Varžovų puolimą surakinęs „Lietkabelis“ triumfavo Aukštaitijos derbyje
LKL/BNS nuotr.

Varžovų puolimą surakinęs „Lietkabelis“ triumfavo Aukštaitijos derbyje

Author: LKL.lt
2020-10-11

Pergalių seriją iki trijų Panevėžio „Lietkabelis“ (3/2) pratęsė Pasvalyje. Aukštaitijos derbiu tituluojamoje dvikovoje svečiai 82:63 (13:10, 27:18, 17:15, 25:20) nugalėjo vietos „Pieno žvaigždes“ (1/4).

Panevėžiečiai „Betsafe-LKL“ turnyrinėje lentelėje dalinasi 4-5 vietas, o pralaimėtojai tenkinasi 8-9 vieta.

Svečius į pergalę vedė Paulius Valinskas. Trečiąjį sezoną Panevėžyje rungtyniaujantis gynėjas pelnė 17 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei surinko 19 naudingumo balų.

Pasvalio klube naudingiausias buvo Paulius Petrilevičius. Jis pelnė 17 taškų, surinko 27 naudingumo balus, tačiau suklydo 8 kartus.

Sėkmės receptu tapo „Pieno žvaigždžių“ įžaidėjo Branko Mirkovičiaus gynyba. Bulgaras pelnė 4 taškus, nepataikė nė vieno tritaškio iš 8 bandymų ir baigė rungtynes su -2 naudingumo balais.

„Lietkabelio“ atsarginiai žaidėjai pelnė 31 tašką. Kovą atspindėjo ir 16 atkovotų kamuolių puolime.

Abi ekipos neišvengė broko. „Lietkabelis“ suklydo 19 kartų, o šeimininkai 21 kartą.

Pirmajame kėlinyje ekipoms labai stigo kokybės puolime. „Pieno žvaigždės“ suklydo 7, o „Lietkabelis“ 6 kartus. Tiesa, pastarieji įgijo nežymų pranašumą (13:10).

Slogų puolimą išjudino panevėžiečių gynėjai P. Valinskas ir Kyle‘as Vinalesas. Jie kartu pelnė 19 taškų, o „Lietkabelis“ į pertrauką išėjo turėdamas solidų dviženklį pranašumą (40:28).

Dar vieną spurtą po pertraukos surengęs „Lietkabelis“ jau kėsinosi nutolti nepadoriu pranašumu (50:34). „Pieno žvaigždės“ toliau klimpo puldami varžovų krepšį, o labiausiai trūko 38-erių veterano Branko Mirkovičiaus indėlio.

Šeimininkai neleido „Lietkabeliui“ nurūkti į priekį, tačiau svečių pranašumas balansavo ties dviženkle riba. Gyčio Masiulio tritaškis K. Vinaleso dvitaškis padidino pranašumą iki 17 taškų (64:47) ir nulėmė nugalėtoją.

„Slogios rungtynės. Jei atvirai, tai ne kokia nuotaika po rungtynių nežiūrint į rezultatą. Rezultatas yra svarbu, bet svarbiau, kaip tu pralaimi. Su „Žalgiriu“ atrodo dėjome žingsnį į priekį ties atkovotais puolime, tai šiandien dėjome du atgal“, – pyko pasvaliečių vyr. treneris Gediminas Petrauskas.

„Tai mums buvo labai svarbios rungtynės. Prastai pradėjome pirmenybes ir pagaliau žaidžiame taip, kaip norėtume žaisti visą sezoną. Sužaidėme puikias rungtynes gynyboje, padarėme puikų darbą gindamiesi prieš J. Manigat ir B. Mirkovičių“, – kalbėjo „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

„Pieno žvaigždės“: Paulius Petrilevičius (7 atk. kam., 5 rez. perd., 8 kl.) ir Tomas Lekūnas po 17, Andreja Milutinovičius 12 taškų.

„Lietkabelis“: K. Vinalesas 18 (6/14 met., 7 kl.), P. Valinskas 17 (5 rez. perd.), Gabrielius Maldūnas 10 taškų.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner