Be išvaryto trenerio likusios „Pieno žvaigždės“ rungtynių pabaigoje triumfavo prieš „Šiaulius“
LKL/BNS nuotr.

Be išvaryto trenerio likusios „Pieno žvaigždės“ rungtynių pabaigoje triumfavo prieš „Šiaulius“

Author: LKL.lt
2020-01-25

Be vyriausiojo trenerio ir pagrindinio sunkiojo krašto puolėjo likusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ apgynė namų tvirtovę. Rungtynių pabaigoje 14:0 spurtavę pasvaliečiai 80:73 (17:13, 23:29, 21:19, 19:12) palaužė „Šiaulius“.

Ši pergalė leido pasvaliečiams bent laikinai išsikrapštyti iš turnyrinės lentelės dugno.

„Šiauliai“ gavo staigų niuksą. Nors šiauliečiai turėjo 6 taškų pranašumą, tačiau pasvališkiai greitai sugrįžo į rungtynes, o antrojo kėlinio pradžioje jau didino pranašumą iki 7 taškų. Tada sekė rungtynių tėkmę pakeitęs veiksmo trileris.

Mike‘as Bruesewitzas užsidirbo trečiąją asmeninę pražangą, o už ginčus su teisėjais gavo ir techninę nuobaudą. Taip aukštaūgis buvo priverstas sėstis ant suolo labai ilgam laikui. Neištvėręs tiradą į teisėjus paleido ir „Pieno žvaigždžių“ vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas.

Technine pražanga nubaustas namų komandos treneris vėliau spyrė į reklaminį stendą ir teisėjai G. Petrausko vėl negailėjo – nubaudė antrąją technine pražanga ir išvarė iš aikštės. Nuo antrojo kėlinio vidurio Pasvalio ekipai vadovavo Virginijus Sirvydis.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos ekipos žaidė taškas į tašką. Dažniausiai besivejančių vaidmenyje buvusios „Pieno žvaigždės“ lemiamu metu kilo į šturmą. 10:0 spurtas ir triuškinantys Pauliaus Petrilevičiaus bei Trevoro Thompsono judesiai po krepšiu žlugdė „Šiaulius“.

Negana to, 5 asmenines pražangas užsidirbo saulės miesto lyderis Evaldas Šaulys bei Keronas Deshieldsas.

Likus 90 sekundžių iki rungtynių pabaigos „Pieno žvaigždės“ turėjo 4 taškų pranašumą, kurio neišbarstė iki finalinio švilpuko.

Įspūdingus pasirodymus surengė pasvaliečių aukštaūgiai P. Petrilevičius ir Trevoras Thompsonas. Jie abu pelnė po 16 taškų, o T. Thompsonas pasižymėjo ir dvigubu dubliu – atkovojo 12 kamuolių.

T.Thompsonui tai buvo naudingiausios sezono rungtynės (29 naud. bal.)

Šiaulių gretose išsiskyrė Benas Griciūnas. Vidurio puolėjas pelnė 7 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 12 naudingumo balų.

„Pieno žvaigždės“ šeštadienį aikštėje pasirodė stipriai nukraujavusios. Komandai negalėjo padėti du svarbūs rotacijos žaidėjai Arvydas Šikšnius ir Laimonas Kisielius.

„Pirmiausia sveikinimai žaidėjams ir treneriui Virginijui Sirvydžiui. Labai padėjo ir fizinio rengimo treneris... negalėjo žaisti Arvydas ir Laimonas, tai buvome visiškai blogoje situacijoje. Komanda mobilizavosi, kai jautėsi, jog žaidžiame prastai net iki mano išvarymo. Mums kaip oro reikėjo to taškelio. Kokiomis sąlygomis tai buvo pasiekta nėra svarbu, nes reikia kabintis už šių rungtynių“, – auklėtiniais spaudos konferencijoje džiaugėsi Gediminas Petrauskas.

„Viskas paprasta – žaidžiame su pirma komanda laimime, o su paskutine pralaimime. Nematau kažkokio techninio suklydimo ar kitų dalykų. Paprasčiausiai tai yra psichologija. Kolegos sakė, jog 39 taškus leidome pelnyti po klaidų. Man tai buvo ne negražus krepšinis, o baisus“, – savo komandos pasirodymą komentavo „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika.

„Pieno žvaigždės“: T. Thompsonas (12 atk. kam., 29 naud. bal.) ir P. Petrilevičius (8 atk. kam.) po 16, Johnas Gillonas 13 (6 rez. perd.) taškų.

„Šiauliai“: E. Šaulys 16, Akeemas Wrightas 14 (4/14 trit.), Keronas Deshieldsas 10 taškų.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner