G. Petrauskas prieš Citadele KMT mūšį Panevėžyje: apie pasikeitusias komandas ir „Lietkabelio“ lyderius
LKL / BNS nuotr.

G. Petrauskas prieš Citadele KMT mūšį Panevėžyje: apie pasikeitusias komandas ir „Lietkabelio“ lyderius

Author: bcpienozvaigzdes.lt
2020-02-12

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ du savaitgalius paeiliui „Betsafe-LKL“ pirmenybėse kibo į atlapus lygos grandams, o šįvakar Panevėžyje bandys iškovoti bilietą į Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketvertą.

Pasvaliečiai pirmąjį ketvirtfinalio mačą „Lietkabeliui“ pralaimėjo 72:78 ir trečiadienio vakarą „Cido“ arenoje sieks panaikinti 6 taškų deficitą.

Vis dėlto pirmoji tarpusavio akistata vyko dar gruodžio 19-ąją ir nuo to laiko pasikeitė tiek abiejų komandų žaidimas, tiek sudėtis, o tą akcentavo ir „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas.

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
1-os ketvirtfinalio rungtynės
Lapkričio 27 d. 89:92 C pora: „Sintek–Dzūkija“–„Neptūnas“
Gruodžio 19 d.  72:78 D pora: „Pieno žvaigždės“–„Lietkabelis“
Sausio 2 d. 85:81 B pora: „Juvenus“–„Rytas“
Sausio 21 d. 79:85 A pora: „Šiauliai“–„Žalgiris“
2-os ketvirtfinalio rungtynės
Vasario 11 d. 73:72 C pora: „Neptūnas“–„Sintek–Dzūkija“  
Vasario 11 d. 103:94 B pora: „Rytas“–„Juventus“
ŠIANDIEN 18 val. D pora: „Pieno žvaigždės“–„Lietkabelis“
ŠIANDIEN 20 val. A pora: „Žalgiris“–„Šiauliai“
Finalo ketvertas Klaipėdos „Švyturio“ arenoje
Vasario 15 d. Pusfinaliai: A-D pora; „Neptūnas“–„Rytas“
Vasario 16 d. Rungtynės dėl 3 vietos ir finalas

„Lietkabelis“ neteko (Tomo) Lekūno, išvyko (Femi) Olujobi, atvyko (Gilvydas) Biruta ir (Rihards) Kuksikas ir tai jau bus kita komanda, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ sakė G. Petrauskas. – Nors pakeitimai buvo į tas pačias pozicijas, atvykę žaidėjai yra kitokio tipo nei buvę.“

„Mes taip pat pasikeitę: Mike'as (Bruesewitzas) tuomet buvo tik pirmą dieną atvykęs, nebuvo Justo (Tamulio), taip pat Paulius (Petrilevičius) nežaidė, todėl bus visai kitokios rungtynės. Bus labai svarbu, kaip seksis stabdyti naujus žaidėjus tiek jiems, tiek mums“, – pratęsė G. Petrauskas.

Būsimi varžovai „Lietkabelio“ krepšininkai šiuo metu yra ant bangos – „Betsafe-LKL“ iškovojo 3 pergales paeiliui, o FIBA Čempionų lygoje įšoko į benuvažiuojantį atkrintamųjų traukinį.

Prieš laukiantį Aukštaitijos derbį G. Petrauskas išskyrė būsimų varžovų stiprybes.

„Pirmiausia, jie žaidžia labai protingą krepšinį, – sakė specialistas. -„Lietkabelis“ sugeba neperskubėti, bet, kai reikia, gali žaisti ir greitą žaidimą, labai gerai kontroliuoja rungtynių tempą. Jų žaidime yra daug pikenrolo situacijų, o didžiausią vaidmenį turi trys žaidėjai – (Tomas) Dimša, (Paulius) Valinskas ir (Željko) Šakičius, bet vėlgi, kiti žaidėjai irgi nėra statistai ir visi turi savo roles komandoje.“

Kalbėdamas apie savo auklėtinius, nepaisant gero žaidimo tiek prieš Kauno „Žalgirį“, tiek prieš Vilniaus „Rytą“, G. Petrauskas nenorėjo sutikti, jog jaučiasi akivaizdus sportinės formos pagerėjimas.

bracket
„Nenorėčiau sakyti, kad mūsų sportinė forma yra žymiai geresnė, nes pergalių nėra. Taip, prieš „Šiaulius“ pavyko laimėti, bet tiek prieš „Žalgirį“, tiek prieš „Rytą“ pralaimėjome, todėl būtų naivu kalbėti apie žaidimo pagerėjimą. Mūsų žaidimas banguoja visą sezoną, buvo geresnių ir blogesnių rungtynių, o dabar gal žaidėjai labiau apsipranta vienas su kitu ir atsirado tarpusavio ryšys“, – teigė „Pieno žvaigždžių“ strategas. 

Praėjusį savaitgalį mače su „Rytu“ debiutavęs J. Tamulis pasvaliečiams surinko 11 taškų.

Kėdainiškis sudėtyje pakeitė išvykusį Malcolmą Grantą, o gynėjo įsiliejimu į komandą buvo patenkintas G. Petrauskas.

„Justas žaidė dar tik vienas rungtynes, bet manau, jog įsivažiuoti į ritmą jam sekasi gerai. Jis žino, su kokiu tikslu yra paimtas į komandą, ir dvikovoje su „Rytu“ darė, ko iš jo norime. Tikiu, kad su kiekviena treniruote vis labiau pripras prie mūsų sistemos ir žaidėjų bei gerins savo žaidimą“, – naujoku džiaugėsi G. Petrauskas.

Panevėžyje komandai turėtų padėti visi žaidėjai, o tarp jų ir nuo sausio 19-osios nežaidęs komandos kapitonas Laimonas Kisielius.

„Lietkabelio“ ir „Pieno žvaigždžių“ atsakomoji dvikova Citadele KMT ketvirtfinalyje – jau šįvakar 18 val.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner