Vyšnia ant torto: įspūdinga „Lietkabelio“ savaitė vainikuota naudingiausiojo titulu
LKL/BNS nuotr.

Vyšnia ant torto: įspūdinga „Lietkabelio“ savaitė vainikuota naudingiausiojo titulu

Author: LKL.lt
2020-01-06

Įspūdingai Naujuosius metus pradėjęs Panevėžio „Lietkabelis“ sulaukė dar vieno įvertinimo – šios komandos puolėjas Željko Šakičius pripažintas naudingiausiu „Betsafe–LKL“ savaitės krepšininku.

Kroato pasiekimą sustiprina ne tik tai, kad „Lietkabelis“ savaitgalį pranoko Kauno „Žalgirį“ – „Lietkabelis“ per savaitę žaidė dvejas rungtynes, o Ž. Šakičius per abu susitikimus demonstravo įspūdingą žaidimą.

Pirmasis iš dviejų puikių pasirodymų buvo užfiksuotas ketvirtadienį Šiauliuose. Ten kroatas pagerino asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą (21 taškas), sugriebė 8 kamuolius ir pakartojo efektyviausią sezono pasirodymą (28 naudingumo balai).

TOP5

Solidus krašto puolėjo indėlis padėjo „Lietkabeliui“ tas rungtynes laimėti 80:71.

Žaidėjo naudingumo kartelė tik nežymiai buvo nuleista antrajame savaitės mače. Panevėžyje Ž. Šakičius į „Žalgirio“ krepšį įmetė 20 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir iš viso surinko 22 naudingumo balus.

Sėkmingas kroato ir jo komandos draugų žaidimas lėmė, kad būtent „Lietkabelis“ tapo pirmąja komanda, šių metų sezone LKL nugalėjusia „Žalgirį“ – Nenado Čanako auklėtiniai dvikovą laimėjo 83:72.

Ž. Šakičius per dvejas rungtynes kaupė po vidutiniškai 25 naudingumo balus ir pagal šį rodiklį buvo nepralenkiamas.

Ryškiai prie pergalių prisidėjo ir dar vienu „Lietkabelio“ atstovu naudingiausiųjų penketuke tapo Tomas Dimša.

Mačą Šiauliuose šis baigė su 10 taškų ir tiek pat naudingumo balų, tačiau galingai iššovė mače su „Žalgiriu“.

Į buvusios komandos krepšį T. Dimša įmetė 21 tašką, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir su 25 naudingumo balais buvo efektyviausias rungtynių žaidėjas.

17,5 naudingumo balo per rungtynes pakako, jog būtent jis simboliniame savaitės penketuke užimtų gynėjo vietą.

Kiti penketuke atsidūrę krepšininkai per savaitę lygoje sužaidė vienerias rungtynes. Įdomu tai, jog visi trys krepšininkai dalyvavo tame pačiame susitikime.

Tai buvo rungtynės Pasvalyje, kur vietos „Pieno žvaigždės“ paleido turėtą dviženklį pranašumą ir 72:84 nusileido Utenos „Juventus“.

Uteniškiai penketuke turi du atstovus – jais tapo Gytis Radzevičius ir Ignas Vaitkus.

Pirmasis prie pergalės prisidėjo 16 taškų, trimis atkovotais kamuoliais ir 21 naudingumo balu.

Identišką naudingumą užfiksavo ir komandos naujokas I. Vaitkus. Jis pasvaliečiams atseikėjo 13 taškų, 4 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus.

21 naudingumo balai – geriausias I. Vaitkaus sezono pasirodymas nuo sezono atidarymo rungtynių Klaipėdoje su vietos „Neptūnu“ rugsėjo mėnesį – tada puolėjas mačą baigė su 25 balais.

Penketuką užbaigia „Pieno žvaigždžių“ vidurio puolėjas Paulius Petrilevičius. Šis pralaimėtose rungtynėse surinko 13 taškų, po krepšiais sugriebė 6 kamuolius ir su 17 naudingumo balų buvo naudingiausias savo klube.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner