Po ilgosios pertraukos susiėmęs „Lietkabelis“ dėjo žingsnį Citadele KMT pusfinalio link
Photo: BNS/LKL.lt

Po ilgosios pertraukos susiėmęs „Lietkabelis“ dėjo žingsnį Citadele KMT pusfinalio link

Author: LKL.lt
2020-12-23

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) startavo ketvirtfinalių kovos ir čia Panevėžio „Lietkabelis“, parodęs charakterį antroje dalyje, svečiuose 87:68 (13:19, 16:15, 22:15, 36:19) įveikė Prienų „CBet“.

Atsakomasis mūšis Panevėžyje komandų lauks sausio 16 dieną, o jame prieniškiams teks bandyti naikinti triuškinamą skirtumą.

„CBet“ komanda nuo pat susitikimo pradžios išsiveržė į priekį ir jei pirmą kėlinį turėjo nežymią persvarą, ji po truputį augo. Marquisas Wrightas ir Mindaugas Sušinskas savo sėkminga atkarpa padėjo įgauti dviženklį pranašumą (29:17), bet po tritaškį pridėjo Gytis Masiulis ir Margiris Normantas. „Lietkabelis“ prieš ilgąją pertrauką skirtumą mažino iki 5 taškų – 34:29.

Aistrų netrūko ir toliau: Nenadas Čanakas pirmoje rungtynių dalyje buvo įspėtas, o po ilgosios pertraukos greitai prisiprašė ir techninės pražangos.

Vis tik „Lietkabelis“ netrukus ėmė iniciatyvą į savo rankas, nes keturi tolimi metimai, kuriuos pataikė Kyle’as Vinalesas, G.Masiulis ir Paulius Valinskas, padėjo persverti rezultatą – 45:44. Spurtu panevėžiečiai pradėjo ir ketvirtą kėlinį, pelnydami 8 taškus paeiliui ir įgaudami dviženklę persvarą – 59:49. Nors už vaidybą K.Vinalesas gavo techninę pražangą, jo tolimas metimas, o vėliau ir dvitaškis su pražanga artino panevėžiečius prie pergalės – 73:58.

Galiausiai „CBet“ stokojo jėgų ir pralaimėjimą patyrė triuškinamu skirtumu. 

Ryškiausias „Lietkabelio“ lyderis buvo G.Masiulis, per 30 minučių pelnęs 29 taškus (5/5 dvit., 5/7 trit., 4/4 baud.), atkovojęs 8 kamuolius, surinkęs 36 naudingumo balus. Jam tai – efektyviausios karjeroje Citadele KMT rungtynės.

„Lietkabelis“: Gytis Masiulis 29, Kyle’as Vinalesas 19, Margiris Normantas 11 (1/8 trit.), Paulius Valinskas ir Troy’us Barniesas (8 atk. kam.) – po 9, Džordže Gagičius ir Marius Valinskas – po 4.

„CBet“: Marquisas Wrightas (1/6 trit.) ir Mindaugas Sušinskas – po 16, Simas Jarumbauskas 9, Dominykas Domarkas (2/8 trit.) ir Gilvydas Biruta – po 8.

„CBet“ treneris Mantas Šernius sakė, kad jo auklėtiniams reikia bręsti ir augti kaip žaidėjams.

„Galėjome išlaikyti lygią kovą, bet smulkios klaidos gynyboje pavirto didelėmis klaidomis. Pabaigoje charakteris irgi turėjo įtakos – svarbius metimus lemiamu metu turime pataikyti. „Lietkabelis“ yra patyręs, sunkiu metu tą padarė, o mes turime augintis sparnus. Aišku, jaučiasi, kad vieno patyrusio žaidėjo rotacijoje trūksta“, – sakė jis.

„Lietkabelį“ treniruojantis N.Čanakas lygino abi mačo puses.

„Pirmąją pusę daug vėlavome gynyboje, o puolime buvome lėti. Visi bandėme turėti kamuolį savo rankose ir su juo kažką daryti. Vėliau ėmėme judėti geriau, geriau dalijomės kamuoliu, pagerinome tolimus metimus“, – vardino jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner