Užtikrintai iniciatyvą laikęs „Lietkabelis“ revanšavosi prieniškiams
LKL/BNS nuotr.

Užtikrintai iniciatyvą laikęs „Lietkabelis“ revanšavosi prieniškiams

Author: LKL.lt
2021-01-09

Panevėžio „Lietkabelis“ (9/4) atsirevanšavo už pralaimėjimą trečiadienį. Antras rungtynes iš eilės Prienuose su „CBet“ (6/10) ginklus surėmę svečiai triumfavo 92:70 (26:15, 19:20, 25:21, 22:13).

Panevėžio ekipa išlieka antroje pozicijoje „Betsafe-LKL“ turnyrinėje lentelėje ir viena pergale lenkia Vilniaus „Rytą“. „CBet“ dviejų pergalių serija nutrūko, tačiau prieniškiai lieka šešti.

Šiose rungtynėse „Lietkabelis“ vertėsi be vieno pagrindinių žaidėjų Pauliaus Valinsko. Baimintasi, jog gynėjui reikės menisko operacijos, tačiau pilnai atsistatyti užteks ir dviejų savaičių reabilitacijos.

Puikias rungtynes svečių gretose sužaidė Margiris Normantas. Gynėjas dar iki pertraukos surinko 16 taškų ir rungtynes baigė su 24 taškais, 3 rez. perdavimais ir 4 perimtais kamuoliais savo kraityje. Tai 31 naudingumo balų vertas pasirodymas.

Prieš tris dienas savo rezultatyvumo rekordą sumušęs M. Normantas pagerino ir naudingumo. 23 naudingumo balų pasirodymą jis užsifiksavo prieš ketverius metus Kėdainių „Nevėžyje“.

„Lietkabelis“ išjungė šeimininkų toliašaudę artileriją (5/24), o patys atseikėjo ne vieną trijų taškų vertės metimą (13/23). Po varžovų klaidų svečiai pelnė 22 taškus.

„CBet“ Marquisas Wrightas įmetė 14 taškų.

Prastai sekėsi vienam prieniškių lyderių Dominykui Domarkui, kuris pelnė 3 taškus (1/10 met.), suklydo 2 kartus ir surinko -11 naudingumo balų.

„Lietkabelis“ jau pirmajame kėlinyje spėjo atitrūkti. Uraganiniu tempu tritaškiais prieniškius pavaišino Kyle‘as Vinalesas ir Margiris Normantas. 10:0 spurtą sukurpę panevėžiečiai atitrūko dviženkliu atstumu (26:13).

Iki pertraukos „Lietkabelis“ išliko stabilus, o M. Normantas pataikė trečiąjį tritaškį iš tiek pat galimų – panevėžiečiai priekyje 45:35.

Po pertraukos M. Normantas įsūdė dar du tolimus metimus, o „Lietkabelio“ distancija išaugo iki 18 taškų (66:48).

Paskutiniam šturmui prieniškiai pakankamai jėgų nesukaupė ir per likusį laiką svečiai ramiai nužygiavo pergalės link.

„Reikia pasveikinti varžovus, atvažiavo teisingai nusiteikė. Neįrodžiau vyrams, kad šiandien bus labai stipri kova. Mus kiekvienoje situacijoje griebė už gerklės, sumažėjo perdavimų kokybė, krito pataikymo procentas, tikrai ne to norime. Pagrindinis akcentas buvo fiziškumas ir kova“, – spaudos konferencijoje kalbėjo prieniškių strategas Mantas Šernius.

„Šiandien mūsų gynėjai padarė puikų darbą gynyboje, visą laiką presingavome kamuolį ir išjungėme jų žaidimą „du prieš du“. Motyvacija ir reakcija nuo trečiadienio varžybų buvo gera“, – komentavo „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas.

„CBet“: M. Wrightas 14, Einaras Tubutis 11 (5 atk. kam.), Mindaugas Sušinskas ir Gilvydas Biruta po 10 taškų.

„Lietkabelis“: M. Normantas 24 (3/3 dvit., 5/7 trit., 31 naud. bal.), Gytis Masiulis 14, Kyle'as Vinalesas, Djordje Gagičius ir Marius Valinskas po 11 taškų.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner