Su vėjeliu į kitą Citadele KMT etapą: Kėdainių klubas sutriuškino „Vytį“
Photo: BNS/LKL.lt

Su vėjeliu į kitą Citadele KMT etapą: Kėdainių klubas sutriuškino „Vytį“

Author: LKL.lt
2020-10-27

Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ komanda be didelių problemų žengė į antrą Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) etapą, kadangi antrajame susitikime 85:56 (32:14, 29:13, 15:18, 9:11) revanšavosi Šakių „Vyčiui“.

Pirmą mačą šakiškiai namuose buvo netikėtai laimėję 81:66.

Pagrindinę persvarą „Nevėžis-Optibet“ ėmė krautis per pirmąją mačo dalį ir jau rungtynių starte triuškino varžovus. Kėdainiškių puolimas veikė lyg iš natų (37:14), kai tuo tarpu „Vytyje“ pozityvumo atnešdavo Marijaus Užupio, Šarūno Vingelio arba Darjušo Lavrinovičiaus epizodiniai metimai.

Domantas Vilys įnešė solidų indėlį savo komandai, tik po didžiosios pertraukos kėdainiškiai kiek sumažino apsukas ir labiau nuo varžovų netolo. Vis tik prieš tai susikrautas pranašumas buvo daugiau nei solidus, tad „Nevėžio-Optibet“ užduotis buvo jo neišvaistyti. Triumfui reikėjo daugiau nei 15 taškų pranašumo. 

Nors paskutiniame kėlinyje abi komandos puolime strigo, galutiniam rezultate tai nieko stipriai nekeitė – 85:56.

Kol kas Kėdainių komanda nežino, kokie varžovai jų lauks antrajame Citadele KMT etape. 

Kėdainių komandą į priekį vedė 24 taškus pelnęs Vaidas Kariniauskas, taip pat atkovojęs 5 kamuolius, atlikęs 4 perdavimus ir nė sykio neklydęs.

Po 14 taškų surinko Panagiotis Kalaitzakis ir D.Vilys, po 8 – Julius Kazakauskas (0/4 trit., 9 atk. kam.) ir Ignas Lukošius.   

„Vyčiui“ 10 taškų pelnė D.Lavrinovičius, 9 – Paulius Beliavičius (5 rez. perd., 3/8 trit.), 8 – Kšištofas Lavrinovičius, 7 – Aurelijus Pukelis.

„Nevėžio-Optibet“ strategas Marius Kiltinavičius daug pretenzijų komandai neturėjo.

„Labai didžiuojuosi vyrais dėl jų charakterio, nusiteikimo – neįtikėtina. Pirmi du kėliniai buvo lyg iš natų. Antroje pusėje nors puolime ir nepataikėme, bet užtat išlaikėme koncentraciją ir skirtumą virš 30 taškų. Gynyboje koncentracija išliko“, – džiaugėsi jis.

„Vyčio“ treneris Erikas Kučiauskas pripažino varžovų pranašumą.

„Jie pradėjo diktuoti žaidimą nuo pirmų sekundžių, darė viską greičiau, laikė mus gynyboje griežčiau, ko ir tikėjomės, bet neįvertinome. Šiuo metu „Nevėžis“ demonstruoja gana neblogą žaidimą, mums buvo sunku adaptuotis pasiūlytoje mačo eigoje“, – teigė jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner