Naują sezoną pasitinkant: atjaunėjusiam „Lietkabeliui“ – šansas įsitvirtinti elite
Photo: LKL/BNS

Naują sezoną pasitinkant: atjaunėjusiam „Lietkabeliui“ – šansas įsitvirtinti elite

Author: LKL.lt
2020-08-18

Iki naujojo „Betsafe–LKL“ sezono pradžios likus kiek daugiau nei mėnesiui, lygos komandos baigia komplektuoti savo sudėtis ir ruošiasi naujai, iššūkių kupinai, kelionei čempionų titulo link.

LKL.lt apžvelgs visas dešimt lygos komandų, svarbiausius jų vasaros darbus, didžiausius tarpsezonio laimėjimus ir netektis, galutinę sudėtį ir, žinoma, galimybes bei tikslus. Šįkart – pažintis su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Panevėžio komanda praėjusiame sezone buvo sunkiai įkandamas „riešutas“ visoms lygos ekipoms. Apie tai byloja vos vienas patirtas pralaimėjimas namuose, pergalė prieš čempioną Kauno „Žalgirį“ ir be didesnių intrigų iškovota bronza. Nemažą sezono dalį panevėžiečiai netgi buvo antroje vietoje, tačiau paskutinės rungtynės prieš pasaulinę pandemiją „Lietkabelį“ nustūmė už Vilniaus „Ryto“.

„Lietkabelio“ organizacija didžiausią savo pergalę, panašu, jau pasiekė – prie komandos vairo trečiam sezonui iš eilės lieka serbas Nenadas Čanakas, jau kaip reikiant pažįstantis „Betsafe–LKL“ čempionatą.

Tiesa, vasarą Panevėžio klubui darbų taip pat netrūko – komandą paliko keli lyderiai, todėl trenerių štabui reikėjo rasti, kuo pakeisti ryškiausias savo figūras.

Praėjęs sezonas. 3 vieta. 16 pergalių ir 8 pralaimėjimai.

Treneris. Nenadas Čanakas.

Sudėtis. Marius Valinskas, Tadas Vaičiūnas, Vytenis Lipkevičius, Margiris Normantas, Erikas Venskus, Marinas Maričius, Gabrielius Maldūnas, Troy‘us Barniesas, Paulius Valinskas, Gytis Masiulis, Kyle‘as Vinalesas, Paulius Poška, Jokūbas Gintvainis.

Didžiausi vasaros laimėjimai. Senbuviai, K. Vinalesas ir G. Masiulis.

Kaip LKL.lt sako „Lietkabelio“ trenerio asistentas Laimonas Eglinskas, vasarą pagrindinis prioritetas Panevėžio klubui buvo savų žaidėjų išlaikymas ir kelių ryškių pavardžių pritraukimas. Tai, panašu, pavyko.

Panevėžiečiai išlaikė kelis praėjusio sezono startinio penketuko žaidėjus, taip pat savo jaunimą. Į „Lietkabelį“ atvyksta Vieningoje lygoje (VTB) spindėjęs amerikietis K. Vinalesas, kurio statistika praėjusiame sezone leidžia tikėtis tikrai daug – vidutiniškai 17,7 taško, 3 atkovoti kamuoliai ir 4,6 rezultatyvūs perdavimai. Jis taps pagrindiniu panevėžiečių atakų organizatoriumi.

„Šiam sezonui norėjome tikro įžaidėjo, kuris žaidžia tik šioje pozicijoje. Kyle‘as buvo vienas pirmųjų ir pagrindinių taikinių – atsiliepimai apie jį geri, praėjęs sezonas labai geras. Turėjome kelias treniruotes, tai labai darbštus ir talentingas krepšininkas“, – LKL.lt sako L. Eglinskas.

Ne ką mažesnis laimėjimas – lietuvių krepšininkų rinkoje. Panevėžio klubas prisiviliojo vieną talentingiausių jaunosios kartos žaidėjų, 22-ejų sunkųjį kraštą G. Masiulį.

„Labai norėjome Gyčio Masiulio ir labai džiaugiamės, kad jis pasirinko mus, o ne kažką kitą. Šiuo žaidėju labai tikime ir manome, kad tai bus gera jėga mūsų komandoje“, – tvirtina N. Čanako asistentas.

Didžiausios vasaros netektys. Željko Šakičius, Tomas Dimša, Martynas Sajus.

Praėjusiame sezone neabejotinai ryškiausia „Lietkabelio“ figūra aikštelėje buvo kroatas Ž. Šakičius. Vis dėlto, didelių vilčių išsaugoti šį krepšininką pati klubo organizacija neturėjo – jis tapo per brangus ir išvyko į turtingesnį Saratovo „Avtador“ klubą.

Puikų sezoną Panevėžyje sužaidė ir Lietuvos vyrų rinktinėje debiutavęs T. Dimša. Tiesa, vos pasibaigus sezonui šiuo krepšininku ėmė domėtis Kauno „Žalgiris“, todėl daug klausimų čia taip pat neliko - „Žalgirio“ sistemos auklėtinis grįžo į savo gimtąjį miestą ir apsivilko čempionų marškinėlius.

„Lietkabelis“ prarado ir stiprią jėgą po krepšiu. Praėjusiame sezone baudos aikštelę Panevėžyje „cementavęs“ M. Sajus pasirinko legionieriaus kelią ir išvyko žaisti į aukščiausią Ispanijos lygą, kur atstovaus Manresos „Basquet“ komandai. Tiesa, „Lietkabelis“ jau rado, kuo pakeisti išvykusį M. Sąjų – centro poziciją užims kroatas M. Maričius.

Tikslai. Sėkmingai susiklostęs praėjęs sezonas parodė, kad „Lietkabelis“ tikrai gali pasiūlyti konkurencinę kovą Lietuvos grandams. Jei anksčiau gerbėjai ir net pati organizacija „Lietkabelį“ matydavo kaip 3-4 vietos vertą komandą, tai dabar tikslai – kiek kitokie, drąsesni.

L. Eglinskas sako, kad šis „Lietkabelis“ ne tik gali, bet ir turi galvoti apie čempionų titulą. Kitaip, pasak jo, krepšinyje būti negali.

„Mūsų tikslai išlieka tie patys visada – kiekvienose rungtynėse laimėti savo finalą. Prognozuoti kažką sunku, bet visada norisi laimėti kuo daugiau. Tai mūsų tikslas yra tapti LKL čempionais“, – sako panevėžiečių treneris.

Biudžetas. Kol kas nėra aišku, bet mažesnis, nei praėjusiame sezone.

„Faktas, kad biudžetas mažėja. Tai ir bilietų, abonementų pardavimai, taip pat rėmėjai laukia atsakymų, kaip vyks sezonas, į ką verta investuoti, į ką – ne. Tai aišku, kad sunkiau, bet visiems sunkiau“, – sako L. Eglinskas.

Apibendrinimas. Atjaunėjusiam „Lietkabeliu“ – šansas įsitvirtinti elite.

Panevėžio klubas neteko kelių itin svarbių žaidėjų, tačiau vasarą nuveikti darbai leidžia tikėtis įdomaus ir kokybiško sezono. Praėjusiame sezone autoritetų nepaisęs „Lietkabelis“ šiemet turės šansą įrodyti tikrąją savo vertę ir dar labiau įsitvirtinti tarp aukščiausio lygio Lietuvos krepšinio klubų. Treneris žada, kad Panevėžys demonstruos ne tik kokybišką, bet ir akiai patrauklų krepšinį. Svarbu ir tai, kad komandos branduolį šiame sezone sudarys 22-26 metų žaidėjai.

„Galiu pasakyti, kad turime ganėtinai jauną ir pozityvią komandą su puikiu mikroklimatu. Tai bus komanda, kurioje sieksime rasti jaunimo ir senbuvių harmoniją. Panašu, kad žaisime akiai patrauklų krepšinį“, – šypteli L. Eglinskas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner