Po krepšiais dominavęs „Lietkabelis“ žengė į Citadele KMT finalo ketvertą
LKL/BNS nuotr.

Po krepšiais dominavęs „Lietkabelis“ žengė į Citadele KMT finalo ketvertą

Author: LKL.lt
2020-02-12

Antrajame kėlinyje saugią persvarą susikrovęs ir jos dėka antrąją pergalę ketvirtfinalyje iškovojęs Panevėžio „Lietkabelis“ žengė į Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro pusfinalį.

Nenado Čanako auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 97:85 (26:25, 34:19, 10:21, 27:20) dar kartą įrodė pranašumą prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Nugalėtojus į priekį vedė Željko Šakičius, pelnęs 17 taškų, atkovojęs 7 kamuolius bei surinkęs 27 naudingumo balus. Pralaimėtojams dvigubą dublį (13 tšk. ir 10 atk. kam.) surinko jų vargus po krepšiais sprendęs Michaelas Bruesewitzas.

Pirmąsias rungtynes Pasvalyje panevėžiečiai laimėjo 78:72.

Pamatus pergalei „Lietkabelis“ padėjo antrajame ketvirtyje, kai spurtavo 13:0 bei išsiveržė į priekį 41:30. Antrojo ketvirčio pabaigoje šeimininkai pirmavo jau 58:40.

„Pieno žvaigždės“ nesudėjo ginklų ir po pertraukos intrigą sugrąžino. Po trijų kėlinių komandas jau skyrė tik 5 taškai – Panevėžio klubas buvo priekyje 70:65.

Ketvirtojo kėlinio viduryje svečiai atsilikinėjo 74:79, bet lemiamu metu Gedimino Petrausko kariauna skendo klaidose ir priartėti dar labiau nesugebėjo, o panevėžiečiai šventė įtikinamą pergalę.

Arčiau krepšio didelį pranašumą turėjusi Panevėžio komanda kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 40:25. Šeimininkai suklydo 12, o Pasvalio klubas – 15 kartų.

„Svarbiausias dalykas, kad patekome į finalo ketvertą ir žaisime Klaipėdoje. Rungtynėmis nesu patenkintas dėl to, jog žaidėme minkštai gynyboje, nors ir žinojome, kad varžovai turi daug talento puolime“, – po pergalės sakė N. Čanakas. 

„Varžovai buvo vertesni laimėti seriją, ypač kalbant apie šios dienos rungtynes. Mums nepavyko rasti savo žaidimo ir tik trečiasis kėlinys buvo šviesulys, kuomet galėjome atkurti intrigą, bet vis kažko pritrūkdavo“, – apgailestavo G. Petrauskas.

Pusfinalyje „Lietkabelis“ varžysis su „Žalgirio“ – „Šiaulių“ poros laimėtojais.

„Lietkabelis“: Željko Šakičius 17 (7 atk. kam.), Margiris Normantas 16, Martynas Sajus ir Paulius Valinskas (8 rez. perd.) po 14, Rihardas Kuksikas 10.

„Pieno žvaigždės“: Miha Lapornikas 24, Paulius Petrilevičius 16, Michaelas Bruesewitzas 13 (10 atk. kam.), Arvydas Šikšnius 9, Dominykas Domarkas 8.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner