Rekordus gerinęs Prienų klubas žengė į kitą Citadele KMT etapą
LKL/BNS nuotr.

Rekordus gerinęs Prienų klubas žengė į kitą Citadele KMT etapą

Author: LKL.lt
2020-10-27

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės rungtynėse Prienuose intriga išblėso per kėlinį. Vietos „CBet“ atitrūko antrajame kėlinyje ir be didesnių problemų 108:62 (22:19, 28:16, 26:12, 32:15) sutriuškino Kauno „Žalgirį-2“.

Prieniškiai tapo didžiausios pergalės Citadele KMT istorijoje autoriais. Buvęs rekordas priklausė Kauno „Žalgiriui“, kuris praėjusiame sezone 39 taškų skirtumu sutriuškino „Šiaulius“. Taip pat, „CBet“ pagerino Citadele KMT rezultatyvumo rekordą, kuris priklausė tam pačiam Kauno klubui (105).

„CBet“ iš Kauno parsivežė pergalę 87:84. 3 taškų „pagalvės“ neprireikė – abi rungtynes laimėję Prienų krepšininkai žengė į kitą Citadele KMT etapą.

Prieniškius į priekį vedė Justino Jogmino, Tomo Digbeu ir Regimanto Minioto trijulė. Jie kartu pelnė 61 tašką.

Dvitaškius „CBet“ metė net 75 proc. taiklumu (36/48). Dominavimą baudos aikštelėje atspindi 66 pelnyti taškai. Prieniškiai varžovams atseikėjo ir 9 blokus.

„Žalgiris-2“ ekipai Paulius Murauskas pelnė 11 taškų.

Žalgiriečiams pasipriešinti sutrukdė klaidos. Jų kauniečiai padarė 23.

Po lygaus pirmojo kėlinio prieniškiai parodė savo tikrąjį veidą.

R. Miniotas vien per antrąjį kėlinį tris kartus dėjimu baigė atakas, o žalgiriečiai kitoje aikštės pusėje arba klydo, arba metė netaikliai.

Tiek gynyboje, tiek puolimę dominavęs „CBet“ į pertrauką išsinešė 15 taškų pranašumą (50:35).

Per du kėlinius prieniškiai dvitaškius metė pavydėtinu 75 proc. taiklumu.

Po pertraukos „Žalgiris-2“ kapituliavo. Šio sezono siurprizu tampantis „CBet“ lengvai sutvarkė reikalus ir žengė į kitą Citadele KMT etapą.

„Buvo tik vieną – ateiti su teisingu nusiteikimu. Tai yra ypač svarbu žaidžiant su jaunimu. Per keletą mėnesių su jais žaidžiame jau ketvirtą kartą, tai akcentavome tik mažesnių detalių išpildymą. Galbūt nesimatė, bet ir jie taikė tam tikras taktines gudrybes“, – kalbėjo prieniškių strategas Mantas Šernius.

„Didžiausia mūsų problema, kad nekontroliavome visiškai puolimo. Mus išmušė iš vėžių jų greitas puolimas ir keitimasis ginamaisiais. To pasekoje jie surinko daug lengvų taškų greitose atakose“, – rungtynes komentavo žalgiriečių vyr. treneris Arvydas Gronskis.

„CBet“: J. Jogminas 22 (7 atk. kam., 9/10 met., 30 naud. bal.), T. Digbeu 21 (6 atk. kam., 6 rez. perd.), R. Miniotas 18 (11 atk. kam.), Dominykas Domarkas 16, Mindaugas Sušinskas 14 taškų.

„Žalgiris-2“: P. Murauskas 11, Gytis Bergaudas 10 taškų.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner