Komandos naujokus gyręs Ž. Urbonas: „Darbas yra nepabaigtas“
LKL/BNS nuotr.

Komandos naujokus gyręs Ž. Urbonas: „Darbas yra nepabaigtas“

Author: LKL.lt
2021-01-06

Utenos „Juventus“ prieš ketverius pateko į Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketveriukę. Vilniaus „Rytą“ tada patiesęs klubas šiemet vėl yra žingsniu arčiau didelio pasiekimo prieš dukart taurę laimėjusį klubą.

Uteniškiai namuose 89:87 nukovė svečius ir į Vilnių vežasi 2 taškų „pagalvę“. Utenos ekipa laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (44:27), atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (22:10) ir pataikė 11 tritaškių (35 proc.).

Buvo akivaizdu, kad „Juventus“ šiose rungtynėse įdėjo daugiau širdies.

„Pergalė yra pergalė. „Rytą“ nugalėti yra gerai, bet darbas yra nepabaigtas. Mes tą suprantam“, – jau į ateitį žvalgėsi Utenos klubo vairininkas Žydrūnas Urbonas.

Uteniškiai rungtynių pradžioje pralaimėjo atkarpą 0:7. Šiek tiek išsigandę nuo pirmojo švilpuko „Juventus“ krepšininkai greitai pagavo savo ritmą dėka Martyno Gecevičiaus ir Mariaus Runkausko tritaškių salvių.

„Nepradėkime apie favoritus kalbėti, bet šiemet žaidėme pirmas rungtynes, kurios kažką lėmė. Prieš gerą, grėsmingą varžovą ir natūralu, kad jautėme įtampėlę rungtynių pradžioje. Galėjome pradžioje nueiti mes 10:0, o ne jie 0:7.

Poto pagavome savo ritmą ir buvo visai įdomus vaizdas. Jie labai individualiai žaidžia, ypač Goudelockas su Boatrightu. Butkevičius laksto ratais, kvadratais, tai jam sunku. Rungtynių gale mes jau prisitaikėme prie legionierių“, – savo ir varžovų komandos žaidimą analizavo Ž. Urbonas.

Uteniškius į pergalę nutempė vienas naudingiausių „Betsafe-LKL“ žaidėjų Vaidas Kariniauskas. Įžaidėjas prie uteniškių prisijungė po sėkmingo starto Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ekipoje. Trečiadienį aikštėje jis darė viską – 16 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

Šiandien į aikštę žengė ir „Juventus“ naujokas Vaidas Čepukaitis. Vidurio puolėjas pelnė 6 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. Lietuvio indėlis, pasak trenerio, atsispindėjo visai ne statistikos eilutėse.

„Šiandien labai mūsų komandą geresne padarė Vaidas Čepukaitis. Jis ginasi, yra emocingas ant suoliuko, užsivedęs. Rūbinėje mes labai daug gerų vyrukų turime, tai dar vienas barzdočius tik dar geriau. Mindaugui Kupšui didesnė konkurencija treniruotėse, tad aš labai laimingas, kad jis atvažiavo.

Kas dėl Vaido Kariniausko – taip jis labai aukšto lygio žaidėjas, bet kartais jis per daug karštas. Aš čia įmesiu, prasiveršiu... dar mes dirbame ir atrasime jo idealų variantą“, – kalbėjo uteniškių vairininkas.

Žvelgdamas į sausio 16 d. atsakomąją dvikovą Ž. Urbonas paanalizavo ir „Ryto“ žaidimo stilių plačiau:

„Taip, mes tikrai žinojome, kad jie žaidžia labai greitą, visiškai atvirą ir avantiūrišką žaidimą. Atsivaro ir pila, lieja. Aš nieko nesakau, tokia trenerio strategija, mes tai stabdėme, net nesakyčiau, kad iki galo gerai viskas pavyko“.

Kitoje barikadų pusėje „Ryto“ vyr. treneris Donaldas Kairys optimizmu netryško. „Rytas“ pralaimėjo kovą dėl kamuolių, atliko mažiau rezultatyvių perdavimų, didelę dalį rungtynių žaidėjai atrodė stingantys noro ir elementarios kovos.

„Kova buvo tokia, kokios ir tikėjomės. Varžovas norėjo kraujo ir jo gavo. Neišpildėme savo žaidimo plano. Norime žaisti greitesniu tempu, daugiau atakų, daugiau situacijų, daugiau metimų, tam, kad būtų daugiau galimybių kovoti dėl kamuolio. Pralaimėjome kovą dėl atkovotų kamuolių ir tai buvo pagrindinė priežastis“, – liūdėjo D. Kairys.

Kaip pagrindinę pralaimėjimo priežastį strategas išskyrė net 27:44 pralaimėtą kovą dėl atšokusių kamuolių, o dar skaudžiau „Rytui“ kirto neatkovoti kamuoliai puolime.

„Jie norėjo kamuolio, krapštė iš mūsų. Tai yra jų stipriausios vietos, bet aš kalbu apie mūsų nenusiimtus kamuolius puolime. Jų vienas įžaidėjas nusiėmė daugiau kamuolių nei mūsų visa komanda. Tai yra nepateisinama“, – kalbėjo D. Kairys.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner