D. Slanina grįš į aikštelę per Citadele KMT – prisimins snaiperio gabumus
Photo: DELFI (P. Garkauskas)

D. Slanina grįš į aikštelę per Citadele KMT – prisimins snaiperio gabumus

Author: LKL.lt
2020-02-07

Donatas Slanina 2001-aisiais tapo pirmuoju Kauno „Žalgirio“ krepšininku, laimėjusiu LKL snaiperio konkursą.

Praėjus beveik dviem dešimtims legendinis Lietuvos krepšininkas, kuris su nacionaline komanda 2003-aisiais tapo Europos čempionu, išsitrauks pergalingus marškinėlius ir vėl publikai demonstruos savo snaiperio sugebėjimus.

D. Slanina pakviestas į Citadele Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą ir parodomajame konkurse išbandys jėgas prie tritaškio linijos su vienu garsiu pramogų pasaulio atstovu.

Citadele KMT finalo ketverto programa
Laikas Įvykis
Vasario 15 d. (šeštadienis)
14 val. Pirmas pusfinalis
16.30 val. Antras pusfinalis
19 val. Karalienės taurės finalas
Vasario 16 d. (sekmadienis)
14.45 val. Rungtynės dėl 3 vietos
16.50 val. „Betsafe–LKL“ snaiperio konkursas
17.50 val. Finalas
Bilietus į renginį platina KAKAVA.LT

„Kai žiūrovai pamatys mėtantį į krepšį, bus klausimų, kaip jis galėjo laimėti snaiperio konkursą, – juokėsi D. Slanina, kuris grįžo į gimtuosius Šiaulius ir dirba individualaus krepšinio meistriškumo treneriu. – Tai tarsi iš lentynos ištraukti apdulkėjusį daiktą ir lyginti jį su nulaižytu ir nublizgintu nauju.“

D. Slanina buvo užkietėjęs snaiperis – 2000-2001 m., kai laimėjo konkursą, atstovaudamas „Žalgiriui“ šalies čempionate tritaškius metė 46,9 proc. taiklumu.

Sezoną prieš tai – net 50 proc. taiklumu.

Baigęs karjerą 2013-aisiais D. Slanina išvyko į Italiją dirbti trenerio asistentu, o pastaraisiais metais tobulina Lietuvos krepšinio jaunimą.

Kitą savaitgalį per Citadele KMT turnyrą D. Slanina pakviestas parodomajam konkursui, kuris bus rengiamas vasario 16 d. Klaipėdoje per rungtynių dėl trečios vietos ilgąją pertrauką.

Į aikštę ilgametis „Šiaulių“ ir „Žalgirio“ krepšininkas žengs vilkėdamas 2001-ųjų snaiperio konkursui kurtus vardinius marškinėlius.

Tąkart prieš 19 metų jis finale pranoko tuometį Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėją Ericą Elliotą ir tapo pirmu „Žalgirio“ žaidėju, nugalėjusiu šiame konkurse. Be D. Slaninos, snaiperio konkurse nugalėjęs yra ir dar vienas žalgirietis Ainars Bagatskis.

„Pamenu, pergalė konkurse suteikė pasitikėjimą snaiperio vardu, – prisiminė D. Slanina, kuriam dabar 42-eji. – Finale kovojau su Elliotu, jis buvo labai geras snaiperis su stipriu metimu. Visas tas darbas, kurį įdedi ne pasiruošti konkursui, o viso sezono metu, nenuėjo veltui.“

D. Slaninos dvikova su garsiu pramogų pasaulio atstovu, kurį organizatoriai išlaiko paslaptyje, bus tarsi įžanga į šių metų „Betsafe–LKL“ snaiperio konkursą. Šis vyks po Citadele KMT rungtynių dėl bronzos medalių vasario 16 d., „Betsafe–LKL“ snaiperio konkursas organizuojamas 26-tus metus.

Bilietus į Klaipėdoje vyksiantį renginį platina kakava.lt, o renginį tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner