Kėdainiškių praradimus išnaudojusios „Pieno žvaigždės“ – Citadele KMT ketvirtfinalyje
Photo: BNS/LKL.lt

Kėdainiškių praradimus išnaudojusios „Pieno žvaigždės“ – Citadele KMT ketvirtfinalyje

Author: LKL.lt
2020-12-03

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ atsakomąsias Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) antrojo etapo rungtynes pasitiko gana ramiomis nuotaikomis ir žengė į turnyro ketvirtfinalį.

Pirmą mačą 22 taškais laimėję pasvališkiai šįkart namie 89:71 (25:21, 24:22, 18:15, 22:13) įveikė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“.

„Nevėžis-Optibet“ sėkmingai pradėjo rungtynes ir jau pirmąją minutę Arielis Hukporti pasižymėjo efektingu dėjimu. Kėdainiškiai pabėgo 12:2, tačiau vien Arvydo Šikšniaus dėka „Pieno žvaigždės“ rezultatą persvėrė – 16:15. Puolėjas pelnė 12 taškų paeiliui. Skirtumą toliau didino Karolis Giedraitis (19:15), o antrajame ketvirtyje pranašumas artėjo link 8 taškų – 29:21.

„Nevėžio-Optibet“ bandymai artėti buvo atremti ir persverti svarstyklių savo pusėn svečiams nepavyko (43:49), o po didžiosios pertraukos jėgų pranašumu pasvališkiai naudojosi vis labiau. Skirtumas tapo dviženklis (64:53) ir tritaškiais „Pieno žvaigždės“ žudė varžovus. Rungtynės buvo galutinai perlaužtos ir pasvališkiai pergalės nebeiššvaistė.

Šiame mače be Sedricko Barefieldo, Panagiočio Kalaitzakio ir Abramo Cankos žaidę kėdainiškiai antrajame kėlinyje prarado ir koją susižeidusį Domantą Vilį. Nerimo būta ir dėl A.Hukporčio, tačiau jo susižeidimas neturėtų būti toks rimtas, nors aikštę jis paliko sužaidęs tik 5 minutes. Ketvirtame kėlinyje trumpam už kojos susiėmęs iš aikštės išėjo Vaidas Čepukaitis, nors į rungtynes pabaigoje jis dar trumpam sugrįžo.

Po dviejų mėnesių pertraukos į aikštę grįžęs A.Šikšnius per 13 minučių pelnė 19 taškų (3/3 dvit., 3/6 trit., 4/4 baud.), atkovojo ir perėmė po kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, provokavo 4 pražangas ir surinko 20 naudingumo balų.

Kėdainių komandos debiutantas Jokūbas Gintvainis per 15 minučių įmetė 4 taškus (0/3 trit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 6 perdavimus, 2 kartus suklydo, išprovokavo 4 pražangas, 3 kartus pažeidė taisykles ir surinko 5 naudingumo balus.

Kėdainių klubas šiame mače pataikė tik 2 tritaškius iš 24 (8 proc.).

„Pieno žvaigždės“: Arvydas Šikšnius 19, Paulius Petrilevičius 11 (5 atk. kam.), Tomas Lekūnas (3/7 trit., 6 atk. kam.), Andreja Milutinovičius (3/3 dvit.), Karolis Giedraitis (3/5 trit.) ir Laurynas Balkūnas (24 min.) – po 9.

„Nevėžis-Optibet“: Julius Kazakauskas (12 atk. kam., 0/4 trit.) ir Ignas Lukošius (5 atk. kam.) – po 15, Vaidas Čepukaitis 10, Domantas Vilys 8, Grantas Vasiliauskas (10 atk. kam.) ir Justas Tamulis – po 7.

Vietas ketvirtfinalyje be „Pieno žvaigždžių“ jau turi Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“, Klaipėdos „Neptūno“, Utenos „Juventus“ ir Prienų „CBet“ komandos. „Šiauliai“ ir Alytaus „Dzūkija“ dar kovos dėl vietos šiame etape.

Gediminas Petrauskas po mačo palinkėjo stiprybės gerokai praretėjusiems varžovams.

„Pradžia buvo ne tokia, kokios norėjosi. Žaidėme namie, kažkiek ta persvara įlindo į galvas, atrodė, kad turime lengviau žaisti ir viskas bus gerai. Tai kažkiek neramino. Bet su kiekvienu kėliniu koncentracija gerėjo, visi gavo pažaisti, mes apsiėjome be traumų. Aišku, labai gaila „Nevėžio-Optibet“, daug žaidėjų krenta. Stiprybės jiems“, – sakė jis.  

Kėdainių klubą laikinai treniruojantis Bobby Gonzalezas buvo iškalbus ir rado, ką pagirti.

„Arielis pirmosiomis minutėmis buvo puikus, taip pat su Jokūbu – jie abu buvo šviesuliai. Tik laikas juos apribojo. Daug dalykų mums nesusiklostė: Domantas patyrė čiurnos traumą, Arieliu nenorėjome rizikuoti, tad komandos narių skaičius ėmė sparčiai kristi. Žinojome, kad bus sunku, mes labai strigome su tritaškiais, tad taip laimėti svečiuose – neįmanoma. Nors skirtumas nemažas, nemanau, kad jis atspindi tikrą mačo eigą“, – kalbėjo jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner