7 pralaimėjimų seriją nutraukę „Šiauliai“ kyla iš turnyrinės lentelės dugno
BC Siauliai nuotr.

7 pralaimėjimų seriją nutraukę „Šiauliai“ kyla iš turnyrinės lentelės dugno

Author: LKL.lt
2020-01-10

„Šiaulių“ (5/13) ekipai pagaliau pavyko išbristi iš pralaimėjimo liūno ir pakilti iš turnyrinės lentelės paskutinės vietos. 

21:2 antroje rungtynių dalyje spurtavę šiauliečiai 97:84 (26:25, 26:19, 23:22, 22:18) susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (5/13), kurioms tai buvo penkta nesėkmė iš eilės.

Penki pralaimėjimai paeiliui yra nauja ilgiausia nesėkmių serija „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. „Šiauliai“ šia pergale sugebėjo pavyti pasvaliečius ir Kėdainių „Nevėžį“, kurie taip pat turi iškovoję penkias pergales šį sezoną. Dėl geresnio tarpusavio santykio šiauliečiai pakilo į devintąją vietą.

„Šiaulius“ į pergalę vedė su trigubu dubliu flirtavęs Aurimas Urbonas, kuris pelnė 10 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Jam puikiai talkino 22 taškus surinkęs Benas Griciūnas bei 11 taškų pelnęs ir 12 kamuolių atkovojęs Akeemas Wrightas.

Pirmaujanti komanda antrajame kėlinyje keitėsi net 8 kartus, tačiau „Šiauliai“ pirmąją rungtynių dalį užbaigė spurtu 13:1 ir į ilgąją pertrauką išėjo pirmaujant 8 taškų skirtumu – 52:44.

Po pertraukos svečiai iš Pasvalio spurtavo 13:5 ir atstatė rungtynių pusiausvyrą – 61:61. 

Vis dėlto aikštės šeimininkai trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo pradžioje surengė galingą spurtą 21:2 ir pirmą kartą rungtynėse įgijo dviženklį pranašumą – 87:68.

Pasvaliečiai dar bandė sugrįžti į rungtynes, tačiau aikštės šeimininkai išlaikė saugų atstumą ir įsirašė pirmąją pergalę nuo lapkričio 20-osios, kai buvo įveikę „Nevėžį“.

„Svarbiausia buvo vyrus prikelti psichologiškai, o tai geriausiai, žinoma, duoda pergalė. Ji buvo sunkiai kalama ir prieš tai buvo labai sunkios diena. Džiaugiuosi, kad jie atlaikė tą išbandymą ir parodė neblogą žaidimą, ypač puolant“, – po pergalės kalbėjo Antanas Sireika.

„Prastos rungtynės, o ypač gynyboje. Išskyrus momentą trečiajame kėlinyje, kai grįžome į rungtynes, likusios 34 minutės buvo tragiškos gynyboje. Visos pozicijos, ką galėjome šiandien atiduoti – atidavėme. Negalime tikėtis laimėti, kai atiduodam viską“, – po pralaimėjimo nusivylimo neslėpė Gediminas Petrauskas.

„Šiauliai“: Benas Griciūnas 22 (10/14 dvit.), Antanas Udras 14, Akeemas Wrightas 11 (12 atk. kam.), Kevinas Hardy ir Aurimas Urbonas (8 atk. kam., 9 rez. perd., 23 naud. bal.) po 10.

„Pieno žvaigždės“: Johnas Gillonas 21 (6 atk. kam., 27 naud. bal.), Paulius Petrilevičius 16 (7 atk. kam., 23 naud. bal.), Miha Lapornikas 14, Dominykas Domarkas 8.

Rungtynių komentarai: 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner