Arši kova dėl ketvirtos vietos: naujojo trenerio vedamas „Neptūnas“ priims karštąjį „Juventus“ („Betsafe–LKL“ prognozė)
LKL/BNS nuotr.

Arši kova dėl ketvirtos vietos: naujojo trenerio vedamas „Neptūnas“ priims karštąjį „Juventus“ („Betsafe–LKL“ prognozė)

Author: LKL.lt
2020-02-08

Permainų vyriausiojo trenerio poste sukrėstas Klaipėdos „Neptūnas“ apsiprasti su naujuoju strategu Jurica Žuža neturi laiko.

Jau šiandien „Neptūno“ laukia itin svarbi kova siekiant sugrįžti į ketvirtąją vietą „Betsafe–LKL“ čempionate, o antradienį – mūšis dėl kelialapio į Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą.

Trečiadienį „Neptūno“ vairą iš Tomo Rinkevičiaus perėmęs J. Žuža pirmą iššūkį priims šį vakarą savų žiūrovų akivaizdoje – „Neptūnas“ kovos su Utenos „Juventus“. Šiuo metu karščiausia lygos komanda sausį aplenkė „Neptūną“ ir pakilo į ketvirtą čempionato vietą.

„Aišku, pasitinkame mačą geromis, kovingomis nuotaikomis. Važiuosime į Klaipėdą, žinome, kad ten nėra lengva, bet stengsimės kovoti ir nugalėti“, – LKL.lt sakė prieš sezoną prie komandos prisijungęs Vytautas Šulskis.

Šį savaitgalį iš viso vyks penkerios 22-ojo „Betsafe–LKL“ turo rungtynės, o daugiausiai dėmesio kels susitikimas Klaipėdoje. Čia vietiniai žiūrovai pirmą kartą galės išvysti į uostamiesčio klubą grįžusį vietinių numylėtinį Martyną Mažeiką.

Susitikimą iš „Švyturio“ arenos nuo 17 valandos tiesiogiai galėsite stebėti BTV kanalu ir per LKL.lt bei Delfi.lt.

Uteniškiai šiais kalendoriniais metais dar nepralaimėjo – skaičiuojant „Betsafe–LKL“ bei Citadele KMT rungtynes, Žydrūno Urbono auklėtiniai yra laimėję šešis kartus paeiliui.

Atėmus pralaimėjimą vienvaldžiam lygos lyderiui Kauno „Žalgiriui“, uteniškių serija atrodo dar įspūdingesnė – komanda per 11 paskutinių rungtynių yra iškovoję net 10 pergalių.

„Neptūno“ kelias pastaruoju metu banguotas, tačiau klubo vadovai tikisi teigiamos krepšininkų reakcijos po permainų vyriausiojo trenerio poste.

„Esame jau matę per karjerą tų tokių pakeitimų, taip tokias naujienas ir priėmėme. Tiek pas Tomuką (Tomą Rinkevičių – LKL.lt) viskas buvo gerai, tiek ir dabar viskas atrodo neblogai. Žiūrėsime, kaip bus ateityje“, – sakė uostamiesčio komandos krašto puolėjas.

Tuo tarpu V.Šulskis teigė, jog toks pokytis gali sukrėsti komandą iš vidaus, tačiau sunkiai įsivaizduoja, jog klaipėdiečių žaidime staiga atsirastų drastiškų pokyčių.

„Dažniausiai, kai komandoje pasikeičia treneris, viduje būna toks šokas, tai supurto komandą ir manau, kad žaidėjai pasitempė, nes dabar viską reikia įrodyti naujam treneriui. O ar kas pasikeis žaidime – sunku pasakyti, neįsivaizduoju, ką komanda gali pakeisti per 3-4 dienas“, – svarstė po beveik 9 taškus šiame sezone vidutiniškai renkantis uteniškių puolėjas.

prognozes-0206

Permainų „Neptūne“ paskutiniu metu buvo ne tik trenerių, bet ir žaidėjų tarpe – į komandą po kelių metų pertraukos grįžo Klaipėdos komandos veidu neretai pavadinamas M. Mažeika.

Jau pirmose savo rungtynėse 35-erių veteranas į Prienų „CBet“ krepšį įmetė 12 taškų ir sukaupė 10 naudingumo balų, o D. Gailiaus manymu, M. Mažeikos indėlis bus jaučiamas ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų.

Šiandien M. Mažeika po sugrįžimo žais pirmas rungtynes savų žiūrovų akivaizdoje.

„Aš nežinau, kodėl jis tik dabar sugrįžo. Duos tikrai daug tiek aikštelėje, tiek ir už jos ribų. Aišku, žmogui dabar sunku, reikės laiko įsivažiuoti, bet manau, kad ateityje komandai duos tikrai daug naudos“, – apie komandos draugą kalbėjo D. Gailius.

Ši savaitė taip pat buvo paskutinė, kada „Neptūno“ ekipa turės žygiuoti dviem frontais – klaipėdiečiai oficialiai baigė savo pasirodymą FIBA Čempionų lygos varžybose ir dabar galės kreipti visą dėmesį kovoms Lietuvoje.

Tai akcentavo ir D. Gailius.

„Manau, kad dabar tikrai bus lengviau. Žaisti per dvi lygas nėra lengva, kai daug keliauji, nuovargis tikrai atsiliepia, tad dabar turėsime daugiau laiko susikoncentruoti į „Betsafe–LKL“, – pasakojo 31-erių krepšininkas.

Tai bus jau trečios komandų tarpusavio rungtynės šiame sezone – rugsėjį sezono atidarymo mačą Klaipėdoje šeimininkai laimėjo 80:67, tačiau gruodį, jau Utenoje, „Juventus“ revanšavosi 80:76.

Paklausti apie tai, kokie faktoriai tose rungtynėse gruodžio mėnesį buvo esminiai, abu pašnekovai detalių neakcentavo ir sakė, jog prie to labiausiai prisidėjo sunkus tuometinis klaipėdiečių grafikas.

„Tose rungtynėse „Neptūnas“ po buvo ilgos išvykos Čempionų lygoje, atvažiavo tikrai ganėtinai pavargę. Žinome, jie nenori tuo teisintis, bet mes tada tiesiog pasinaudojome savo proga. Nuo tada jų žaidimas pagerėjo, bet kovosime dėl pergalės“, – pasakojo V. Šulskis.

Identiškas sunkaus savo komandos pasirodymo priežastis vardino ir D. Gailius.

„Buvo didelis nuovargis, nes mes keliavome tiesiai iš Čempionų lygos rungtynių. Ir taip, ta kova tada buvo iki galo. Kažkokių kertinių klaidų išskirti negaliu, esminė problema buvo nuovargis“, – sakė po 12 taškų šiame sezone renkantis rezultatyviausias „Neptūno“ vedlys.

Jau kurį laiką „Juventus“ komanda yra įsikūrusi ketvirtoje lentelės vietoje, o pergalė šeštadienį leistų nuo „Neptūno“ atitrūkti dar labiau.

Visgi, V. Šulskis LKL.lt tikino, jog dabartinėje sezono stadijoje kreipti didelį dėmesį į pozicijas lentelėje nebūtų tikslinga.

„Dabar tikrai į tai nekreipiame dėmesio, visose rungtynėse tiesiog einame į aikštelę kautis dėl kiekvieno kamuolio. Dabar tikrai niekas nesvajoja apie trečią ar ketvirtą vietas, tiesiog kaunamės iš visų jėgų“, – atviravo V. Šulskis.

Nepaisant karštos „Juventus“ formos, „Betsafe–LKL“ ekspertai tikina, jog „Neptūnas“ nutrauks jų pergalių seriją – jų šansai laimėti prilyginti 65,5 procento.

Šeštadienį bus žaidžiamos ir dar dvejos rungtynės.

Pirmose iš jų Vilniaus „Rytas“ namuose priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Kovą nuo 17 valandos galėsite matyti per LKL.lt bei Delfi.lt

Aiškiais favoritais čia vadinami sostinės krepšininkai – lažybininkai jų šansus laimėti vertina 90,1 procento.

19 valandą prasidės ir rungtynės Alytuje, kur „Sintek–Dzūkija“ priims Panevėžio „Lietkabelį“.

Lažybininkai tiki svečių pergale (jų šansai prilyginti 71,4 procento), o ar prognozė išsipildys – sužinosite stebėdami transliaciją per LKL.lt bei Delfi.lt.

Sekmadienį Šiauliuose vietos krepšininkai priims Prienų „CBet“ ekipą, šias rungtynes nuo 17 valandos kviečiame stebėti BTV kanalu ir LKL.lt bei Delfi.lt platformose.

„Betsafe“ spėja, jog Antano Sireikos auklėtiniai čia iškovos pergalę – jų šansai vertinami 58,3 procento.

Turą užbaigs šalies čempionų Kauno „Žalgirio“ kelionė į Kėdainius ir mūšis su vietos „Nevėžiu“. Šis mačas prasidės 17 valandą, jį tiesiogiai transliuos LKL.lt bei Delfi.lt.

Lažybininkai teigia, jog titulą ginantis „Žalgiris“ išvykoje neklups ir į savo sąskaitą pridės dar vieną užtikrintą pergalę – jų galimybės vertinamos 94,3 procento.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner