Pirmajame Citadele KMT pusfinalyje „Žalgiris“ palaužė kovingąjį „Lietkabelį“
LKL/BNS nuotr.

Pirmajame Citadele KMT pusfinalyje „Žalgiris“ palaužė kovingąjį „Lietkabelį“

Author: LKL.lt
2020-02-15

„Lietkabelis“ du kėlinius tampė už ūsų Lietuvos čempioną, tačiau dėl pergalės pakovoti nesugebėjo. Kauno „Žalgiris“ Klaipėdoje vykstančiame Citadele Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje 82:72 (19:17, 19:21, 27:14, 17:18) įveikė Panevėžio „Lietkabelį“.

Kauniečiai finale susitiks su Klaipėdos „Neptūno“ ir Vilniaus „Ryto“ poros nugalėtoju.

„Žalgiris“ dar nepraleido nei vieno Citadele KMT finalo.

Kauniečiai nuo pirmojo švilpuko įjungė pačią aukščiausią pavarą. Spurtas 11:2 leido „Žalgiriui“ įgyti apčiuopiamą pranašumą.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių gynybiniai gniaužtai buvo įspūdingi. Per pirmas penkias rungtynių minutes „Lietkabelis“ suklydo 5 kartus, o tinklelį kamuolys skrosdavo retai.

Panevėžiečiai nė neketino sudėti ginklų. 3 tolimus metimus iš eilės susvaidęs „Lietkabelis“ sugrįžo į rungtynes, o antrajame kėlinyje jau mezgė intrigą. Aukštaičiai surengė įspūdingą spurtą 24:6 ir netikėtai pradėjo diktuoti sąlygas – 26:19 „Lietkabelio“ naudai.

„Žalgiris“ atrodė kiek išsiderinęs. Rungtynių pirmosiomis minutėmis riaumoję žalgiriečiai dabar sunkiai gaudė tolimus metimus svaidžiusius panevėžiečius.

Iki pertraukos „Žalgiris“ toliau vaikėsi „Lietkabelį“ ir tik kėlinio pabaigoje prisivijo varžovus – 38:38.

Nors „Lietkabelis“ pagirtinai tvarkėsi gynyboje, tačiau klubo gynėjas Tomas Dimša prieš pasitarimą rūbinėje pažymėjo – taškų vis tiek praleista daug.

Kauniečius pirmuosius du kėlinius į priekį tempė Edgaras Ulanovas. Jis buvo rezultatyviausias ir naudingiausias žalgiriečių gretose su 11 taškų ir 15 naudingumo balų.

Iki pertraukos „Žalgiriui“ sunkiai sekėsi pataikyti tritaškius. Tikslą pasiekė 3 tolimi metimai iš 9 bandymų. „Lietkabeliui“ tai buvo pagrindinis ginklas – 5 iš 11 tritaškių po 20 minučių kovos.

Po pertraukos „Žalgiris“ pamažu sustygavo išderintas stygas gynyboje. Nesportinėmis pražangomis ir didžiulėmis emocijomis pažymėtame trečiajame kėlinyje spurtas 17:4 leido „Žalgiriui“ įgyti 13 taškų pranašumą.

Ketvirtajame kėlinyje „Lietkabelis“ nebepajėgė pasipriešinti dar vienai puolimo bangai. „Žalgiris“ susikrovė dar saugesnį atstumą ir atgal nebesižvalgė.

„Žalgirio“ gretose lyderiavo E. Ulanovas. Puolėjas pelnė 17 taškų, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus.

„Lietkabelio“ gretose sėkmingiausiai pasirodė kroatas Željko Šakičius. Jis pelnė 11 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 13 naudingumo balų.

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Jie šiandien parodė, kad yra Eurolygos komanda. Rungtynes pradėjome labai klysdami, tačiau tada pradėjom žaisti, kaip ir buvome sutarę. Antroje dalyje jie labai presingavo kamuolį ir darėme klaidas paprasčiausiose situacijose“, – nuogastavo panevėžiečių strategas Nenadas Čanakas.

„Noriu pasveikinti mūsų komanda ir jos aistruolius su patekimu į finalą. Manau, kad rungtynės buvo daugiau, mažiau tokios specifinės. Į viršų, į apačią, daug keistų sprendimų. Atrodė, kad trečiajame kėlinyje jau perlaužėme rungtynes, bet per anksti patikėjome ir „Lietkabelis“ kabinosi. Prie visko prisideda ta taurės specifika ir matome, kad ji egzistuoja visoje Europoje“, – džiūgavo Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“: E. Ulanovas 17, KC Rivers 16 (3/4 trit.), Z. LeDay 12 (6/11 met.) taškų.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 14 (3/9 met.), Željko Šakičius, Tomas Dimša ir Gabrielius Maldūnas po 11 taškų.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner