„Žalgiris“ – ryškus favoritas laimėti Citadele KMT turnyrą
Photo: LKL/BNS

„Žalgiris“ – ryškus favoritas laimėti Citadele KMT turnyrą

Author: LKL.lt
2021-02-02

Kauno „Žalgirio“ komanda yra ryškiausia favoritė triumfuoti 2020-2021 m. Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) turnyre.

Jau vasario 13-14 dienomis Panevėžio „Cido“ arenoje paaiškės naujieji Citadele KMT turnyro čempionai, o kaip prognozuoja titulinis „Betsafe-LKL“ rėmėjas, jais antrą kartą iš eilės turėtų tapti „Žalgirio“ krepšininkai.

Finalo ketverte Panevėžyje dėl titulo susigrums „Žalgiris“, „Lietkabelis“, Utenos „Juventus“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Titulą ginančiai „Žalgirio“ komandai triumfuoti dar kartą suteikiama net 76 proc. tikimybė.

„Priežasčių galvoti kitaip yra kelios. Juk turnyro finalas yra vienerios rungtynės – jos, kaip bebūtų, viską ir nulems. „Žalgiris“ šiuo metu gyvuoja labai įtemptu grafiku, daug Eurolygos rungtynių, matome, kad fizinė būklė nėra pati geriausia. Nuovargis gali kišti koją.

Taip pat Martinas Schilleris dar su šia komanda neturėjo tokių svarbių rungtynių, nežaidė dar nė vieno tikro finalo. Tiek Utenos „Juventus“, tiek Panevėžio „Lietkabelis“ po vieną kartą šiame sezone jau sugebėjo peršokti „Žalgirį“, tai ir byloja, kad vienerios rungtynės yra svarbus faktorius“, – LKL.lt sakė tikimybes apžvelgęs krepšinio treneris ir specialistas Tomas Purlys.

Turnyro šeimininkams, „Lietkabelio“ komandai, suteikiama 14 proc. tikimybė tapti naujaisiais Citadele KMT čempionais.

„Paskutinės „Lietkabelio“ rungtynės su „Rytu“ buvo labai prastos, žaidėjai neturėjo motyvacijos, atrodė sutrikę. Panevėžiečiai vis įkrenta į duobeles, bet iš jų greitai išlipa – visi pasidaro išvadas ir kai reikia sužaidžia neblogai. „Lietkabelis“, nors ir be žiūrovų, bet žais savo arenoje, tai gali tapti papildomu pliusu komandai“, – dėstė T. Purlys.

Pirmajame pusfinalyje „Lietkabelis“ susikaus su „Juventus“ komanda. Žydrūno Urbono vadovaujamai Utenos ekipai triumfuoti šiame turnyre suteikiama dvigubai mažesnė 7 proc. tikimybė.

„Juventus“ forma tikrai yra stipriai auganti. Jei spės pasveikti Martynas Gecevičius, bus dar įdomiau. „Lietkabelio“ šansus vertinčiau geriau, bet nebūčiau toks tikras. Šitame pusfinalyje kova tikrai turėtų būti atkakli, nė viena komanda negali būti rami dėl vietos finale“, – intrigą rungtynėse žadėjo T. Purlys.

Mažiausiai šansų triumfuoti Citadele KMT turnyre „Betsafe-LKL“ titulinis rėmėjas suteikia Klaipėdos „Neptūno“ komandai. Uostamiesčio ekipa jau pusfinalyje sulauks „Žalgirio“ išbandymo, o pačiam „Neptūnui“ sekmadienį vakare kelti trofėjų į viršų suteikiama tik 3 proc. tikimybė.

„Neptūnas“ iš šio turnyro turėtų pasiimti kuo daugiau patys sau. Pasipriešinti nei „Žalgiriui“, nei „Lietkabeliui“, nei „Juventus“ klaipėdiečiai šiai dienai nėra pajėgūs, todėl šiai komandai finalo ketverte tereikia dar labiau sustiprinti savo žaidimo braižą, galbūt pasibandyti derinius, galų gale – tiesiog pabandyti garbingai pakovoti“, – Klaipėdos ekipos galimybes aptarė specialistas.

Citadele KMT finalo ketvertas Panevėžyje prasidės vasario 13 dieną, šeštadienį, kai 14 valandą į orą bus išmestas „Lietkabelio“ ir „Juventus“ rungtynių kamuolys. 16:30 val. šeštadienį savo santykius pradės aiškintis „Žalgiris“ ir „Neptūnas“.

Sekmadienį 14:45 val. prasidės rungtynės dėl trečiosios vietos, o 17:50 val. Panevėžyje prasidės svarbiausia Citadele KMT dvikova – finalas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner