V. Šulskis apie „Ryto“ formą: „Atrodė, kad šiame sezone jie tikrai pasieks kažką įspūdingo“
LKL/BNS nuotr.

V. Šulskis apie „Ryto“ formą: „Atrodė, kad šiame sezone jie tikrai pasieks kažką įspūdingo“

Author: LKL.lt
2020-11-14

Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ susitikimai pastaraisiais metais yra tapę tikra lietuviško krepšinio klasika, o jau šį šeštadienį ekipos susikaus dar kartą – tai bus centrinės „Betsafe-LKL“ 10 turo rungtynės.

Jų transliaciją iš Utenos nuo 17 valandos galėsite tiesiogiai stebėti BTV kanalu ir portale LKL.lt.

prognozes1113

Susitikimą abi komandos pasitiks skirtingomis nuotaikomis – Vilniaus klubas savaitės viduryje pagaliau nutraukė keturių nesėkmių visuose turnyruose seriją, o štai „Juventus“ komanda kurį laiką net negalėjo treniruotis – ekipą buvo išguldęs koronavirusas.

Klubo nariai ilgą laiką turėjo praleisti saviizoliacijoje ir yra pilnas treniruotes grįžo tik šios savaitės pradžioje.

Kaip LKL.lt pasakojo vienas Utenos komandos lyderių Vytautas Šulskis, per sugrįžimo savaitę treneriai savų žaidėjų pernelyg nespaudė ir leido pamažu grįžti į įprastą ritmą.

„Labai didelių krūvių treneriai neduoda, daugiausiai prižiūri fizinio rengimo treneriai, nuo pirmadienio sportavome visa komanda. Viskas eina iš lėto, palengva, kol kas viskas atrodo gerai, žiūrėsime, kaip bus.

Tikrai nėra lengva, nes dešimt dienų sportuoti namų sąlygomis irgi nėra labai idealu, bet vis tiek reikia prisiversti, nes, jei nesportuotum, grįžti būtų išvis sunku, bet tikrai labiausiai jaučiasi iš to kvėpavimo, kad šiek tiek esame praradę formą“, – atviravo krepšininkas.

Paskutinį sykį Utenos komanda ant parketo žengė dar spalio 24-ąją, kai savo arenoje gražiose rungtynėse 76:78 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“.

Nuo to mačo iki susitikimo su „Rytu“ bus praėjusios trys savaitės, tad V. Šulskis nesiryžo prognozuoti, kaip aikštelėje po tokios pertraukos gali atrodyti jo komanda.

„Turėjome savaitę pasiruošti, sportuojame, žaidžiame, neatrodo, kad labai prastai atrodytume, bet laikas parodys. Treniruočių ir rungtynių procesas yra du visai skirtingi dalykai, tai net nežinau, ką prognozuoti ir ko tikėtis, tiesiog eisime į aikštelę ir bandysime žaisti, daryti savo derinius ir gerinti žaidimą“, – LKL pasakojo žaidėjas.

Tai bus jau antrasis šio sezono komandų tarpusavio mūšis. Būtent šios dvi ekipos rugsėjo viduryje atidarė „Betsafe-LKL“ sezoną, tačiau tada didelės intrigos nebuvo – be kelių svarbių rotacijos žaidėjų rungtyniavęs „Juventus“ sostinėje tada pralaimėjo 77:106.

Kaip teigė V. Šulskis, tada „Ryto“ komanda atrodė išties solidžiai, tačiau pastaruoju metu jų forma nebeatrodo tokia stipri.

„Rytas“ tada turėjo visus naujus žaidėjus, buvo visa komanda, tikrai užsivedę, arena buvo pilna žmonių, manau, kad ir tai pridėjo jiems motyvacijos. 

Jie tikrai žaidė labai užsivedę, atrodė labai gerai, atrodė, kad šį sezoną jie tikrai kažką įspūdingo pasieks, bet tada pradėjo viskas byrėti“, – svarstė pašnekovas.

Tiesa, po sunkios atkarpos vilniečiai pradeda atsitiesti – savaitės viduryje buvo pasiekta svarbi pergalė FIBA Čempionų lygoje, o prie jos svariai prisidėjo po traumos į rikiuotę sugrįžęs Martynas Echodas bei naujai prisijungęs Maurice`as Ndouras.

Paklaustas apie jų svarbą Vilniaus komandai, V. Šulskis gyrė „Ryto“ aukštaūgius, tačiau taip pat nenuvertino ir savo ekipos priekinės linijos krepšininkų – Juliaus Juciko ir Mindaugo Kupšo.

„M. Echodas Lietuvos lygmeniu yra tikrai aukšto lygio centras, M. Ndouras irgi yra įrodęs, žaidęs aukštame lygyje, tai tikrai pavojinga jų priekinė linija, bet mūsų centrai irgi nėra maži žmogeliai, kuriuos būtų lengva apstumdyti, tai tikėkimės, kad jie atstovės“, – LKL.lt teigė jis.

Taip pat tai bus pirmas mačas Utenoje, kuris vyks absoliučiai be žiūrovų. V. Šulskis atviras – triukšmingo arenos palaikymo uteniškiams tikrai trūks.

„Kažkokios įtakos tai tikrai turės, nes vis tiek visi žino, kad Utenos arenos fanai yra aistringi, jie tikrai labai palaiko savo komandą, prideda, būna tas šeštas žaidėjas, tai jų tikrai trūks. 

Aišku, gaila, kad tokia situacija, bet visi tai suprantame ir nebandysime ieškoti kažkokių pasiteisinimų. Eisime, kovosime ir bandysime iškovoti pergalę“, – baigė jis.

Visgi „Betsafe“ ekspertai šiame susitikime prognozuoja vilniečių pergalę – jų galimybės prilygintos daugiau nei 69 procentams.

Šeštadienį įvyks ir dar vienas įdomus susitikimas – Klaipėdos „Neptūnas“ savo arenoje priims vieną „karščiausių“ lygos komandų – tris pergales paeiliui iškovojusias Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Susitikimo transliaciją nuo 17 valandos stebėti bus galima LKL.lt, o lažybininkai spėja, kad Pasvalio komandos laimėjimų serija prasitęs iki keturių – jų šansai iškovoti pergalę prilyginti beveik 60 procentų.

Dar vienas susitikimas bus žaidžiamas sekmadienį – iš sausio atkeltoje akistatoje susikaus Kauno „Žalgiris“ ir Prienų „CBet“ komandos.

Susikimą iš „Žalgirio“ arenos nuo 17 valandos tiesiogiai rodys BTV televizija ir LKL.lt. Čia akivaizdūs favoritai, „Betsafe-LKL“ ekspertų teigimu, yra šalies čempionai – kauniečių šansai laimėti rungtynes prilyginti 92 procentams.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner