius renginius, tokius kaip Olimpinės dienos, LTeam žiemos festivalis ir kitus. Lietuvos olimpinio fondo direktorius atskleidė, su kokiais iššūkiais tenka susidurti ir kuo matuojama sėkmė, organizuojant masinius sporto renginius.  

„Organizavime labai svarbu patikima komanda bei konkretus darbų ir atsakomybių pasiskirstymas. Planavimo etape reikia skirti kuo daugiau laiko situacijų ir scenarijaus simuliavimui, nebandyti atlikti visų darbų patiems ir nebijoti pagalbos kreiptis į profesionalus – techniškai sklandus renginys ir jo gera atmosfera garantuos sėkmę“, – patarimais su akademikais dalinosi M. Marcinkevičius.

Pasiklausiusi šios paskaitos supratau, kad organizuojant sporto renginį svarbus aiškus planavimas ir greitas reagavimas. Tikiuosi, kad šiuos profesionalų patarimus galėsiu panaudoti vasario 13-14 dienomis vyksiančiame Citadele KMT turnyre bei ateities renginiuose.

Sekti LKL akademijos veiklą galite projekto INSTAGRAM paskyroje @lklakademija.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner