T. Holloway vedamas „Rytas“ emocingoje kovoje eliminavo „Juventus“
LKL/BNS nuotr.

T. Holloway vedamas „Rytas“ emocingoje kovoje eliminavo „Juventus“

Author: LKL.lt
2020-02-11

Prie sienos prispaustas Vilniaus „Rytas“ rado lyderį, trečiajame kėlinyje pagavo ritmą ir sugebėjo įveikti Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro ketvirtfinalio barjerą.

Rezultatyviausias karjeros Lietuvoje rungtynes sužaidusio Terrello Holloway vedami vilniečiai namie 103:94 (27:25, 18:24, 36:15, 22:30) nugalėjo Utenos „Juventus“.

Pirmąsias serijos rungtynes Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pralaimėjo 81:85, todėl pergalė didesniu skirtumu atvėrė duris į pusfinalį.

Į priekį nugalėtojus vedęs T. Holloway per 33 minutes pelnė 28 taškus (6/12 dvit., 3/7 trit., 7/7 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus.

19 taškų prie pergalės pridėjo Arnas Butkevičius, 18 – Francisco Cruzas. Pralaimėtojams 16 taškų surinko Julius Jucikas.

Pirmoje mačo pusėje uteniškiai metė šeimininkams rimtą iššūkį, tačiau pastarieji rungtynes perlaužė po pertraukos. Spurto 15:2 dėka deficitą 45:49 jie pavertė pranašumu 60:51.

Negana to, trečiajį ketvirtį „Rytas“ baigė spurtu 10:3 bei pradėjo triuškinti varžovus 81:63.

Lemiamą ketvirtį „Juventus“ pradėjo spurtu 8:0 ir sugrįžo į rungtynes (72:81). Paskutinėmis sekundėmis svečiai prisivijo 94:101, tačiau išsigelbėti jiems nepavyko. 

Ignas Vaitkus prametė serijos rezultatą išlyginti galėjusį metimą, todėl vilniečiai šventė pergalę, kurią paskutinę sekundę įtvirtino Deivido Sirvydžio dėjimas.

„Kaip treneris, dar niekada taip nesididžiavau savo komanda ir žaidėjais kaip šiandien vakare. Antras dalykas, labai noriu padėkoti fanams. Tas pristatymas ir fanų skanduotės yra kažkas tokio, kas užveda komandą, duoda impulsą, tai yra tikrai nuostabu“, – po pergalės sakė D. Adomaitis.

„Aš labai didžiuojuosi savo vyrais. Aš labai didžiuojuosi, kad mes jau treti metai iš eilės mušėmės su tokiu grandu kaip „Rytas“. Aš suprantu, su kuo mes žaidžiame ir kas mes esame, bet galvoju, kad mano vyrai buvo verti finalinio ketverto“, – sakė pralaimėtojų strategas Žydrūnas Urbonas.

Daugiau nei pusę susitikimo „Rytui“ padėti negalėjo Mindaugas Girdžiūnas, kuris antrajame kėlinyje buvo išvarytas iš aikštės. Įžaidėjas užsidirbo nesportinę ir techninę pražangas.

Šeimininkai vertėsi be Martyno Echodo, o trečiajame kėlinyje trumpam prarado ir kitą centrą Mareką Blaževičių, kuris susižeidė čiurną, bet ketvirtajame kėlinyje grįžo ant parketo.

KMT pusfinalyje „Rytas“ susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Rytas“: Terrellas Holloway 28, Arnas Butkevičius 19 (7 atk. kam.), Francisco Cruzas 18, Mindaugas Girdžiūnas 10.

„Juventus“: Julius Jucikas 16 (7 atk. kam.), Gytis Radzevičius 15 (7 atk. kam.), Žygimantas Skučas 14, Vytautas Šulskis 10.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner