Pergalių seriją „Juventus“ pratęsė užtikrintai laimėdama Klaipėdoje
Photo: BNS/LKL.lt

Pergalių seriją „Juventus“ pratęsė užtikrintai laimėdama Klaipėdoje

Author: LKL.lt
2020-10-14

„Betsafe-LKL“ čempionate ketvirtą pergalę iš eilės pasiekė Utenos „Juventus“ (4/1) komanda, kuri svečiuose 97:88 (23:26, 22:20, 22:13, 30:29) susitvarkė su Klaipėdos „Neptūno“ (2/3) iššūkiu.

„Neptūnas“ rungtynių pradžioje bandė kontroliuoti situaciją, tačiau kontrolę prarado greitai. 12:0 – tokiu spurtu „Juventus“ pradėjo antrą ketvirtį, aktyviausias čia buvo Mindaugas Kupšas, tad pavyko persverti rezultatą – 35:26. Dabar jau iniciatyva buvo svečių rankose ir Žygimantas Skučas leido jos neprarasti.

Vis tik dviženklį skirtumą (33:44) „Neptūnas“ ėmė tirpdyti. Devyni taškai be atsako intrigą padidino iki maksimalios (42:44), o prieš pat ilgąją pertrauką priekyje jau buvo klaipėdiečiai – 46:45.

Antroji susitikimo dalis nusimatė įdomi, tačiau tokia nebuvo. Uteniškiams pavyko įgauti pranašumą, tačiau jis buvo trapus – 60:55. Vis tik vėliau Vytauto Šulskio dėka pavyko vėl pirmauti dviženkliu atotrūkiu (69:59), tad situacija „Neptūnui“ komplikavosi. Jamelas Artisas artino „Juventus“ prie pergalės, o susitikimą galiausiai pavyko baigti ramiai ir užtikrintai.

Utenos komandoje labai svarbūs buvo aukštaūgiai. 20 taškų pasižymėjo M.Kupšas, rodęs ir gerą taiklumą – 8 iš 10 dvitaškių ir 4 iš 4 baudų metimų, o Julius Jucikas pridėjo 17 taškų per 15 minučių.

11 taškų buvo Igno Vaitkaus sąskaitoje, po 10 – Bryanto Crawfordo, Ž.Skučo ir V.Šulskio.

„Neptūnui“ 17 taškų surinko Evaldas Šaulys, 15 – Giedrius Stankevičius (3/4 trit.), 11 – Benas Griciūnas, po 10 – Martynas Mažeika ir Aidas Einikis (11 min.).

Tadas Pažėra buvo per du žingsnius nuo dvigubo dublio – 9 taškai ir 9 rezultatyvūs perdavimai jo sąskaitoje.

Utenos komanda šį sezoną lieka pralaimėjusi tik vienai ekipai – Vilniaus „Rytui“.

„Neptūno“ strategas Tomas Gaidamavičius akcentavo taisytinus dalykus.

„Varžovai nusipelnė pergalės, sėkmingai išnaudojo mūsų klaidas puolime, o mums reikia dirbti su žaidimo skaitymu. Nepavyko sustabdyti „Juventus“ aukštaūgių, nes iš silpnosios pusės neatėjome į pagalbą, o to, kad jie daug laužtų 1 prieš 1, nebuvo“, – sakė „Neptūno“ strategas.

„Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas rado kuo pasidžiaugti šiame mače.

„Turėjome dvi skirtingas puses. Pirmoje pusėje buvome pabėgę 10 taškų, bet nebuvome susifokusavę į jų metikus – „Neptūnas“ pataikė 7 tritaškius, metė iš savo derinio. Turėjome rūpesčių. Truputėlį metikus išgaudėme antroje pusėje, tad nutraukėme jų pranašumą. Antroje pusėje susitvarkėme gynybos dėka“, – džiaugėsi jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner